Ogniwo zwykłe czy wysokoprądowe ?
Ogniwo zwykłe czy wysokoprądowe ?
Mam pytanie , czy zasilając latarkę która nie stabilizuje prądu na ogniwie 18650 (dioda dostaje w trybie max ok. 1.4 A ) zastosowanie wysokoprądowego ogniwa poprawi charakterystykę rozładowania , będzie ona bardziej płaska ? Czy może gra nie warta świeczki ? Teraz używam ogniwa Panasonic NCR18650B , latarka to Jetbeam Jet IIIm na diodzie XR-EQ5. Proszę o opinie.
Masz dobre ogniwo, wiele nie zyskasz, pooglądaj sobie charakterystyki
http://lygte-info.dk/review/batteries20 ... arator.php
http://lygte-info.dk/review/batteries20 ... arator.php
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
Jak ktoś może dopłacić to lepiej wysokoprądowe, może dla 1,4A dużej różnicy nie będzie w wyższym napięciu ale już żywotność ogniwa się znacznie przedłuży.
Ostatnio na rynku pojawiły się ogniwa 3400mAh 10A, więc pojemność w cale nie mała.
Ostatnio na rynku pojawiły się ogniwa 3400mAh 10A, więc pojemność w cale nie mała.
NIE BOJĘ SIĘ GDY ŚWIATŁO ZNIKA, BO MAM LATARKĘ NA OGNIWACH PANASONIC' A
- smokuxx1987
Wysokoprądowe ogniwo do takiego drivera to bezsens.
Masz dobre ogniwo które spokojnie może oddać prąd 3x większy.
Teraz ogniwa o pojemności 3.4-3.5 Ah mają prądy rozładowania na poziomie 8A ciągłego, gdzie taki samsung 22p miał 10A.
Jeśli chcesz coś poprawić to wymień driver na taki ze stabilizacją i diodę na coś nowszego np XP-G2 S4 lub XP-L V6 te diody mają ponad 2x większą sprawność niż XR-E Q5
Masz dobre ogniwo które spokojnie może oddać prąd 3x większy.
Teraz ogniwa o pojemności 3.4-3.5 Ah mają prądy rozładowania na poziomie 8A ciągłego, gdzie taki samsung 22p miał 10A.
Jeśli chcesz coś poprawić to wymień driver na taki ze stabilizacją i diodę na coś nowszego np XP-G2 S4 lub XP-L V6 te diody mają ponad 2x większą sprawność niż XR-E Q5