Tania latarka do potrzeb domowych

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
mathew

Post autor: mathew »

Ebola, sprawdziłem na allegro, dobrze zmodowany S2+ kosztuje ok. 150zł, do tego ładowarka z 30 i już mamy prawie 200zł, co zdecydowanie przewyższa mój fundusz :)

Zastanawiam się nad Mini UltraFire S5 o której wspomniał vin324pl, tylko nigdy nie kupowałem nic na aliexpress i nie wiem nawet jak tam się robi przelewy :) Dodatkowo ta aukcja wydaje mi się trochę podejrzana, nie wiele osób kupiło tą latarkę, cena coś trochę dziwnie niska.

Ewentualnie mógłby się ktoś jeszcze wypowiedzieć na temat Romisen RC-U4 Q5 ?
michal1

Post autor: michal1 »

Weź s15 baton , jak za 80zl za cały komplet to nie dużo. ;) Taniej nic nie znajdziesz a latarka dobra i sprawdzona, i działa na paluszki. ;)
Ostatnio zmieniony niedziela 04 paź 2015, 09:57 przez michal1, łącznie zmieniany 1 raz.
mathew

michal1, możesz podesłać jakiegoś linka?:) Na allegro nie znalazłem nic poniżej 140zł.
max4max

Post autor: max4max »

mathew pisze:Zastanawiam się nad Mini UltraFire S5 o której wspomniał vin324pl, tylko nigdy nie kupowałem nic na aliexpress i nie wiem nawet jak tam się robi przelewy :) Dodatkowo ta aukcja wydaje mi się trochę podejrzana, nie wiele osób kupiło tą latarkę, cena coś trochę dziwnie niska.
Niska?
Wcale nie, tu masz niską - http://www.aliexpress.com/item/Mini-Cre ... _74_75,0_0 czyli latarka za 16 zł.
A płatność najlepiej paypalem lub kartą, ale tu lepiej nie płacić główną kartą do konta tylko jakąś wirtualną lub prepaidową lub typowo dolarową np. z kantoru walutowego Aliora.
Awatar użytkownika
pietros

Post autor: pietros »

http://www.gearbest.com/led-flashlights/pp_112105.html
Tutaj masz tego olighta, ja bym się nie zastanawiał tylko brał, póki są w takiej dobrej cenie.
mathew

A ten olight rzeczywiście taki dobry? I co to za sklep ten gearbest, warto tam kupować?
michal1

Olight to dobra firma. W Polsce ten zestaw kosztuje 200zł. Tam jest taniej, bo akurat jest spora obniżka. Gearbest całkiem niezły sklep, zawsze masz zabezpieczenie w postaci PayPala przez, którego płacisz. Tylko musisz się uzbroić w cierpliwość, ponieważ przesyłka idzie ok. 2 tygodni.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
cpt.Nemo

Post autor: cpt.Nemo »

mathew pisze: i już mamy prawie 200zł, co zdecydowanie przewyższa mój fundusz :)
Ja Ci dalem rozwiązanie za niecale 30 zl latarka z ladowarką, swieci niewiele gorzej od Convoy M2 którego również posiadam. Mocniej od Olight S-15 którego także mam. Działa niezawodnie od wielu miesięcy. Czego wiecej chcieć za taką cenę ?

No i nie taka oklepana jak małe Convoe

http://www.tmart.com/Ultrafire-6810-Sam ... 73965.html

http://www.aliexpress.com/item/4-2v-3-5 ... 00165.html
Pozdrawiam, Leszek
michal1

cpt.Nemo, mocniej od Olighta zasilanego NI-MH, czy Li-ion?
Awatar użytkownika
cpt.Nemo

michal1 pisze:cpt.Nemo, mocniej od Olighta zasilanego NI-MH, czy Li-ion?
I od jednego i od drugiego :)
Na Li-ion S-15 nie świeci jakos super rewelacyjnie w porównaniu z zasilaniem z jednego Sanyo Eneloop-a.
Dopiero jak dokupisz przedłużkę i dasz na zasilanie dwa NiMh Eneloopki latarka pokazuje pazur bo świeci jasno i długo. Dolożenie kolejnej przedłużki i kolejnego Eneloopa już niewiele daje.
Ja bardzo lubię i popieram S-15, bardzo sprawna i wygodna do noszenia jako EDC - nawet do garnituru :)

Ale co ja zrobię że taka taniusia chińszczyzna którą kupiłem trochę przypadkowo działa mocniej ?
Zreszto potem dokupiłem kolejną dla córki, a potem jeszcze jedną :)
Nawet jak zgubisz to cena nie zmusza do płaczu :)
Pozdrawiam, Leszek
mathew

Zdecyduję się chyba na Olighta, wrazie gdyby nie przypadł mi do gustu to sprzedam na allegro i wtedy spróbuję z Ultrafire :D Dzięki panowie za pomoc :)
Awatar użytkownika
cpt.Nemo

mathew pisze:Zdecyduję się chyba na Olighta,
Dobry wybór bo fajna latareczka :)
Tylko pamiętaj że załączona ładowarka ładuje wyłącznie ogniwa Li-ion takie jakie otrzymasz wraz z latarką :) Nie nadaje sie do NiMh.
Z kolei jak dokupisz przedłużkę to możesz latareczkę zasilać z dwu akumulatorków NiMh czy też dwu baterii "paluszków" ale nie próbuj z dwu akumulatorów Li-ion :)
Długie wciśnięcie przycisku włączenia zaowocuje działaniem w trybie Moonlight - przydatne w paru sytuacjach i dodatkowa zaleta latareczka może tak świecić z tydzień bez przerwy :)
Pozdrawiam, Leszek
mathew

Odebrałem dzisiaj przesyłkę, z latarki jestem bardzo zadowolony. Mała, poręczna, lekka i w dodatku mocno świeci :) Mam tylko pytanie, w zestawie jest dołączona ładowarka z kablem USB, latarkę więc można ładować np. z laptopa. A co jeśli chciałbym ładować ją z gniazdka? W zestawie nie ma wtyczki do gniazdka, można więc użyć wtyczki od ładowarki do telefonu lub aparatu fotograficznego? Nie będzie za duże napięcie?
max4max

Post autor: max4max »

mathew pisze:A co jeśli chciałbym ładować ją z gniazdka? W zestawie nie ma wtyczki do gniazdka, można więc użyć wtyczki od ładowarki do telefonu lub aparatu fotograficznego? Nie będzie za duże napięcie?
Spokojnie możesz używać.
mathew

max4max, dzięki :) a jak lepiej ładować? Poczekać aż bateria wyczerpie się do zera, czy ładować ją na bieżąco? I jak długo powinno się ładować?
Ostatnio zmieniony poniedziałek 19 paź 2015, 18:53 przez mathew, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ