Ksenon w długich nie ma sensu - zapłon na zimno dobija palniki bardzo szybko, do tego zanim palnik rozgrzeje się i da tyle światła co żarówka w długich, już dawno go wyłączysz.
vin324pl pisze:Panowie, podepnę się do tematu z pytaniem.
Jak wygląda sprawa wymiany żarówek halogenowych h7 na palniki h7 z przetwornicami. Widzialem takie zestawy za <80 na allegro. Ma to sens? Czy to sprawa jak latarki 100W Police...
[ Dodano: 22 Luty 2015, 16:11 ]
Miejsce montażu w reflektorze bez soczewki.
Bez obrazy, ale google działa, bing też, tak samo duck duck. Wszystkie wyszukiwarki mówią to samo - świecić będzie, światła dwa razy więcej, przy okazji oślepianie wszystkich jako gratis. Bez względu czy soczewka czy zwykłe lampy nie warto.
Ja też wolę to usłyszeć/przeczytać tutaj. Jakbyś nie pisał dobrze to pewnie by Cię zlinczowano
.... dodatkowo masz plusy (przynajmniej u mnie) z innych wątków - tym bardziej się cieszę że odpisałeś konkretnie.
Wujek google to fajne narzędzie które wyszukuje również nieprawdziwe informacje ....
Opłaca się brać te Philips H7 X-treme Vision +130% czy macie jakieś zamienniki do polecenia? Teraz śmigam na jakichś zwykłych znanej firmy, ale chciałbym jakieś z neutralnym światłem, a te x-treme mają 4200K więc byłoby idealnie.
kalafon pisze:Powiedz mi... czy nie znalazłeś w internecie wystarczająco dużo informacji na temat żarówek? Jeśli nie to proponuję naukę czytania ze zrozumieniem.
Akurat z tym modelem za dużo porównań w internecie nie ma.
Philipsy mają te "4200K" tylko dlatego, że bańka żarówki jest pomalowana na niebiesko. Zatem jeśli chcesz mieć super żarówki bierz Philipsa. Jak firma cie nie obchodzi to bierz Osrama - efekt ten sam. A jeśli nie musisz mieć firmy to Tungsram - efekt też taki sam...
Z moich doświadczeń wychodzi, że Tungsram najtańszy i świecił zawsze przynajmniej dwa razy dłużej niż Osram i Philips zmontowany w tym samym samochodzie.
Nie trzeba długo nawet szukać żeby znaleźć info, że najbardziej polecają Tungsrama. Oczywiście nie tego co ma najwięcej %%% tylko tego +90 o ile dobrze pamiętam.
Teraz częściej można spotkać GE niż Tungsram. Te same żarówki, tylko kolor opakowania inny (T należy do GE). Trafiły mi się jednak krzywe żarniki - nie zdarzało mi się, gdy kupowałem Osram i Philips