To dotyczyło raczej zastosowania takiego BT w sprzęcie domowym, tu można się rozczarować. Dobrym słuchawkom również może zaszkodzić. Oczywiście jeśli ktoś jest wyczulony na jakość mp3piciex pisze:jarroq, jak nie chcesz pisków i trzasków to zostaw sobie kabel. Bo tak jak Manekinen wcześniej wspomniał:Jeśli jeszcze chodzi o jakość dźwięku, to najbardziej będzie go psuł sam moduł, bo kodek użyty w profilu A2DP to coś zbliżonego do MP3 i jakością nie powala.
Oczywiście. Każdy głośnik musi być w odpowiednio zaprojektowanej dla niego obudowie aby stał się pełnosprawnym przetwornikiem, dopiero wtedy uzyska swoją dynamikę, sprawność, itd. Głośniki o wysokiej sprawności potrzebują na prawdę małej mocy do wysterowania i uzyskania dobrego dźwięku. Przykładem może być car audio - zwykłe radio 4x18 może zagrać świetnie z porządnymi głośnikami, gdzie wrzucenie mocnego wzmacniacza do tanich głośników da tylko większy hałas. Niestety dobre głośniki swoje kosztują, lub nie każdy wie o co chodzi i kupuje wzmacniacze No ale wracając do tematu - no w moim przypadku PAM gra świetnie, rzadko słucham na pełnej mocy bo po prostu nie idzie przy tym wytrzymaćpier pisze:Może jeśli je zamknę w obudowie będzie lepiej.
I jeszcze słowo co do napięcia zasilania PAMa. Nie porównywałem jeszcze jak to gra przy 5V, ale dzisiaj w końcu głośnik zaczął tracić moc, przy uderzeniach niskich tonów zaczął wymiękać - ale nie był to jakiś przester, po prostu się wyraźnie ściszał. Myślałem że napięcie na aku mocno już przysiadło więc specjalnie go rozkręciłem i je zmierzyłem przed ładowaniem. I co? Napięcie na aku 3,95V. Wygląda na to że PAM musi mieć nieco wyższe napięcie do działania, chyba trzeba będzie zaopatrzyć się w jakieś proste boosty