Modyfikacja lampy kempingowej na coś bardziej rasowego.

Coś Ci się zepsuło? Nie chce działać jak powinno? Opisz dokładnie swój problem a postaramy się pomóc...
Awatar użytkownika
skaktus

Modyfikacja lampy kempingowej na coś bardziej rasowego.

Post autor: skaktus »

Lampa z Kauflandu. 12 standardowych białych diod ( po 3 diody rozmieszczone na każdym boku kwadratu) + sterowanie jasnością.

Akumulator 4V, 3A o nieznanym składzie chemicznym.

Lampa świeci całkiem dobrze, ale odrazu zadałem sobie pytanie - a może na jednej dobrej diodzie będzie świecić dłużej i mocniej ? Ważne aby dobrze dookolnie rozpraszała światło.

Macie jakieś pomysły ?
Awatar użytkownika
lennin

Post autor: lennin »

No jak dasz fotki pewnie cos sie wymysli :)
Obrazek Obrazek
Czy to jakaś nowa niesprecyzowana choroba? .....światła, światła więcej ŚWIATŁAObrazek Obrazek
Awatar użytkownika
skaktus

Fotki chciałem dać ale forum zdycha.

Co do moich pomiarów, lampa na minimalnej jasności pobiera 30 mA a na max 150...czy jest sens przerabiać przy tak niskich prądach ? Czy jakakolwiek dioda w ogóle zaświeci porządnie przy takim natężeniu prądu ?
ILPT
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Post autor: Calineczka »

skaktus pisze:Fotki chciałem dać ale forum zdycha.
...opisz proszę dokładnie co się dzieje z forum.Wklej komunikaty?teraz masz ten problem?
Naprawiałem bazę jakoś wieczorem...
Awatar użytkownika
skaktus

Narazie działa, jednak foto dodam jutro.

Problem wyglądał tak:
piszę odp do postu, daję "wyślij" i nie ma żadnego efektu lub każe mi się zalogować i tak w kółko.
ILPT
Awatar użytkownika
lennin

Post autor: lennin »

Problem z długością sesji jest już opisany ale nie powinien mieć miejsca przy FF. Może wyszczyść ciasteczka etc. Od kilku dni są przejsciowe problemy z forum. Widocznie masz akurat niefart i wstrzeliwujesz sie w momenty jego niedomagania :/
Obrazek Obrazek
Czy to jakaś nowa niesprecyzowana choroba? .....światła, światła więcej ŚWIATŁAObrazek Obrazek
ODPOWIEDZ