Witam., Właśnie otrzymałem C8 prosto z kraju na dalekim wschodzie. Latarka wajnie wykonana lecz nieco zmodyfikowana od tych przedstawianych na forum. Zastanawia mnie użyta dioda .
W latarce sterownik jest dokręcony do obudowy a nie do wkrecanego elementu, to samo jest z diodą - jest ona przykręcona do obudowy. Jak sądzicie czy wszysko ok z takim rozwiązaniem?
Sterownik 105D
Ostatnio zmieniony poniedziałek 12 paź 2015, 10:19 przez piootr, łącznie zmieniany 1 raz.
Wszystko OK i nawet lepiej niż wersja z pigułą.
Lepszy transport ciepła z podłoża diody na obudowę.
Warto sprawdzić czy podłoże gładkie i wymienić pastę.
No właśnie przy takim pozowaniu do zdjęć bez szkiełka to w refie pewnie jest już ich pełno.
Żeby ci nie przyszło do głowy ich szmatką usuwać.
Można jedynie przedmuchać powietrzem.
Dzięki Smokuu za podpowiedz, kiedyś brałem s2+ od resellera convoya na aliexpres, byłem zadowolony chodź i tak pózniej kupiłem wersje z forumowego sklepu widzę ze ten sprzedawca ma w ofercie c8, aliexpres muszę go podpytać o ta sprawę.
Scenic pisze:Mam c8 mod by Ja i 650metrów to ta latarka nie da rady.
C8 xpl skalp + 3.2 A
W sumie to ja popieram Scenica, zrobiłem kiedyś C8 SMO skalp xm-l2 U2, do tego 4,5A , dobrze ustawiłem diodę wzgledem reflektora i maksymalnie co uzyskałem to 280 do 320 dobrego oświetlenia. Owszem pomalowany na biało dom był widoczny i z 430 metrów, ale wiadomo biały. Najlepiej, żeby wypowiedzial się twórca latarki czyli smokuxxx. Z drugiej strony jest to skalpowana xp-l więc niejako siegnie dalej, do tego jeśli to najnowsza C8 to podobno mają głębsze reflektory i tutaj bym upatrywał lepszego zasięgu, ale nie aż 650. Poczekamy co powie twórca latarki.