Kiciok pisze:Że tak zapytam, nie boicie się jakichś konsekwencji? Pytam te osoby, które zamawiały po kilka (jak nie naście) przedmiotów z różnych kont na jedno nazwisko
Ja wrzuciłem info na inne forum, dostałem od nich 6 kodów mimo, że potem zaczął się łańcuszek i już ja nie dostawałem, tylko sobie robili po dwa kody, a ja zostawałem z tym co mam
. Nie boję się, tak jak na allegro dali tyłka z darmową wysyłką przy płatności Visa i ścigali tych, co mocno przeginali, tak oni(jd) się nastawili, że im się opłaca te 500$ dać za to, że by się ludzie połapali i kilka razy spróbowali zakupić, żeby potem uznali jd.com za pewne źródło.
No tylko ja nie brałem po 5 razy tego samego hurtem na fejkowych kontach
. Bardziej się boję, że te dane znowu im wykradną, no ale co mimo zrobić? Wysyłać fejkowe polecenia zapłaty? Takie już dostaję dzisiaj bo mam firmę i dane ogólnodostępne z CEIDG w necie. Na dzień dobry dostałem fejkowe pismo przymuszające do wpisu do jakiegoś głupiego spisu firm napisane tak, ze wydaje się jakby było obowiązkowe. Życie.
Jak dla mnie akcja promocyjna spoko, o ile ceny zejdą w dół, bo na moje oko prawie wszystko co brałem jest taniej na ali, albo dx.com, więc mi się nie kalkuluje brać bez kodów w JD. Ale jak się trafi coś w dobrej cenie, to pewnie wezmę, bo już się bał nie będę - o ile ofc te wszystkie paczuszki dojdą.
To się im wszystko może opłacić, bo pewnie teraz to będzie kolejne chińskie źródło, które sprawdzę. O ile polepszą system wyszukiwania i sortowania, bo tera to jest tragedia, nic nie idzie znaleźć.