a czymże innym jest "CC" od "kontrolowanego prądu"?Mieciu pisze:No raczej do li-ionów będzie potrzebna ładowarka CC/CV.Issac pisze:/.../ zasilić 16,8V jakimś tam kontrolowanym prądem/.../
PCM do Li-Ion
ładuję w domu modelarskim iChargerem 106b+ lub na wyjazdach gotową ładowarką:Issac pisze:Mieciu, To czym ładujesz tą swoją świecę nurkową ? Wyciągasz ogniwa ?
http://bto.pl/B2CProdukt.aspx?id_artykulu=32857
napisałbym Ci niczym moderator nurasa żebyś sobie poczytał o ładowaniu li-ionówptja pisze:a czymże innym jest "CC" od "kontrolowanego prądu"?Mieciu pisze:No raczej do li-ionów będzie potrzebna ładowarka CC/CV.Issac pisze:/.../ zasilić 16,8V jakimś tam kontrolowanym prądem/.../
Określenie 'jakimś kontrolowanym prądem' sugeruje mi że ktoś myli zasilacz stałonapięciowy 16,8V taki np jak w laptopach z ładowarką cc/cv która w początkowej fazie ładowania pilnuje tylko i wyłącznie prądu, dopiero pod później w końcowej fazie napięcia.
Dzięki mieciu za tego op-Ampa, może mi się kiedyś przydać. Tylko czy 1V wysteruje co kolwiek, to trochę wątpliwe
Póki co, kupiłem gotowe PCM za pół ceny w ramach rekompensaty za niezgodność wcześniejszego towaru z opisem Pomyślę, czy da się jakoś zmienić napięcie odcięcia.
Póki co, kupiłem gotowe PCM za pół ceny w ramach rekompensaty za niezgodność wcześniejszego towaru z opisem Pomyślę, czy da się jakoś zmienić napięcie odcięcia.
SF L2 XM-L T5 4B
Armytek Wizard WR
Armytek Wizard WR