Spotkanie ze świeceniem

....nie pasujące gdzie indziej...
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Post autor: Pyra »

Witam
desmo pisze:He he jak nie jak tak... u Szkieleta bywam od czasu do czasu, teraz ma knajpę w Lubonu
Bywam od czasu do czasu... W sumie to mieszka w mojej okolicy. Spotkaliśmy się niedawno na pogrzebie kolegi motocyklisty :-(
Tomka ze Starego (co to ze szkieletem knajpę prowadził) spotkałem kilka razy na Starołenie, ale już kilka lat go nie widziałem...

Zostało jeszcze kilka latarek, ale już nie tak ciekawych, ale zawsze coś do porównania.

Mag, niestety ma specyficzny driverek, który siedzi w dupce, załączany mikroswitchem, z tego co kojarzę, to serduszkiem jest ATmega8, a świeci Luxeon Rebel. Nota bene strasznie zimny...

Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Awatar użytkownika
piciex

Post autor: piciex »

A nie myślałeś o własnej konstrukcji tego typu?
Dla Ciebie, Bociana, ElSora, grega, oraz alientha proponuję taki challenge, a ja odrazu rezerwuję 5 sztuk. :mrgreen:
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Witam
piciex pisze:A nie myślałeś o własnej konstrukcji tego typu?
W sumie to myślałem, ale w ograniczonym zakresie, czyli tylko regulacja jasności akcelerometrem. ATtiny45 to chyba minimum. No i sterowanie mikrostykiem raczej pożądane, choć niekonieczne.
Pozdrawiam

PS: Żeby tylko doba była dłuższa... Aktualnie siedzę nad pewnym nieświatełkowym projektem, i przyroda co chwilę rzuca kłody pod nogi... Niestety nie jest tak różowo jak w założeniach wyglądało. :-|
Awatar użytkownika
piciex

Post autor: piciex »

Zdecydowanie okrojona wersja. Wydaje mi się, że funkcje "signal" i "sos" są zbędne. Podstawa to "dim" i "zzzz". Strobo jak kto woli, a mikrostyk faktycznie niekonieczny.
https://m.youtube.com/watch?v=UWCaYAZJ7 ... e=youtu.be
Niemniej świetny bajer do Convoya. :mrgreen:
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Witam
Tylko że...

Obrazek

Pozdrawiam
ODPOWIEDZ