Banggood
Za każdym razem potwierdzałem, że chcę poczekać więc nie wiem jak jest ze zmianami przedmiotu.
Gdy kupowałem to w przedmiotach było "usually dispatched in x-y days" czyli nie mieli na stocku i nie planowali restocku. Wtedy robią restock na żądanie (jest zamówienie od klienta -> zamawiają od dostawcy).
Gdy kupowałem to w przedmiotach było "usually dispatched in x-y days" czyli nie mieli na stocku i nie planowali restocku. Wtedy robią restock na żądanie (jest zamówienie od klienta -> zamawiają od dostawcy).
Aha to i tak było w moim przypadku. Nie zdawałem sobie sprawy że "usually dispatched in x-y days" oznacza że towaru nie ma, myślałem że jest na jakimś upośledzonym magazynie gdzie wysyłka trwa trochę dłużej.
//No i tak jak myślałem, tą zmianę musiał chyba zatwierdzić pracownik, bo odpisał na mojego pierwszego maila dopiero w poniedziałek rano i poprosił o dosłanie kasy przez PP i podanie nr transakcji.
Zobaczymy czy nie szybciej było poczekać na dostawę towaru
//No i tak jak myślałem, tą zmianę musiał chyba zatwierdzić pracownik, bo odpisał na mojego pierwszego maila dopiero w poniedziałek rano i poprosił o dosłanie kasy przez PP i podanie nr transakcji.
Zobaczymy czy nie szybciej było poczekać na dostawę towaru
Zdenerwował mnie ten cały Banggood.
Zamówiłem u nich powerbank xiaomi 10000 i kilka pierdułek po 3 zł. Podzielili zamówienie na 4 paczki z niewiadomych mi przyczyn. Tracking dali na dwie paczki oczywiście na te z pierdułkami. Dzisiaj odebrałem trzecią prawie pustą kopertę z trackingiem. A jak się można domyśleć powerbank zaginął bo jest bez trackingu. Szlag mnie trafia bo to na prezent ma być. Wiem że czas jeszcze jest ale czy dojdzie. Myśl teraz człowieku. Mam chęć im napisać co o tym myślę.
Zamówiłem u nich powerbank xiaomi 10000 i kilka pierdułek po 3 zł. Podzielili zamówienie na 4 paczki z niewiadomych mi przyczyn. Tracking dali na dwie paczki oczywiście na te z pierdułkami. Dzisiaj odebrałem trzecią prawie pustą kopertę z trackingiem. A jak się można domyśleć powerbank zaginął bo jest bez trackingu. Szlag mnie trafia bo to na prezent ma być. Wiem że czas jeszcze jest ale czy dojdzie. Myśl teraz człowieku. Mam chęć im napisać co o tym myślę.
To ja może dokończę moją przygodę z wymianą towaru. To co wybrałem w tym ich wybieraczu stronę wcześniej chyba nie zostało wzięte pod uwagę. Dodatkowo prowadzili ze mną korespondencję w dwóch osobnych mailach, zdaje się że dwie inne osoby. Dopłaciłem tego dolara, i dostałem maila że wysłano mi towar, ale w końcu nie wiedziałem który. Jak przyszedł to okazało się że ten który pierwotnie zamawiałem, widać sprowadzili. Musiałem się jeszcze upomnieć żeby oddali tego dolara Ale odpisywali szybko i jakichś problemów nie było, a całe zamieszanie przeze mnie bo źle zinterpretowałem stan magazynowy. Banggood dalej na plus
pier, cierpliwości. Poczekaj z miesiąc i potem zacznij powoli się martwić. Czas tych przesyłek to prawdziwa loteria.
pier, cierpliwości. Poczekaj z miesiąc i potem zacznij powoli się martwić. Czas tych przesyłek to prawdziwa loteria.
Tu też nie ma wyboru, na powerbank nie ma trakingu, jest jakby polecony nie rejestrowany.pier pisze: Dziwi też fakt że dają tracking na towar za 3 bądź 5 zł a na ten drogi nie.
Ja kupiłem 10.08 złoty i nie było ich na stanie tylko srebrne, więc miałem czekać na dostawę do 20-ego. 15.08 napisałem im żeby wysłali kolor jaki jest na stanie i dostałem odpowiedź że przesyłka już wysłana, 01.09 miałem w domu koloru złotego.
Tak że nie jest źle z dostawą.
Nie mają na stanie przedmiotu i czekają aż dojdzie. Być może dostaniesz za raz maila co chcesz robić, czekać na towar czy zmienić na inny.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
Ja kilka dni po zamówieniu kilku drobiazgów do modelu, dostałem maila bez linków, ale z pytaniem, czy mają czekać około 2tyg. i wysłać razem, podzielić, czy zwrócić koszt przedmiotu, którego nie mają w tej chwili i resztę wysłać. Odpowiedziałem, że poproszę o zwrot. Po kilku godzinach odpisali z potwierdzeniem, w tym samym dniu wysłali resztę zamówienia, a 2 dni później dostałem kasę na Paypala.
Inna sprawa, że brakujący przedmiot był na stanie w Aliexpress i po rezygnacji w Banggood, kupiłem na AE. No i od tygodnia czekają na dostawę...
Edyta: Jednak AE wysłali po dwóch dniach, tylko mailem nie potwierdzili
Dodam jeszcze, że AE używa do płatności Przelewy24 i ich przelicznik dolarów na złotówki jest korzystniejszy o kilkanaście groszy na dolarze w stosunku do Paypala.
Z jednego dnia dane wyglądały tak: Paypal 4.19zł za 1usd a Przelewy24 4.08zł.
Inna sprawa, że brakujący przedmiot był na stanie w Aliexpress i po rezygnacji w Banggood, kupiłem na AE. No i od tygodnia czekają na dostawę...
Edyta: Jednak AE wysłali po dwóch dniach, tylko mailem nie potwierdzili
Dodam jeszcze, że AE używa do płatności Przelewy24 i ich przelicznik dolarów na złotówki jest korzystniejszy o kilkanaście groszy na dolarze w stosunku do Paypala.
Z jednego dnia dane wyglądały tak: Paypal 4.19zł za 1usd a Przelewy24 4.08zł.
-