Lampka rowerowa na tył

Oświetlenie przednie i tylne w rowerze, zasobniki na baterie. Komfort i bezpieczeństwo nocnej jazdy.
realkrzysiek

Post autor: realkrzysiek »

To jest jakaś myśl. Czołówka zgrabnie na trytki przyczepiona do siodełka, albo nawet do sztycy.

pietros pisze:Do zamocowania do sztycy możesz użyć takiego uchwytu jak do mocowania na kierownicy.
https://www.fasttech.com/products/0/10002461/1454800
Z takim uchwytem problem może być taki, że będzie przeszkadzać podczas pedałowania. Mam jakąś lampkę, gdzie trochę trytki odstaje i zawadzam o to nogą. Nie jest to przyjemne, więc zaklejam izolacją elektryczną.
Awatar użytkownika
smokuxx1987

Post autor: smokuxx1987 »

W uchwycie oryginalną nakrętkę z pokrętłem możesz wymienić na zwykłą 6-kątną, a po montażu śrubę przyciąć na wymiar, wtedy nie powinno przeszkadzać.
realkrzysiek

Post autor: realkrzysiek »

Znalazłem coś takiego Obrazek gearbest.
Pomysł z czołówką, to strzał w dziesiątkę, bardzo dziękuję.
Wydaje mi się, że w tym wystarczy tylko podmienić diody. Zwykłe mocowanie od kierownicy na sztycy powinno wystarczyć. Moc tego nie powinna być wielka, więc tylko, to co się nawinie pod ręką i świeci na czerwono. Opcja ładowarki telefonu, jako zbędny gadget, ale może się przyda, tylko cena jest dość wygórowana, ale co poradzić, pewnie po modyfikacji będzie lepiej świecić niż Wally, a cena w zasadzie jest podobna. Świecenie z dużą mocą nie jest bardzo potrzebne, żeby to miało jakieś tryby, bo sam nie jeżdżę i nie chciałbym zostawać sam na końcu w peletonie.
Dziękuję za pomoc.
Jak już coś stworzę, to postaram się zrobić jakieś fotki i wrzucić na forum.
ODPOWIEDZ