JD.com - informacje o zakupach, promocjach itp

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
Awatar użytkownika
Manekinen
Kontakt:

Post autor: Manekinen »

ElSor, bo nie działały ani PW, ani pełna odpowiedź, ani zakładanie nowego tematu. Z resztą wiedziałem że zaraz wpadniesz i ogarniesz, nie ma co siać paniki :)

Ok zdjęcia. Zostałem dzisiaj zasypany paczuszkami. Myślałem że wszystko z JD, a to tylko dwie latarki.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Ta górna ma drobny gwint, a dolna szeroki. Dochodzę do wniosku że jednak obydwie diody to podróbki, mają zbyt gładką podstawę. Potem jeszcze porównam do oryginału ale chyba nie ma sensu. Sterowniki mają rezystory do pomiaru prądu więc jakaś stabilizacja pewno jest. Mają kilka tranzystorów, dławik, diodę, czyli takie nie najtańsze, jak te 1.44A da się zwiększyć zmniejszając rezystor to oprócz tego nic w tej latarce już bym nie zmieniał. Aha, ta dolna (na ostatnim foto górna) ma zielony oring przy szybce, widać zieloną poświatę.
Kanghoy

Post autor: Kanghoy »

Fajnie, u mnie jeszcze niestety nic od JD nie przyszło, a nie ukrywam że trochę się emocjonuję w oczekiwaniu na paczuszki ;). Też kupiłem po jednej z każdego gatunku tych "s3", więc mnie cieszy, że nie są złe i kody nie poszły na marne ;).
Awatar użytkownika
piciex

Post autor: piciex »

Teraz dopiero spojrzałem, że mam na paczkach od latarek popisaną wartość- 10$. :|
Chyba pierwszy raz widzę, żeby Chińczyk zawyżał deklaracje celne.
Kanghoy

On nie zawyża, on nie musi mieć pojęcia, czy Ty użyłeś kupinów czy nie. Tak jak używasz na allegro, allegro wie, ale sprzedawca dostaje pełną kwotę tak jakbyś kuponu nie użył i nie ma pojęcia czy użyłeś. Ale gearbest mnie rozwalił ;) deklaracja za skilhunta H02 z powerbankiem... niecałe 2$ ;).
Awatar użytkownika
maba

Post autor: maba »

To nie tak, ze nie wie - tyle tylko że sprzedawca dostaje pełną kwotę za przedmiot, wartość kuponu dopłaca JD.

Dlatego większość jest wysyłana rejestrowanymi, bo jednak cena powyżej 10$ to nie tak mało.
Kanghoy

Na allegro nie wie, na JD może wiedzieć, ale czy na 100% wie? Może tak, bo tam są dogadane sklepy, ale taka informacja teoretycznie nie jest mu niezbędna, nie on robi promocje tylko JD.
hoka

Post autor: hoka »

Nie ma pojęcia czym płaciłeś. On dostaje pełną kwotę i tyle go obchodzi.
Awatar użytkownika
cpt.Nemo

Post autor: cpt.Nemo »

Kupony za polecenie wróciły !
Pozdrawiam, Leszek
hoka

Post autor: hoka »

Nie wróciły kapitanie ;)
Awatar użytkownika
Kiciok

Post autor: Kiciok »

Nemo, ale te 10/20 lipa.

Manekinen, ogólnie jak oceniasz te latarki w porównaniu do S2? Rozbierałeś je? Dają się używać bez przeróbek?

Jedną chciałem dać kumplowi co by miał na ryby, bo mój s2+ się ewidentnie spodobał.
Kanghoy

Ale wróciły wróciły te 10/20? Tj może się ktoś zarejestrować z Twojego polecenia i dostaniesz taki kod? To też nie jest tragedia, może bym coś jeszcze łyknął z takim kodem ;).
Awatar użytkownika
cpt.Nemo

Post autor: cpt.Nemo »

Masz racje :( 10 z 20 ale dluzej wazne :) Dostajesz ty i polecajacy
Pozdrawiam, Leszek
Awatar użytkownika
piciex

Post autor: piciex »

Kiciok pisze:Dają się używać bez przeróbek?

Spokojnie się da. Jeśli tylko pogodzisz się z barwą światła, która zamraża trawę i sterownikiem bez pamięci trybów i PRAWDOPODOBNIE brakiem zabezpieczenia ogniwa (bo nie sprawdzałem jeszcze) to jest jak najbardziej OK. 1,5A, pasta pod diodą, nic tylko świecić. :mrgreen:
Awatar użytkownika
Kiciok

Post autor: Kiciok »

Ja mam dostać takie 3szt za każdą zapłaciłem 1,20zł więc spoko. Sprzedawać nie zamierzam, bo się w domu przydadzą :)

Brak zabezpieczenia ogniwa w sensie, że trzeba uważać by nie rozładować za bardzo? I jaka tam jest piguła pod diodą?
Kanghoy

piciex pisze:
Kiciok pisze:Dają się używać bez przeróbek?

Spokojnie się da. Jeśli tylko pogodzisz się z barwą światła, która zamraża trawę
A testował ktoś zmianę barwy nie przez podmianę diody, a przez skontrowanie jej fotograficznym filtrem żelowym? Dostępnych jest od groma kolorów(ja mam wzornik to mam tam a pewno kilkaset), tylko nie wiem co się będzie działo z filtrem przy tej temperaturze w latarkach , no i trza by było to jakoś ładnie do szkiełka przyczepić-jakiś pomysł? Oczywiście stracimy jakąś część światła.
Obrazek
ODPOWIEDZ