Jak chcesz to pożyczę ci mój ja i tak na razie nie używam zanim dojdzie ci z Gbpiciex pisze:Poczekamy- zobaczymy co z tego wyniknie.
Jaki luksomierz kupić?
-
kurdolf pisze:Jak chcesz to pożyczę ci mój ja i tak na razie nie używam zanim dojdzie ci z Gbpiciex pisze:Poczekamy- zobaczymy co z tego wyniknie.
Spoko nie pali się. Nie mam konkretnego zapotrzebowania na razie, bardziej jako gadżet.
Najpierw muszę ustalić co z moim giftcard za 10$, potem będę zamawiał... Jeszcze raz ile za ten tracking jest u nich?
Po upomnieniu się otrzymałem dzisiaj mój giftcard.
Okazało się, że działał on tak samo jak kupony, o których wspominał ElSor, także radzę z tym uważać. Wygląda to następująco:
Wybieramy sobie produkt na GearBest za 21,35$ i dodajemy do koszyka:
Następnie wpisujemy nasz kod i cena wyjściowa w magiczny sposób rośnie do 25,77$ :
W tym przypadku rabat wynosił 10$ więc ostateczna cena i tak wyszła niższa, jednak w przypadku kuponu na 8% lepiej by wyszło w ogóle go nie wpisywać...
Uwaga, dla wszystkich chcących wypróbować kupon ze zdjęcia- taki kupon trzeba najpierw dostać na swoją listę kuponów.
Do całości doliczyło się 1,99$ za śledzenie i tym sposobem kupiłem luxmiarkę za 17,76$.
Ogólnie sklep mi się nie podoba. Głównie przez opinie, które ostatnio pojawiły się wśród użytkowników naszego forum, przez oszukane kupony rabatowe i jeszcze kilka drobniejszych "ale". Złożyłem tam zamówienie, bo cena była bardzo dobra, a tak jak wspominałem nie zależy mi na czasie. Przy okazji zobaczymy jak szybko się uwiną po rozdmuchaniu całej sprawy. Będę informował o postępach w tym poście na bieżąco- zamówienie złożone 16.10.2015 o 11:30- GearBest, czas, start!
Oczywiście wszystkie moje "pilne" zamówienia zostaną nadal sercem po stronie Banggood, który ostatnio swoją rejestrowaną pocztą, wyprzedził jednego pajaca z Allegro, który wysyłał mi amortyzatory kurierem za 16zł przez tydzień!
/Edit/ Po ponad tygodniu nadal nic się nie ruszyło. 22.10 i 23.10 wysłałem ponaglenia- brak odpowiedzi ze strony GB.
/Edit/ 26.10- po dzieisęciu dniach od zapłaty w końcu się coś ruszyło- odpisali, że wyślą w ciągu pięciu dni.
/Edit/ 27.10- przysłali mi na maila zdjęcie zaadresowanej paczki i twierdzą, że wysłali jako "parcel" z nr zaczynającym się od BLVS.
/Edit/ 29.10- paczka pojawiła się w trackingu 17track.net
/Edit/ 12.11- luksomierz dotarł.
Pewnie powinienem się cieszyć, że cokolwiek dotarło z GearBest, ale mimo wszystko sklep odradzam- miesiąc im to zajęło.
Okazało się, że działał on tak samo jak kupony, o których wspominał ElSor, także radzę z tym uważać. Wygląda to następująco:
Wybieramy sobie produkt na GearBest za 21,35$ i dodajemy do koszyka:
Następnie wpisujemy nasz kod i cena wyjściowa w magiczny sposób rośnie do 25,77$ :
W tym przypadku rabat wynosił 10$ więc ostateczna cena i tak wyszła niższa, jednak w przypadku kuponu na 8% lepiej by wyszło w ogóle go nie wpisywać...
Uwaga, dla wszystkich chcących wypróbować kupon ze zdjęcia- taki kupon trzeba najpierw dostać na swoją listę kuponów.
Do całości doliczyło się 1,99$ za śledzenie i tym sposobem kupiłem luxmiarkę za 17,76$.
Ogólnie sklep mi się nie podoba. Głównie przez opinie, które ostatnio pojawiły się wśród użytkowników naszego forum, przez oszukane kupony rabatowe i jeszcze kilka drobniejszych "ale". Złożyłem tam zamówienie, bo cena była bardzo dobra, a tak jak wspominałem nie zależy mi na czasie. Przy okazji zobaczymy jak szybko się uwiną po rozdmuchaniu całej sprawy. Będę informował o postępach w tym poście na bieżąco- zamówienie złożone 16.10.2015 o 11:30- GearBest, czas, start!
Oczywiście wszystkie moje "pilne" zamówienia zostaną nadal sercem po stronie Banggood, który ostatnio swoją rejestrowaną pocztą, wyprzedził jednego pajaca z Allegro, który wysyłał mi amortyzatory kurierem za 16zł przez tydzień!
/Edit/ Po ponad tygodniu nadal nic się nie ruszyło. 22.10 i 23.10 wysłałem ponaglenia- brak odpowiedzi ze strony GB.
/Edit/ 26.10- po dzieisęciu dniach od zapłaty w końcu się coś ruszyło- odpisali, że wyślą w ciągu pięciu dni.
/Edit/ 27.10- przysłali mi na maila zdjęcie zaadresowanej paczki i twierdzą, że wysłali jako "parcel" z nr zaczynającym się od BLVS.
/Edit/ 29.10- paczka pojawiła się w trackingu 17track.net
/Edit/ 12.11- luksomierz dotarł.
Pewnie powinienem się cieszyć, że cokolwiek dotarło z GearBest, ale mimo wszystko sklep odradzam- miesiąc im to zajęło.
Ostatnio zmieniony czwartek 12 lis 2015, 20:43 przez piciex, łącznie zmieniany 5 razy.
Tak się dzieje, wydaje mi się że, tylko jeśli towar jest objęty jakąś inną zniżką. Wtedy kupujący ma prawo wyborupiciex pisze: Wybieramy sobie produkt na GearBest za 21,35$ i dodajemy do koszyka:
Czy chce towar bez zniżki ale z ceną pomniejszoną o wartość kuponu, czy woli cenę z aktualną obniżką. Dwu zniżek na raz nie za bardzo się uda uzyskać.
Pozdrawiam, Leszek
Też jestem strasznie ciekaw. Praktycznie każdy smarkfon ma luxmiarkę do regulacji jasności ekranu, byle apka lub menu serwisowe potrafi te dane pokazać. Może ktoś to porównać z jakąś dedykowaną luxmiarką, choćby chińską?FreeMagenta pisze:Hmmm... pytanie za 100 punktów - jak działają luksomierze w smartfonach? Jest toto - zazwyczaj - w miarę dokładne (powiedzmy +/1 20%) czy też nic nie warte?...