JD.com - informacje o zakupach, promocjach itp

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
Awatar użytkownika
piciex

Post autor: piciex »

Nie użyłem jeszcze ani jednego kodu.
Awatar użytkownika
cpt.Nemo

Post autor: cpt.Nemo »

Manekinen pisze:Np ten czerwony głośnik BT ma faktyczną cenę 20$ a kod obniża o 10$ i każą zapłacić 10$.
A wystarczyło tylko zmienić kolor głośnika :) Już był po 5 centów :)
Ostatnio zmieniony wtorek 10 lis 2015, 17:45 przez cpt.Nemo, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam, Leszek
Awatar użytkownika
Manekinen
Kontakt:

Post autor: Manekinen »

Zmieniałem, nie spadała.
Awatar użytkownika
cpt.Nemo

Manekinen pisze:Zmieniałem, nie spadała.
Dziwne ?
Bo ja to przetestowlem na sobie i kilku osobach.
Po zmianie koloru cena spadala o polowę, a potem już normalnie, przy zakupie, do 5 centow
Pozdrawiam, Leszek
Awatar użytkownika
Manekinen
Kontakt:

Widocznie nie trafiłem w ten "właściwy kolor", a nie chciało mi się pstrykać po wszystkich bo strona ledwie działała.

A wy? Ile wydaliście na JD?
Awatar użytkownika
Doctore

Post autor: Doctore »

Ja zarejestrowałem się na tym prze mnie wcześniej nie znanym sklepie za tymi 10$ zniżki.
Niestety nie udało mi się nic kupić tak by dopłacić kilka dolców, bo jak coś mi było przydatne to nie było na stanie, albo nie wysyłają do pl albo coś tam, a jak w końcu nabrałem kilka produktów to koszyk nie chciał się załadować(na pc i smart) i nie mogłem tego kupić.
W ogóle połowa tego sklepu nie działa, oraz w ogóle do d... wykombinowana a na dokładkę ten zmutowany niby-pies który cały się świeci jak jego jajca tylko powinny.
A asortyment ubogi, sporo kategorii ma tylko kilkanaście przedmiotów.
Do tego ceny wielu produktów są dużo wyższe niż powinny, np. z enjodecom srom coś kosztuje 24$ a na ebay dokładnie to samo 16$...
Ja w ogóle nie widzie powodu by odwiedzać ten sklep nawet mimo 10$ zniżki.

EDIT: No dobra jakoś się udało, kupiłem nitecore tube 10,10$ za 0,10$ ale czy to w ogóle przyjdzie...
Kanghoy

Post autor: Kanghoy »

Na początku chyba każdy ma takie wrażenie, jakby nie to że miałem kilka tych kodów to bym pewnie na nim pozostał ;). Teraz jak to trochę ogarnąłem mocniej, to nie jest tak źle, ale bez kodów na razie ceny są faktycznie zwykle(ale nie zawsze) mało atrakcyjne. I wybór kiepskawy.
Awatar użytkownika
cpt.Nemo

Doctore pisze: EDIT: No dobra jakoś się udało, kupiłem nitecore tube 10,10$ za 0,10$ ale czy to w ogóle przyjdzie...
Z wpisu aż bije radość życia i skrajny optymizm :)
Pozdrawiam, Leszek
Awatar użytkownika
rafalzaq

Post autor: rafalzaq »

To fakt. Wybór nie jest zbyt wielki, a wyszukiwanie tragiczne. Większość kupionych rzeczy znalazłem albo w tym temacie, albo przez wrzucone gdzieś linki. Pozostałe są od banggoodowego użytkownika. Nie oszukujmy się. Gdyby nie ta obniżka o $10 to przy tych cenach nawet bym na te rzeczy nie spojrzał. A tak za kilka dolarów będę miał (zakładam że wszystko dojdzie) kilka ładowarek do telefonów czy latarkę.

Sądziłem że wrzucając tu swój kod dostanę najwyżej jeden dodatkowy kupon. A tu trzy były już po godzinie. Ostatecznie dostałem ich 10. Zostały mi jeszcze dwa i liczę, że trafię na coś ciekawego. Najwyżej dokupię dwie latarki.
Awatar użytkownika
Manekinen
Kontakt:

No i ponownie pojawiły się okulary 3D do smakrfona, i wiedziałem że to jest to co chcę za ostatni kupon -
http://en.jd.com/product/Excelvan-Unive ... 92985.html
Ale mnie wycyckali "server busy" no i zamówienie nie złożone a kupon zabrany. Resetują oni te kupony? Czy trzeba im truć na maila?
Awatar użytkownika
Doctore

Post autor: Doctore »

Manekinen pisze:Ale mnie wycyckali "server busy" no i zamówienie nie złożone a kupon zabrany.
No właśnie o takich cyrkach pisałem :mrgreen:
cpt.Nemo pisze:Z wpisu aż bije radość życia i skrajny optymizm :)
No co ty, ja jestem realistą(czyt. pesymistą) i nie logiczne mi się wydaje by sklep coś każdemu oddawał za 1% wartości, czy tam ich ceny...
Z drugiej strony gdyby tego nie wysyłali to ludziska by im sajgon zrobili :twisted:
Na samym dole jest:
Copyright © 2006-2015 360buy Ltd. All Rights Reserved
I aż mi się nie chce wierzyć że przez prawie 10 lat nikt tego syfu nie ogarnął :razz:

Tak czy inaczej już mam nitecore tube, więc mi nie zależy.
Awatar użytkownika
piciex

Post autor: piciex »

Manekinen, odświeżaj tyle razy, aż pojawi się kupon. Mi wczoraj od 10-12 nic nie działało, a dzisiaj od 10-18. Potem kupony wróciły i znowu ruszyło.
Awatar użytkownika
maba

Post autor: maba »

Ale to platforma dla wielkich sklepów, które za zakup dostają normalną kwotę, a nie te nasze grosze - to JD resztę dopłaca, i widocznie im się to opłaca, inaczej już dawno by akcje zakończyli i anulowali zamówienia z multikont.

Najlepsze, że do tej pory wszystkie zamówienia, nawet te najtańsze cebulki, majfrendy wysłały rejestrowanymi, tak dobrze to nie ma nawet na Ali :mrgreen:
Awatar użytkownika
Manekinen
Kontakt:

piciex, dzięki. Teraz doszły wodoszczelne obudowy do xiaomi po 10,50 i 12,cośtam, i mam zagwozdkę co chcę :D A wcześniej to musiałem się naszukać :D

I tak BTW, wczoraj miałem taką akcję że mnie wylogowało, i nie mogłem się zalogować swoim hasłem. Musiałem je zresetować. Także coś jest na rzeczy.
Awatar użytkownika
rafalzaq

Post autor: rafalzaq »

Ostatnie moje zamówienie od tech_ubuy dostało jakiś dziwny numer do śledzenia. Sprawdziłem kilka różnych trackingów na 17track i zadziała flyt express. Dostałem miesiąc temu już taki numer, ale paczka jeszcze nie doszła. Tracking się skończył w Chinach. Zobaczymy czy dwa kolejne zamówienia też czymś takim wyślą.
ODPOWIEDZ