Oczko LED MR16 GU10 5,8W 3000K 730lm CRI 80+
Bocian, czy masz na bieżąco te "żarówki" pod GU10 na sprzedaż?
Chciałbym nimi oświetlić małą łazienkę (używając dwóch takich nad kabiną prysznicową, oraz dwóch w pozostałej części - nad umywalką i pralką) oraz malutką toaletę (tylko nad samym WC, myślę że jeden wystarczy taki, ewentualnie dwa?)
Rozumiem że wchodzą w standardową oprawę jak będę chciał to wrzucić do sufitu z karton gipsu?
Pozdrawiam serdecznie!
Chciałbym nimi oświetlić małą łazienkę (używając dwóch takich nad kabiną prysznicową, oraz dwóch w pozostałej części - nad umywalką i pralką) oraz malutką toaletę (tylko nad samym WC, myślę że jeden wystarczy taki, ewentualnie dwa?)
Rozumiem że wchodzą w standardową oprawę jak będę chciał to wrzucić do sufitu z karton gipsu?
Pozdrawiam serdecznie!
hitman047, tak, są w stałej ofercie. Jeśli oczka LED miałyby mieć bezpośrednią styczność z wodą (kabina prysznicowa) to nienajlepsze miejsce na ich instalację. Poniżej masz link do oferty:
http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=16759
http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=16759
Sometimes darkness can show you the light
Będą umieszczone nad kabiną więc na pewno para wodna je będzie "atakować". Czyli jednak odpada?
Jeszcze mam taki pomysł, aby zamontować je w oprawkach, które znalazłem w sklepie budowlanym, które mają w zestawie lekko mleczne szybki (które nie dość że zamaskują diody, to również ochronią przed wilgocią).
Co myślisz o takim pomyśle?
Jeszcze mam taki pomysł, aby zamontować je w oprawkach, które znalazłem w sklepie budowlanym, które mają w zestawie lekko mleczne szybki (które nie dość że zamaskują diody, to również ochronią przed wilgocią).
Kojarzę tego typu oprawki i myślę, że to bardzo dobry pomysł na zabudowę LED w łazience (ja miałem do czynienia z takimi, które miały mleczne szybki i dodatkowo uszczelkę wokół niej).hitman047 pisze:Będą umieszczone nad kabiną więc na pewno para wodna je będzie "atakować". Czyli jednak odpada?
Sometimes darkness can show you the light
"Oczka" już oświetlają moją łazienkę oraz wc w mieszkaniu
Świeci to naprawdę rewelacyjnie, daje bardzo przyjemne światło w dużej ilości (pomimo tego, że u mnie diody są dodatkowo "osłabione" przez mleczne szkiełka oprawek).
Wszystkim którzy jeszcze nie są zdecydowani na rozwiązanie od Bociana, polecam się zdecydować bo naprawdę warto!
P.S. Niedługo również cała reszta mieszkania zostanie oświetlona tylko i wyłącznie żarówkami które ma w ofercie Bocian
Świeci to naprawdę rewelacyjnie, daje bardzo przyjemne światło w dużej ilości (pomimo tego, że u mnie diody są dodatkowo "osłabione" przez mleczne szkiełka oprawek).
Wszystkim którzy jeszcze nie są zdecydowani na rozwiązanie od Bociana, polecam się zdecydować bo naprawdę warto!
P.S. Niedługo również cała reszta mieszkania zostanie oświetlona tylko i wyłącznie żarówkami które ma w ofercie Bocian