osram crosser small 3xAAA 4,5v czy 18650 zasili ?
-
osram crosser small 3xAAA 4,5v czy 18650 zasili ?
Witam zakupiłem w cośtamramie latarke na 2xAA która padła już po wyjściu ze sklepu szybki powrót wymiana na inną sztuke i ok działa ciut dłużej bo padła po dotarciu do domu koszt 30zł , teraz mam dylemat zwrot kasy lub inna latarka są tam np osram crosser small zasilana 3xaaa 4,5v czy siądzie ogniwko 3,7v i podoła ją zasilić ?, innych sensownoejszych w tym sklepie nie mają czy markowych. Poza osramem reszta to jakieś typowo pod sklep robione , potrzebuje latarke gdy wracam z pracy na skróty 1,5km lasem mam walthera 2tryby 100lm low 10lm lecz to latarka awaryjna (zapasowa ,zgubiłem tą ktirą używałem dotychczas) no i walther jest na 1xaaa i częsta wymiana bateri. Osram crosser ma 53lm lustro gładkie około 4cm średnicy więc myśle że świayła da w sam raz , wiem że to plastik no ale za około 35zł nie ma vo wymagać niewiadomo czego.
-
-
Wiem ale kolega z pracy jótro będzie w tym sklepie i już z nim uzgodniłem żeby zwróvił tą xo padła i zamiast niej wziął mi tą osram bo innych jakichś sensiwniejszych tam niema , kwestia tylko zasilania bo mam ładowarke i ogniwka 18650 i ogniwko zamiennik cr123 a. Latarka jest 3xaaa 4,5v a li-ion są 3,7v więcniby czemu ma na nich paść latarka?
Ostatnio zmieniony niedziela 25 paź 2015, 18:08 przez mariuszek610, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Ok , potestuję pokombinuję co najwyrzej zadymi ale na 16340 650mAh nie powinna odejść do krainy wiecznej ciemności
Ostatnio zmieniony poniedziałek 26 paź 2015, 19:26 przez mariuszek610, łącznie zmieniany 2 razy.
-
Osram na swojej stronie podaje w danych tech. że ta latarka ma moc 1,5W dioda hig power led 53lm , więc z 1,5W troche ciepła jest a body plastik hmm ile mA pobiera nie piszą
Ostatnio zmieniony poniedziałek 26 paź 2015, 19:43 przez mariuszek610, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Latarka osrama dotarła do mnie i dziś wracałem z nią po pracy do domu na skruty przez las fakt body plastik gumowany na uchwycie lecz jest dosyć solidny nic nie trzeszczy i nie poddaje się przy prubie zciskania skręcania itp dosyć grube ścianki body , włącznik pod kciukiem wygodny szkoda tylko że tzw rewers , latatka ma jak podaje producent tylko 53lm lecz do przejścia 1,5km przez las jest w zupełności wystarczająco , musze przyznać że głębokie gładkie lustro szerokości 4cm mapraede robi robote latarka swieci naprawde daleko aż byłem zdziwiony no i barwa światła naturalna biel , zalety plastiku chmm lekka , nie jest zimna w dotyku , nawet gdy upadnie z około 1m na ziemie czy krzaki w lesie czy ściułke leśną wątpie aby się uszkodziła ,a no i uszczelniona czyli jakąś wodoszczrlność tam ma pewnie tylko od deszczu ale zawsze coś .
Ostatnio zmieniony poniedziałek 26 paź 2015, 19:42 przez mariuszek610, łącznie zmieniany 1 raz.
Poziom pisowni na forum zaczyna mocno spadać.
Autor nie tylko tego tematu ani myśli poprawić zaznaczonych błędów a mało tego nawet nie stara się pisać nowych postów poprawnie. Czy nie można za takie "bazgroły" dać jakiegoś ostrzeżenia bądź zamknąć tematu?
Autor nie tylko tego tematu ani myśli poprawić zaznaczonych błędów a mało tego nawet nie stara się pisać nowych postów poprawnie. Czy nie można za takie "bazgroły" dać jakiegoś ostrzeżenia bądź zamknąć tematu?
Ostatnio zmieniony poniedziałek 26 paź 2015, 23:12 przez pier, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Rozumiem że byłoby dobrze aby pisać poprawnie , do Pier miej na uwadze że nie każdy jest belfrem z polonistyki a że to forum jest o światełkach a nie błędach w pisowni , więc jeśli nie masz nic sęsownego do dodania w temacie poza krytyką czyjejś pisowni proponuje się nie wtrącać tak będzie zapewne kulturalniej z Twojej strony
Ostatnio zmieniony poniedziałek 26 paź 2015, 19:44 przez mariuszek610, łącznie zmieniany 1 raz.