JD.com - informacje o zakupach, promocjach itp

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
Awatar użytkownika
Kiciok

Post autor: Kiciok »

Z tego co pisali na wykopie, to już żadnych kuponów się nie dostaje za rejestrację.

A tak btw to naczytalem się tutaj o skalpowaniu diody, ale nie doczytałem dokładnie jak to robić, dorwałem jakąś z czołówki z biedry no i zdjąłem plastikową kopułkę i jakiegoś gluta co na diodzie był - przestała świecić.
Kanghoy

Post autor: Kanghoy »

No to kicha :/, szkoda. "Zmarnowałem" numer telefonu i się niepotrzebnie napaliłem na zakupy :P.
Awatar użytkownika
tOmki

Post autor: tOmki »

U mnie jedna od prawie tygodnia wisi w WER. Druga przesyłka dostała numer w tym samym czasie co pierwsza ale trackingu na poczcie nie ma. Oba zamówienia z 10.11.2015
Nazwa zdarzenia Data i czas Jednostka pocztowa
Nadanie przesyłki 2015-11-12 21:13 International Postal System
Wysłanie przesyłki 2015-11-13 10:19 SHENZHEN
Nadejście przesyłki 2015-11-17 00:43 WER Warszawa
Awatar użytkownika
Kiciok

Post autor: Kiciok »

Z tego co wyczytałem, teraz już nie ma każdego punktu dokładnie opisanego w trackingu. Pewnie dojdzie i wtedy dopiero się uzupełni. Wszystko przechodzi przez UC potem przez mniejsze jednostki i dopiero do adresata. Dużo osób tak ma, że paczki kilka dni w Warszawie wiszą.
Awatar użytkownika
vin324pl

Post autor: vin324pl »

Kiciok pisze:Z tego co pisali na wykopie, to już żadnych kuponów się nie dostaje za rejestrację.

A tak btw to naczytalem się tutaj o skalpowaniu diody, ale nie doczytałem dokładnie jak to robić, dorwałem jakąś z czołówki z biedry no i zdjąłem plastikową kopułkę i jakiegoś gluta co na diodzie był - przestała świecić.
Na luxeony 1/3W to nie działa niestety :mrgreen:
Zestaw rowerowy:
Światła mijania/drogi publiczne - L2P 2,8A noctigon + daszek/ s2+ 3*xpl optyka owalna
Światła drogowe/teren - C8 3*xp-l 4,2A ledil 35mm
Awatar użytkownika
piciex

Post autor: piciex »

Znajomemu dotarł taki dalmierz: http://en.jd.com/product/679515.html
Jest równie tandetny jak mój. Zapewne w środku mają te same bebechy, tylko obudowy inne.
Kanghoy

Do mnie właśnie dotarła kamerka Xiaomi Yi i ominęła cło! :) 50$, super cena. Przepłaciłem za przelicznik Paypal więc wyszło 206zł i tak super :), do tego obudowa podwodna kingma za jakieś niecale 3$ i inne akcesoria po taniości od JD i z ali na 11.11 :).
hoka

Post autor: hoka »

Sprawdź czy kamera działa poprawnie. Sporo tych kamerek jest walnięte i trzeba poprawiać ostrość.
Awatar użytkownika
Manekinen
Kontakt:

Post autor: Manekinen »

Dostałem dzisiaj te okulary VR excevelan 3D. Nawet niegłupie. Wsadziłem tam mojego wiekowego smarkfona, odpaliłem jakieś coś z oculusa na YT, i działa super :) Tylko że trzeba mieć te minimum 5 cali i full HD ekran. Inaczej mało widać/widać składowe kolorów RGB.
Kanghoy

A ja dostałem tego thorfire C8. Nie mam porównania do convoya niestety, ale poszedłem się tym pobawić - jeju jakie to dobre jest :). I pod nogi też da radę nie razi jakoś szczególnie, spill jest duży i wystarczająco doświetlony, a spot sięga te (na oko, wiadomo) ~100-150m z niezłym rezultatem. Na laiku robi wrażenie. Fajny uniwersalny sprzęt, choć wiadomo że koło domu wolę jednak Skilhunta H02, tylko sterownik by wypadało zmienić żeby stabilizacja była, a tak to super :).
Awatar użytkownika
Wojto

Post autor: Wojto »

Manekinen pisze:Dostałem dzisiaj te okulary VR excevelan 3D. Nawet niegłupie. Wsadziłem tam mojego wiekowego smarkfona, odpaliłem jakieś coś z oculusa na YT, i działa super :) Tylko że trzeba mieć te minimum 5 cali i full HD ekran. Inaczej mało widać/widać składowe kolorów RGB.
Racja, w dodatku każdy paproch na ekranie jest widoczny. W googlowskiej aplikacji aparatu możesz robić zdjęcia 360 stopni, fajnie się je potem ogląda w tych goglach. Jest też apka do normalnego oglądania filmów, ale oczy szybko się męczą.
Awatar użytkownika
Manekinen
Kontakt:

Post autor: Manekinen »

Jak przyjdzie nowy telefonik to będę testował, ale najbardziej interesuje mnie pseudo oculus, który wykorzysta czujniki telefonu i będzie przekazywał obraz z komputera. Jeśli dobrze kojarzę to coś takiego jest rozwijane ale dla najpopularniejszych telefonów. Ale jak za gadżet za 9,50$ (-10$ kupon) no to jest nawet niezły :) Wszystko co do tej pory przyszło z JD jest dobre i nie ma się do czego doczepić, niech tylko obniżą trochę te ceny i wprowadzą dodatkowe waluty i będę tam zaglądać :)

Aha, chyba wywaliłem do śmieci zapełniacz do tego VR od tego samego sprzedawcy, bo ma wspólny nr śledzenia, a w tej dużej paczce jak coś takiego małego było wrzucone to i mogło zostać niezauważone :(

//edit No i faktycznie wywaliłem czytnik kart microSD, był w tych wszystkich foliach :mrgreen:
max4max

Post autor: max4max »

A ja zakupiłem taka lampkę tylną do roweru ładowaną na usb - http://en.jd.com/product/TOMUNT-3528SMD ... 12172.html i działać działa, tyle, że nie świeci na czerwono tylko na jakiś pomarańcz :mrgreen:
Czyli generalnie do d...
Awatar użytkownika
piciex

Post autor: piciex »

Moje wczorajsze paczki wyglądały natomiast tak:
Obrazek Obrazek Obrazek
Na poczcie chyba mają już dość mojej cebuli. :sad:
Kanghoy

Ja mam taki sam zestaw precyzyjnych za 10,50 pln. Chyba Ci to calego kuponu nie wcielo?;)
ODPOWIEDZ