Jaki multimetr, banany i przewody ?
Nic dziwnego, skoro obsługa klienta i szybkość wysyłki nie raz jest lepsza u nich niż u nas. O cenach nie wspominam, bo to oczywiste.ww296 pisze:Do czego to doszło wolę kupić w Chinach niż w Polskiej firmie
Są gotowce ale bardziej profi i o dziwnych wartościach (trudniejszych do przeliczenia na szybko). Shunt current jakby co na BG, ali itp.
Korzystając z wolnej chwili dzisiaj postanowiłem sobie poskładać nowe przewody do miernika.
Podstawą były porządne banany:
Oraz znacznie grubsze od fabycznych przewody wraz z sondami znalezione w garażu:
Przewody skróciłem do 25cm+sondy.
Oto efekt mojej pracy- pomiar "z dupki" latarki ze sterownikiem 3,05A:
-na fabrycznych przewodach
-na przewodach by piciex
Mogłoby być jeszcze lepiej, bo przewody z garażu to na oko 1,5-2,0mm². W sumie to nawet nie wiem na ile dałoby się zbliżyć do wyniku 3,05A robiąc pomiar na dupce?
Siłą rozpędu, zanim lutownica ostygła, machnąłem sobie jeszcze takie cudo na przewodach latarkowych:
Kolejną wolną chwilę poświęcę na bocznik.
Podstawą były porządne banany:
Oraz znacznie grubsze od fabycznych przewody wraz z sondami znalezione w garażu:
Przewody skróciłem do 25cm+sondy.
Oto efekt mojej pracy- pomiar "z dupki" latarki ze sterownikiem 3,05A:
-na fabrycznych przewodach
-na przewodach by piciex
Mogłoby być jeszcze lepiej, bo przewody z garażu to na oko 1,5-2,0mm². W sumie to nawet nie wiem na ile dałoby się zbliżyć do wyniku 3,05A robiąc pomiar na dupce?
Siłą rozpędu, zanim lutownica ostygła, machnąłem sobie jeszcze takie cudo na przewodach latarkowych:
Kolejną wolną chwilę poświęcę na bocznik.