Pokażcie swoje światełka!

...czyli nasze światełka okiem obiektywu... Tu chwalimy się naszymi latareczkami i wszystkim innym , co rozświetla nasze życie ;-)
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Post autor: Calineczka »

Dexter, nie jesteś przeciętnym przechodniem a w jakimś mniejszym czy większym stopniu latarkoholikiem....ile zwykłych osób ma szanse z naszymi, ledoholików, latarkami?
A co do słowa ośmieszać to niewątpliwie, jak byście nie tłumaczyli, ma ono negatywny aspekt. Zazwyczaj ośmieszanemu nie jest do śmiechu. Dex, Miodosław, chcieli byście być ośmieszani? A imponować(?) latarkami można również pozytywnie, pokazując, tłumacząc, objaśniając....tak, jak robiliśmy to na dotychczasowych zlotach. Zamiast śmiać się z postronnych zaciekawionych i ich potencjalnych świeczek-oświecić człowieka, zainteresować, dać pomacać, pocieszyć rękę i oko....
Dobra, dosyć moralizowania... :neutral:
Awatar użytkownika
Dex-ter

Post autor: Dex-ter »

Calineczka, wydaje mi się, że Ty na siłę wyobraziłeś sobie jakąś sytuację, negatywną sytuację i tak brniesz... Może błąd był z mojej strony w złym dobraniu słowa - może powinienem napisać "zawstydziłem", "zaimponowałem wszystkim, włącznie z ochroniarzem", może "pokazałem mu, że duże, nie znaczy lepsze" - nie wiem. W każdym razie, nikt nie poczuł się urażony, nikt nie poczuł się dotknięty, pan ochroniarz zainteresował się moim światełkiem, podszedł, zagaił rozmowę i na tym się skończyło. Nie wiem, czemu, na siłę ( wybacz, takie mam wrażenie ) szukasz tu czegoś złego. Przecież nie było to coś w stylu "Pstryk. Włączam latarkę. Świecę. "Łahahaha, te, ochroniarz, schowaj Ty swoją świeczkę, bo ja Cię moim maleństwem przebijam" - tu śmiech całego kampusu i kilkudziesięciu grillujących osób" :neutral:. Taka sytuacja nie miała miejsca i jak pisałem, nikogo niczym nie uraziłem, a wszystko skończyło się sympatyczną pogawędką z ochroniarzem. Może w ten sposób wyobraziłeś sobie tę sytuację, gdy napisałem "ośmieszyłem", może słowo to ma dla nas inne ( lub dla mnie szersze ) znaczenie, nie wiem. Może zostawmy już temat.
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Post autor: Calineczka »

...nie twierdzę, że mam rację. Nie było mnie tam a przekaz słowny miewa sporo wad... Moim obowiązkiem, jako admina, jest niejako czuwanie nad morale forum i przy twoim ośmieszaniu zapaliła mi się ostrzegawcza lampka. Dlatego podjąłem temat. Proponuję poszukać na necie definicji, opisów słowa "ośmieszać". Może zrozumiecie wtedy mój punkt widzenia.
Najważniejsze, że wszyscy zostali oświeceni i byli z tego powodu zadowoleni :mrgreen:
Pax między ledoholiki :wink:
Awatar użytkownika
Dex-ter

Post autor: Dex-ter »

Calineczka, ale chwała Ci za Twą czujność i postawę Admina - jej nie kwestionuje ;). Po prostu czasami, jak to w życiu bywa, pewne definicje i pojęcia ulegają nagięciu - tak też było w tym przypadku, jako że nie da się w skrócie i chybcikiem sprecyzować całej sytuacji. Miodosław odebrał poprawnie to, co miałem do przekazania, choć może nie do końca precyzyjnie się wyraziłem. Następnym razem wlepię opis na 5 linijek, co by nieporozumień nie było Obrazek Obrazek.
Awatar użytkownika
dodo

Post autor: dodo »

Witam .
Nadszedł czas na zmianę ubarwienia latarki z koloru typowego dla aluminium na kolor pomarańczowy . Anodowanie plus barwienie ( wykonanie domowe ) .
Obrazek

Dwa nowe światełka .
Obrazek
Opis budowy świateł jak tylko skończę budowę sterownika do tych lamp .
pozdrawiam .
DNF

Post autor: DNF »

No no wyszlo calkiem :D
Szkoda tylko ze to HA II albo nawet I
PAMIETAJ. Nie rob tylko czerwonego koloru :mrgreen:
Pozdrawiam
DNF
Awatar użytkownika
lennin

Post autor: lennin »

TAKTYCZNIE?!?!

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek Obrazek
Czy to jakaś nowa niesprecyzowana choroba? .....światła, światła więcej ŚWIATŁAObrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Bocian
Site Admin

Post autor: Bocian »

Lennin czyżby w tle te słynne taktyczne gacie :shock: ?
Sometimes darkness can show you the light
Awatar użytkownika
lennin

No prawie :mrgreen:
Obrazek Obrazek
Czy to jakaś nowa niesprecyzowana choroba? .....światła, światła więcej ŚWIATŁAObrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Fluxor

Post autor: Fluxor »

Kolejne rozmnożenie...

Obrazek
Awatar użytkownika
lennin

To pierwsze po lewo to gdzie kupiłeś i jakie ma zasilanie :mrgreen:
Obrazek Obrazek
DNF

"Wydaje mie sie", ze to jest latarka tesco na 3xC lub 3xD, ale glowy nie dam..
Poczekajmy na wypowiedz wlasciciela.
Pozdrawiam
DNF
Piotrek K.

Post autor: Piotrek K. »

lennin pisze:jakie ma zasilanie :mrgreen:
światełko o napędzie chemicznym :mrgreen:
Awatar użytkownika
Fluxor

Post autor: Fluxor »

Po lewej na zdjeciu stoi unikalny, zabytkowy model UltraFire. Pochodzi z czasow kiedy firma powstawala. Zródlem swiatla jest palacy się knot, bardzo duzy zakres regulacji plomienia do rozruchu zuzywa jedna zapalke a zrodlem zasilania jest parafina badz inne plynne paliwo. DNF, to pytanie do mnie bylo, chodzi o to po prawej?
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
DNF

lennin pisze:To pierwsze po lewo to gdzie kupiłeś i jakie ma zasilanie :mrgreen:
Fluxor pisze:... chodzi o to po prawej?
Haha :mrgreen:

Tak fluxor, to pytanie bylo do Ciebie, a ja pomylilem kierunki i napisalem orientacyjne zasilanie wg tego co mi sie zdawalo.

Pozdrawiam
DNF
ODPOWIEDZ