kurcze, mimo że ten Ultrafire jest tani to obejrzałem sobie dwa materiały na YT dotyczące właśnie tej latarki, oraz Convoya S2 i przepaść jest dość spora między tymi dwoma produktami. a jako że jestem zwolennikiem jednak trochę lepszej jakości, to chyba dolożę i kupię Convoya 2+ 2.1A, do tego tę ładowarkę Millera i dwa ogniwa. Wyjdzie drożej, ale przynajmniej produkt bazowy czyli latarka będzie 3x lepsza niż ten Ultrafire.
Co do różnic to Convoy ma zdecydowanie lepsze gwinty i ciut większą średnicę body - co też jest ważne, bo lepiej się trzyma w standardowym uchwycie gumowym.
UF S5 kiedyś mi w zimie wyleciał i od tej pory, zanim włożę w uchwyt owijam go kawałkiem gumowanej tkaniny.
No i samo świecenie - S2+ znacznie lepiej świeci, UF S5 traktuję jako światełko pozycyjne
S2+ świeci ciut szerzej i w związku z tym też bliżej, ale na rower IMHO jest lepsza.
Ja bym brał z 6xamc czyli prądy sterownika 2,1 A .
Te wyżej to chyba tylko 1050mA.
Popatrz na http://www.banggood.com/Convoy-S2-CREE- ... 54830.html od tego jeszcze da się rabat 5% uzyskać.
Barwę 1A zimna do neutralnej ( bez naleciałości niebieskiego) , 4C ciepła do neutralnej zależy jaka preferujesz.
Ostatnio zmieniony poniedziałek 02 lis 2015, 18:34 przez max4max, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja też czegoś szukam na rower do przodu. Na początku myślałem o zmodowanym Convoyu w cenie do 170zł ale jak się zastanowiłem to okazało się iż taka lampa to jednak łatwa możliwość jej utraty i strata dość duża. Jako że nie jeżdżę w nocy lecz wcześnie rano gdzie jest dośc ciemno to jednak chciałbym być tylko widoczny. Chyba najlepszym wyjściem byłoby mocowanie na stałe lampki (wyjmowane jedynie aku). Czy ktoś coś ma do zaproponowania ?
Skoro nie potrzebuję doświetlić drogi leczy być widocznym to fajnie by było aby długi czas świecenia miała lampka i relatywnie tania.
Znalazłem coś takiego co prawda pod powerbank ale skoro się tak upowszechniają to może warto rozważyć takie coś. Powerbank zarówno do telefonu jak i rower. Co myślicie a może ktoś posiada. http://www.aliexpress.com/item/Hotest-2 ... eb201560_9