Witam , jak w temacie mam problem z rozlożeniem tej plastikowej latarki , niechce się z tym siłować zeby nie połamać bo latarka jeszcze do użytku ma być .
Chciałbym zmienic leda na mocniejszą ale za chiny nie wiem jak zdjąć/odkrecic przedni korpus
Bede wdzieczny za wskazówki .
pozdrawiam sebeq
Pomoc w rozbiórce OSRAM crosser small
Mam większy model tej latarki rozbiórka jest łatwa prosta i przyjemna . Góra jest na zatrzaskach musisz mocno pociągnąć przeginając trochę na boki a później to już tylko rozkręcanie zostaje ale tak jak już koledzy zauważyli chłodzenie jest beznadziejne i jakakolwiek próba modyfikacji jest stratą czasu i pieniędzy.
Dziekuje kolego tak jak napisales korpus jest na zatrzaski .
Co do zmiany leda , przeciez nie musze tam pakowac jakiegos mocnego leda , chciałem poprostu polepszyc jasnosc bo wedlug mnie jest kiepska troche. Narazie ograniczyłem się do przeróbki driverka ,usunelem rezystor 3,9ohma połączony w szereg z dragonem . Jest naprawde sporo jasniej , led nie nagrzewa sie jakos zauwazalnie . Sprawdzalem tez jak świeci XP-G R5 1C na tym driverku i jest bardzo jasno . Nie robiłem pomiarów prądu bo miernik został w pracy ,poza tym mam ją na mcpcb 14mm ,a do tej latarki idealnie podpasuje na 20mm. Pożyjemy zobaczymy ...
Dzieki za pomoc
Co do zmiany leda , przeciez nie musze tam pakowac jakiegos mocnego leda , chciałem poprostu polepszyc jasnosc bo wedlug mnie jest kiepska troche. Narazie ograniczyłem się do przeróbki driverka ,usunelem rezystor 3,9ohma połączony w szereg z dragonem . Jest naprawde sporo jasniej , led nie nagrzewa sie jakos zauwazalnie . Sprawdzalem tez jak świeci XP-G R5 1C na tym driverku i jest bardzo jasno . Nie robiłem pomiarów prądu bo miernik został w pracy ,poza tym mam ją na mcpcb 14mm ,a do tej latarki idealnie podpasuje na 20mm. Pożyjemy zobaczymy ...
Dzieki za pomoc
-