JD.com - informacje o zakupach, promocjach itp
No opisałem prawdę tzn, że LED fake, driver bez zabezpieczenia i bez pamięci oraz, że sam host jest dobry do przeróbek, bo ma ładny i głęboki ref. Oczywiście słowo FAKE pisane dużymi, żeby było dobrze widoczne dla innych ew kupujących. Teoretycznie mógłbym dysputę otworzyć celem wyciągnięcia z 3-4$ na diodę Cree ale niech ma 11USD w całości i się cieszy (dioda nawet, gdyby była zimna Cree to by poszła po spaleniu w kosz a tak przetestuję sobie tą LatticeBright XM).
ElSor, w tej drugiej latarce też raczej siedzi podróba. Kropki ma pod skosem, ale nie ma takiego "włochatego" emitera, a jego podstawa jest gładka. To tak porównując z oryginalnym egzemplarzem. Kropki i połączenia do struktury takie same, struktura i soczewka identyczne wymiary. Dobra podróbka. Bo szczerze wątpię że to oryginał. Chociaż kto wie...
Driver pamięć ma, i to jest problemem, bo zapisuje sobie ostatni tryb a potem odpala się w jakimś strobo. Gdyby go pozbawić tej pamięci, to może startowałby ciągle z trybu domyślnego który jest pewnie HI. Znajomy też kupił tą "S3" i jego egzemplarz normalnie zmienia tryby, tryby są takie same i w takiej samej kolejności, ale po włączeniu zawsze startuje od trybu HI. Być może to kwestia jakiegoś rezystorka ustalającego tryb pracy, trzeba by porównać sterowniki.
Driver pamięć ma, i to jest problemem, bo zapisuje sobie ostatni tryb a potem odpala się w jakimś strobo. Gdyby go pozbawić tej pamięci, to może startowałby ciągle z trybu domyślnego który jest pewnie HI. Znajomy też kupił tą "S3" i jego egzemplarz normalnie zmienia tryby, tryby są takie same i w takiej samej kolejności, ale po włączeniu zawsze startuje od trybu HI. Być może to kwestia jakiegoś rezystorka ustalającego tryb pracy, trzeba by porównać sterowniki.
Pewnie nanjg 105c/d albo ak-47 będzie pasował.
Ostatnio zmieniony wtorek 17 lis 2015, 20:45 przez michal1, łącznie zmieniany 1 raz.
Manekinen, zauważ, że w driverze prąd płynie przez 2 tranzystorki w obudowie SOT23: 1 włącza masę (prawdopodobnie jest zabezpieczeniem przed odwrotną polaryzacją) i 2gi kluczuje cewkę. Sama dioda przy 3,8V ciągnie ~4A więc spadki napięcia po drodze są spore i można dużo się pobawić by mieć stabilizowany prąd a wyłącznik wcale nie jest najsłabszym ogniwem.
Plus drivera jest 1den - może być zasilany z wyższych napięć - 2S może i 3S
Plus drivera jest 1den - może być zasilany z wyższych napięć - 2S może i 3S
No ale to trochę spekulacja. Ja odnoszę wrażenie że to jednak oryginał, porównywałem z różnymi diodami i praktycznie nie zauważyłem różnic. Oskalpowałem ją i zalutowałem na Noctigonie. Bardzo ładna barwa po skalpie.Manekinen pisze:ElSor, w tej drugiej latarce też raczej siedzi podróba. Kropki ma pod skosem, ale nie ma takiego "włochatego" emitera, a jego podstawa jest gładka. To tak porównując z oryginalnym egzemplarzem. Kropki i połączenia do struktury takie same, struktura i soczewka identyczne wymiary. Dobra podróbka. Bo szczerze wątpię że to oryginał. Chociaż kto wie...