smokuxx1987, może coś w tym jest ale tylko 1 przesyłka trafiła tam "omyłkowo" a tak to wszystkie "za drogie", także poza 1 wyjątkiem, są ściągane na opłaty. Generalnie przesyłek mam ok 5-10/m-c ale max do 15/m-c więc nie wiem czy to dużo.
To ile zamawiasz przesyłek nie ma żadnego znaczenia bo UC nie prowadzi żadnych statystyk. Znaczenie ma za to od kogo zamawiasz, w UC wiedzą skąd idą np telefony i takie wysyłki mają duże szanse na zatrzymanie do kontroli. Generalnie jak jest popularny sprzedawca drogich rzeczy to jest większa szansa że paczka trafi na cło. Mi osobiście na około 1000 paczek z chin oclili tylko jedną i to dlatego że sprzedawca wysłał DHL'em zamiast pocztą. Dwie inne paczki DHL-em przyszły bez cła. Zamawiałem już mini-komputery, sprzęt foto, sprzęt rc i wiele innych drogich rzeczy.
Po za tym bywa tak, że jak już UC raz i drugi wyczaił, że kupujesz coś droższego to już Cię mają w bazie danych i wiedzą, że przesyłkami na Twój adres warto się bliżej zainteresować.
Warto co jakiś czas zmienić adres odbiorczy.
Dzięki wszystkim za miłe słowa.
Wiem że nie jest tak źle ale wolałbym tego nie mieć. Szczególnie że mam trójkę dzieci.
Od jutra zaczynam poszukiwania fachowca który mnie naprawi bo ten ze szpitala nam nie podszedł za bardzo.
Rozmawiałem z kilkoma "lekarzami" (wziąłem w cudzysłów, bo to i "profesory" były), i zawsze twierdzili, że bardzo ważna jest "wola wyzdrowienia". Ważne żeby człowiek czuł, że ma po co i dla kogo żyć, i chciał wyzdrowieć.
Trzymaj się.
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.