Hej.
Z rowerem związany jestem od wielu lat, tak jak zapewne wielu użytkowników forum. Od ponad 2 lat śmigam na Krosie SFX500. Nie jest to jakaś bardzo wysoka półka, można rzec że bardzo niska, ale czego wymagać za 200 zł (za tyle go kupiłem). SFX500 na standardowym wyposażeniu tj. amor XCR oraz damper KindShock 291. Od pewnego czasu nieco "wariowałem" po okolicznych parkach (o ile tak to można nazwać) i postanowiłem zakupić nieco inny rower niż obecnie, tym bardziej że mój obecny Kross już swój wiek ma, siadł w nim damper (wyciek oleju) oraz pojawiły się inne problemy (tylna przerzutka do wymiany, amor i damper do wymiany itd). Od pewnego czasu zastanawiam się nad kolejnym Krosem tj FR1 lub FR2 jako początek. Być może wkręcę się bardziej, dlatego nie chcę za bardzo szaleć.
Obecnie mam możliwość zakupu FR1 wyposażonego prawie że standardowo, prócz tego, że przedni amor to Marzocchi Bomber z1, damper to Kind Shick 508 i niewiele zamian poza tym. Budżet jaki mam do wydania na początek do około 1500 zł, na próbę czy się wciągnę czy nie.
Dodatkowo rower będę używał na co dzień tj. dojazd do pracy, działka itd.
Co o tym sądzicie, macie może lepsze typy w podobnym budżecie ?