JD.com - informacje o zakupach, promocjach itp
ElSor, bo nie działały ani PW, ani pełna odpowiedź, ani zakładanie nowego tematu. Z resztą wiedziałem że zaraz wpadniesz i ogarniesz, nie ma co siać paniki
Ok zdjęcia. Zostałem dzisiaj zasypany paczuszkami. Myślałem że wszystko z JD, a to tylko dwie latarki.
Ta górna ma drobny gwint, a dolna szeroki. Dochodzę do wniosku że jednak obydwie diody to podróbki, mają zbyt gładką podstawę. Potem jeszcze porównam do oryginału ale chyba nie ma sensu. Sterowniki mają rezystory do pomiaru prądu więc jakaś stabilizacja pewno jest. Mają kilka tranzystorów, dławik, diodę, czyli takie nie najtańsze, jak te 1.44A da się zwiększyć zmniejszając rezystor to oprócz tego nic w tej latarce już bym nie zmieniał. Aha, ta dolna (na ostatnim foto górna) ma zielony oring przy szybce, widać zieloną poświatę.
Ok zdjęcia. Zostałem dzisiaj zasypany paczuszkami. Myślałem że wszystko z JD, a to tylko dwie latarki.
Ta górna ma drobny gwint, a dolna szeroki. Dochodzę do wniosku że jednak obydwie diody to podróbki, mają zbyt gładką podstawę. Potem jeszcze porównam do oryginału ale chyba nie ma sensu. Sterowniki mają rezystory do pomiaru prądu więc jakaś stabilizacja pewno jest. Mają kilka tranzystorów, dławik, diodę, czyli takie nie najtańsze, jak te 1.44A da się zwiększyć zmniejszając rezystor to oprócz tego nic w tej latarce już bym nie zmieniał. Aha, ta dolna (na ostatnim foto górna) ma zielony oring przy szybce, widać zieloną poświatę.
Kiciok pisze:Dają się używać bez przeróbek?
Spokojnie się da. Jeśli tylko pogodzisz się z barwą światła, która zamraża trawę i sterownikiem bez pamięci trybów i PRAWDOPODOBNIE brakiem zabezpieczenia ogniwa (bo nie sprawdzałem jeszcze) to jest jak najbardziej OK. 1,5A, pasta pod diodą, nic tylko świecić.
A testował ktoś zmianę barwy nie przez podmianę diody, a przez skontrowanie jej fotograficznym filtrem żelowym? Dostępnych jest od groma kolorów(ja mam wzornik to mam tam a pewno kilkaset), tylko nie wiem co się będzie działo z filtrem przy tej temperaturze w latarkach , no i trza by było to jakoś ładnie do szkiełka przyczepić-jakiś pomysł? Oczywiście stracimy jakąś część światła.piciex pisze:Kiciok pisze:Dają się używać bez przeróbek?
Spokojnie się da. Jeśli tylko pogodzisz się z barwą światła, która zamraża trawę