Oświetlenie rowerowe

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
Cebulaa

Oświetlenie rowerowe

Post autor: Cebulaa »

Witam. Muszę kupić oświetlenie rowerowe, przód i tył. Chcę przednie światło pełniło rolę oświetlania drogi a nie tylko pozycyjne. Kupuję je ze względu na dojazdy do pracy na nocki.
Droga ok 5km z czego 3km to oświetlone miasto a 2km to polna droga z drzewami wkoło bez oświetlenia.

Mam do wydania +-50 zł. Wiem że to nie dużo, ale niestety póki co nie mogę więcej przeznaczyć.
Awatar użytkownika
Ebola

Post autor: Ebola »

Zakup z Polski czy Chin?
wujek_red

Post autor: wujek_red »

na tył mogę Ci polecić http://www.aliexpress.com/item/5LED-2La ... 71120.html coś w ten deseń. znajdziesz może taniej. swoja kupowałem jak była jeszcze po 1,38$.

do tego mocowanie do jakiejś sensownej latarki http://www.aliexpress.com/item/High-Qua ... 05208.html był po 0.55$

i latarkę to... przynajmniej coś na xml. nawet jakbyś miał miast ogniw mieć ją na AA czy 3x AAA to wszędzie dojedziesz w tym czasie i światła też wystarczyć powinno. jak poszukasz po cenach to znajdziesz taki zestaw w tej cenie.

o proszę cię bardzo, nawet w komplecie masz http://www.aliexpress.com/item/UltraFir ... eb201560_9 o ile nie jest to podróbka xmlki to da mocne równomierne oświetlenie. nie jest to najlepszy z możliwych wyborów ale skoro ogranicza nas pieniądz... ale to z chin ;) w polsce trudno będzie coś podobnego w tej cenie dostać.
Ostatnio zmieniony środa 18 lis 2015, 20:16 przez wujek_red, łącznie zmieniany 3 razy.
Awatar użytkownika
Ebola

Na tył starczy każda lampka, nawet za 5zł z chińskiego sklepu. Te lasery z boku są zbędne jeśli kolega jeździ po mieście i polnymi drogami. Moim zdaniem nie ma sensu szukać czegoś na XM-L, bo w tej cenie dobrego sprzętu się nie kupi z takową diodą.
Awatar użytkownika
vin324pl

Post autor: vin324pl »

Swego czasu na "ali" były dostępne ultrafire z mosiężną pigułą teraz nie mogę znaleźć
Zestaw rowerowy:
Światła mijania/drogi publiczne - L2P 2,8A noctigon + daszek/ s2+ 3*xpl optyka owalna
Światła drogowe/teren - C8 3*xp-l 4,2A ledil 35mm
Cebulaa

Chciałbym z polski bo zależy mi na czasie.

EDIT
Załóżmy że 50+ zł za przednie oświetlenie z uchwytem. Prosiłbym p jakieś linki allegro czy do sklepów.
Ostatnio zmieniony środa 18 lis 2015, 15:53 przez Cebulaa, łącznie zmieniany 1 raz.
michal1

Post autor: michal1 »

Trudno będzie a taką cenę dostać coś porządnego. Może znajdziesz jakąś latarkę ale nue licz na rewelacje. Ewentualnie lampka Lidla jak jesscze dorwiesz.
Awatar użytkownika
Ebola

A może ultrafire mini? Wszak na rower średnio się nadaje, ale pozwoli pokonać te 2-3 km w całkowitych ciemnościach. Mimo mniejszej średnicy pasuje ona do standardowego uchwytu rowerowego.
wujek_red

Post autor: wujek_red »

z oświetleniem na Q5 przejeździłem ostatni rok i nie było źle. ale też z tego powodu poszedłem w mocniejsze światło i czołówkę jako doświetlające to co widzieć muszę. w na drogach wariatów, brakujących studzienek, kamieni, piasku, kałuży bez dna... nie brakuje. tym bardziej jesienią i zimą lepiej wiedzieć co i jak ominąć ;) w polsce ciężko będzie skompletować taki zestaw w tej cenie który dobrze oświetla drogę.
Ostatnio zmieniony środa 18 lis 2015, 20:21 przez wujek_red, łącznie zmieniany 1 raz.
fotorondo

Post autor: fotorondo »

A ja Ci mówię tak:odkładaj kasę i światełkowy sklepik. Może znajdziesz jakiegoś nie modowanego Convoy'a S2+ na sterowniku max 2,1A. Na tył cokolwiek mrugającego.
Cebulaa

Lidle w okolicy (aż 2) przeszukałem i nie ma już tych lampek.
fotorondo pisze:A ja Ci mówię tak:odkładaj kasę i światełkowy sklepik. Może znajdziesz jakiegoś nie modowanego Convoy'a S2+ na sterowniku max 2,1A. Na tył cokolwiek mrugającego.
W poniedziałek o 23 muszę wyjechać więc odkładanie kasy do poniedziałku nie zwiększy mojego budżetu.

Myślę że to będzie latarka na max 2 miesiące, potem kupię coś porządniejszego.
swimfan

Post autor: swimfan »

Ważny jest tył i przód. Z przodu nie musi być szaleństwa jakoś się wyratujesz albo zwolnisz.
Ja zasadniczo dużą uwagę przywiązuje na lampki tylnie nawet 2 zakładam (może nie po polnych drogach ale na pewno na gminnych).
Cebulaa

Jest to miasto oświetlone. 4 skrzyżowania dużo ścieżek rowerowch a o godzinie 23 na drodze jeździ tylko policja od czasu do czasu :) Wolałbym widzieć coś przed sobą jednak.
Awatar użytkownika
skaktus

Post autor: skaktus »

Lepiej pożycz 50 zł i kup coś co nie będzie imitacją, jak nie masz AŻ tyle kasy, to kup cokolwiek z allegro, zoom czy bez, żadna różnica. I tak w tej cenie będzie słaby produkt i tak, więc nie ma co za bardzo kombinować.
ILPT
Cebulaa

A mając do wydania już 100zł czego szukać?
ODPOWIEDZ