JD.com - informacje o zakupach, promocjach itp

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
zieloczek100

Post autor: zieloczek100 »

Dwa dni temu odebrałem pendrive 32gb za ok 7zł. Ładnie wykonany itp, osiągi. Hm tutaj duże zdziwienie, ponieważ szybkość zapisu waha się pomiędzy 11-16MB/s aa odczyt aż ok nawet 120MB/s. Ogólnie jestem zadowolony. Kolejna sprawa to nie chce działać w porcie USB 3.0 na przodzie obudowy gdzie mój adata 32GB działa, na przodzie w usb 2.0 działa bez problemu podobnie jak z tylu w usb 3.0 i 2.0 dziwne trochę. Macie pomysł dlaczego tak się dzieje?
Ostatnio zmieniony piątek 20 lis 2015, 16:32 przez zieloczek100, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
cpt.Nemo

Post autor: cpt.Nemo »

Czasami te gniazda USB z przodu kompa mają bardzo słabe osiągi z racji zastosowania smieciowych przewodów. Z tego powodu, w pewnych przypadkach, niektóre urządzenia działające z tyłu nie chcą działać z przodu :) Czasem wydajność prądowa gniazd USB z przodu jest nadzwyczaj mizerna.
Pozdrawiam, Leszek
maro21

Post autor: maro21 »

Małoooo prądówww ;) długi kabel = cienki kabel >> prądy
Ganzo G718B
Awatar użytkownika
Manekinen
Kontakt:

Post autor: Manekinen »

A ja dostałem USB power monitor matek. Całkiem fajna zabawka, te najtańsze ledowe nie mają do tego podejścia. Wyświetla napięcie, prąd, moc, energię, oraz energię całkowitą (ładowanie różnych urządzeń podczas jednej sesji). Nie porównywałem wskazań, w sumie za mała rozdzielczość, bo tylko części setne pokazuje, szkoda że nie tysięczne, to by było już super :)
Awatar użytkownika
JacaGlaca

Post autor: JacaGlaca »

Manekinen, wstawisz link albo dokładną nazwę?
Mactronic Black Eye @Noctigon XP16 V2 XP-L V6 3C LED /Nanjg 105c 2,1A
BLF Special Edition X6 CREE XM-L2 U2-3C 1A/3C
BLF A6 CREE XPL 1600LM 7/4modes EDC
tisher

Post autor: tisher »

Fajne parametry ma pendrive MOHOO :)
32gb, usb3.0, z kuponem kosztował 2-7.5zł zależnie od czasu.

Obrazek
http://ebike.nexun.pl/ - mój blog o budowie rowerów elektrycznych
Awatar użytkownika
piciex

Post autor: piciex »

Manekinen, też dostałem ten mierniczek i muszę przyznać, że robi wrażenie. Naprawdę solidny i dobrze wykonany. Jedynie brakuje jakiegoś podtrzymania, bo podłączyłem popularnego powerbanka 1S z Banggooda i po godzinie usłyszałem tylko beep-beep i zanim dobiegłem to się wyłączył, a wynik pomiaru oczywiście poszedł się... :evil:
Awatar użytkownika
Kiciok

Post autor: Kiciok »

Zamawiał ktoś czołówkę z JD? Dokładniej

http://en.jd.com/product/3-Modes-500Lm- ... 74956.html

Taka paskudna niebieska barwa światła, masakra. Piguła dość duża, aluminiowa, ale w środku niej pustka. Nie ma też sensownego oddawania ciepła na obudowę (tulej od zooma)
Awatar użytkownika
Manekinen
Kontakt:

Post autor: Manekinen »

piciex, to wina PB bo odciął prąd do miernika gdy ładowanie się zakończyło. Miernik pika i wyświetla END ale wyniki są zachowane o ile ma zasilanie. No cóż, nie do wykorzystania z powerbankami :)
tisher

Post autor: tisher »

Dioda + zewnętrzne 5V nie rozwiązuje sprawy? ;)
http://ebike.nexun.pl/ - mój blog o budowie rowerów elektrycznych
Awatar użytkownika
piciex

Kiciok, i ma tryb "wieczny moon"- czyli nigdy nie gaśnie (zerknij po ciemku na diodę :razz: )
Nie żebym kupił to badziewie, ale znajomy wziął 2 szt. dzieciom i miałem to w ręku. :mrgreen:

Manekinen, ale po podłączeniu PB bezpośrednio bez miernika, jesze ładowało, a ładowało. Albo coś się poluzowało, na złączach, albo nie wiem. Muszę to jeszcze na spokojnie potestować, bo bawiłem się tym tylko na szybko w samochodzie.
Ostatnio zmieniony piątek 20 lis 2015, 22:26 przez piciex, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
piciex

Dotarł też dzisiaj ten dalmierz: http://en.jd.com/product/Julyfox-0-5-18 ... 69819.html
NIE polecam- straszna kupa. :-|
Jakość wykonania warta ceny, którą za niego zapłaciłem, czyli 2-3$. Absolutnie nie intuicyjna obsługa- np. pomiar objętości nie polega na przyciśnięciu przycisku "VOLUME" i zrobieniu trzech pomiarów, tylko na robieniu każdego pomiaru z osobna, zapisywaniu ich w pamięci, a następnie wywoływania pamięci do obliczeń- łatwiej by było użyć kalkulatora (mniej wduszania). Kolejna sprawa to sam pomiar: o ile mamy statyw w rękach i wycelujemy dokładnie pod kątem 90°, uda nam się uzyskać sensowny wynik. Odchył o 1-2° robi nam z 2m np. 11m, a odchył o więcej niż 3° to już "error".
Podsumowując kupiłem sobie za duży laser z wodotryskami. :)
Awatar użytkownika
Kiciok

Post autor: Kiciok »

Piciex, Faktycznie :|

A skąd to się bierze? Bo świeci nawet przy wyjętych bateriach :roll:
michal1

Post autor: michal1 »

Może jakiś kondensator jest?
ODPOWIEDZ