Problem z paypal - przewalutowanie
Problem z paypal - przewalutowanie
Witajcie.
Może mi podpowiecie jak ustawić w paypal, by nie przeliczał mi kwoty w dolarach na złotówki, jeśli mam podpiętą kartę dolarową.
Niestety nawet jak zmieniłem walutę na rachunku ( którego nie mam podpiętego) na dolary to nadal przelicza z dolarów na złotówki, co powoduje, że jestem obciążany co najmniej o 10% więcej niż bezpośrednio w dolarach
Może mi podpowiecie jak ustawić w paypal, by nie przeliczał mi kwoty w dolarach na złotówki, jeśli mam podpiętą kartę dolarową.
Niestety nawet jak zmieniłem walutę na rachunku ( którego nie mam podpiętego) na dolary to nadal przelicza z dolarów na złotówki, co powoduje, że jestem obciążany co najmniej o 10% więcej niż bezpośrednio w dolarach
Musisz ustawić USD jako walutę domyślną.
Tutaj poruszałem temat: http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t ... c&start=15
Tutaj poruszałem temat: http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t ... c&start=15
Podpinasz kartę do PP i ustawiasz $ jako walutę podstawową. tu masz obrazkową instrukcję http://telchina.pl/paypal-platnosc-w-do ... t1165.html
Mam tak ustawione, waluta jako podstawowa usd i nadal przewalutowywuje mi, a nie bierze usd z karty.gramacz pisze:Podpinasz kartę do PP i ustawiasz $ jako walutę podstawową. tu masz obrazkową instrukcję http://telchina.pl/paypal-platnosc-w-do ... t1165.html
Gdzie to konkretnie się ustawia?max4max pisze: Karta podstawowa w USD.
To jak widać jest ustawione.piciex pisze:Waluta podstawowa USD.
Były już 4 płatność z jd.com i nigdzie nie było nic na temat ustawień w jakiej walucie.piciex pisze:Przy pierwszej płatności zaznacz, że karta ma być obciążona w walucie z faktury sprzepadającego (USD). Będziesz to miał gdzieś na karcie płatności, ale nie na stronie mobilnej.
Oczywiście na stronie jd waluta to usd.
Problem nadal nierozwiązany.
Może to coś pomoże:
Zaloguj się na konto, (na PC bo nie wiem jak wygląda wersja mobilna), u góry po prawej masz "trybik" kliknij w niego. Następnie na dole "Preferencje płatności" i obok kliknij edytuj.
Zobacz tam czy masz zaznaczone "Wybierz źródło finansowania płatności przy realizacji transakcji" Taka fajka niebieska powinna być.
Poniżej: "Wybierz preferowaną formę opłacania wstępnie zatwierdzonych płatności." kliknij.
Otworzy się okno i kliknij na:
Ustaw dostępne źródła finansowania płatności.
Powinna pokazać się lista z kartami, i obok nazwy i nr karty po lewej stronie powinna być zaznaczona fajeczka. Sprawdź też obok karty będzie opcja: Opcje przeliczania
Masz tam dwie opcje do wyboru, którą masz zaznaczoną ?
U mnie jest pierwsza tj: Procedura systemu PayPal przeliczenia waluty z zastosowaniem waluty mojej karty.
Zaloguj się na konto, (na PC bo nie wiem jak wygląda wersja mobilna), u góry po prawej masz "trybik" kliknij w niego. Następnie na dole "Preferencje płatności" i obok kliknij edytuj.
Zobacz tam czy masz zaznaczone "Wybierz źródło finansowania płatności przy realizacji transakcji" Taka fajka niebieska powinna być.
Poniżej: "Wybierz preferowaną formę opłacania wstępnie zatwierdzonych płatności." kliknij.
Otworzy się okno i kliknij na:
Ustaw dostępne źródła finansowania płatności.
Powinna pokazać się lista z kartami, i obok nazwy i nr karty po lewej stronie powinna być zaznaczona fajeczka. Sprawdź też obok karty będzie opcja: Opcje przeliczania
Masz tam dwie opcje do wyboru, którą masz zaznaczoną ?
U mnie jest pierwsza tj: Procedura systemu PayPal przeliczenia waluty z zastosowaniem waluty mojej karty.
Nie na kompie, na 2 różnych kompach w zasadzie.piciex pisze:I nie robisz tego na tablecie, komórce, czy innym urządzeniu mobilnym, bądź aplikacji?
Masz screena wyżej, jak wyglądają u mnie na koncie ustawienia, nigdzie nie ma tych "Preferencji płatności".duzyx pisze:Może to coś pomoże:
Gdyby to było takie łatwe, to nie pisałbym tematu
duzyx,
Ja mam nową wersję, starą mam po kliknięciu na dole strony.
Już daję screena z nowej.
i tu jak kliknę na "poprzednia wersja" to jest ta starsza, bo ponoć więcej ustawień jest w niej.
Po kliknięciu w "edytuj"
I to z ptaszkiem jest nieaktywne, czyli "Wybierz źródło finansowania itd. ..."
Problem pewnie w tym leży, ale dlaczego nie da się tego zmienić?
Ja mam nową wersję, starą mam po kliknięciu na dole strony.
Już daję screena z nowej.
i tu jak kliknę na "poprzednia wersja" to jest ta starsza, bo ponoć więcej ustawień jest w niej.
Po kliknięciu w "edytuj"
I to z ptaszkiem jest nieaktywne, czyli "Wybierz źródło finansowania itd. ..."
Problem pewnie w tym leży, ale dlaczego nie da się tego zmienić?
duzyx,
Dzięki wielkie
W końcu po paru klikach dotarłem do odpowiedniej opcji.
Dla potomnych:
Po : " wstępne zatwierdzanie płatności "
trzeba kliknąć w "Ustaw dostępne źródła finansowania płatności" i potem w "Opcje przeliczania" a potem zaznaczyć:
Dzięki wielkie
W końcu po paru klikach dotarłem do odpowiedniej opcji.
Dla potomnych:
Po : " wstępne zatwierdzanie płatności "
trzeba kliknąć w "Ustaw dostępne źródła finansowania płatności" i potem w "Opcje przeliczania" a potem zaznaczyć:
"Proszę obciążyć mój rachunek w walucie wykazanej na fakturze wystawionej przez sprzedającego.
Kurs wymiany zastosowany do transakcji nie będzie mi znany do czasu otrzymania wyciągu z mojej karty od jej wystawcy. Przyjmuję do wiadomości, że wybierając tę opcję zgadzam się na to, aby wystawca mojej karty określił kurs wymiany dla tej transakcji oraz że kurs ten i inne opłaty pobierane przy przeliczaniu waluty nie będą mi znane do czasu otrzymania wyciągu z mojej karty od jej wystawcy.
Wybierz jedną z powyższych opcji, a następnie kliknij przycisk Prześlij, aby zakończyć procedurę przeliczenia waluty."
Ostatnio zmieniony wtorek 10 lis 2015, 22:04 przez max4max, łącznie zmieniany 2 razy.
Jak miałem ten sam problem rok temu to droga do jego rozwiązania wyglądała nieco inaczej. PayPal co jakiś czas zmienia wygląd strony i wtedy nie idzie się połapać gdzie czego szukać, ale w końcu im nie jest na rękę, żebyśmy sobie używali kart dolarowych.
Pamiętaj tylko, że jak masz teraz jako główną kartę tą w USD to musisz uważać, aby z listy wybrać inną płacąc np. na Banggood w złotówkach.
Miłych zakupów.
Pamiętaj tylko, że jak masz teraz jako główną kartę tą w USD to musisz uważać, aby z listy wybrać inną płacąc np. na Banggood w złotówkach.
Miłych zakupów.