Czołówka z Biedronki - kto kupuje ?
- pegasus_sis
Wczoraj te latarki pojawiły się w Biedronce. Cena 19.99
Kupiłem sobie taką zabaweczkę z myślą o przerwobieniu na 18650 lub jakiś akumulator od komórki. Wróciłem do domu, wpisałem w Googla "czołówka z biedronki" i trafiłem tutaj.
Obecna wersja posiada dwq tryby świecenia i strobo. Mam gdzieś w robocie diodę z bocialarki 3.2 jeśli dobrze pamiętam, może się pokuszę o jej montaż. Widziałem gdzieś fajnny układzik do ładowania Li-ion ze złączem micro usb, całość miała jakieś 15x20mm. Wiecie może gdzie to znajdę?
Pozdrawiam.
CMS
Kupiłem sobie taką zabaweczkę z myślą o przerwobieniu na 18650 lub jakiś akumulator od komórki. Wróciłem do domu, wpisałem w Googla "czołówka z biedronki" i trafiłem tutaj.
Obecna wersja posiada dwq tryby świecenia i strobo. Mam gdzieś w robocie diodę z bocialarki 3.2 jeśli dobrze pamiętam, może się pokuszę o jej montaż. Widziałem gdzieś fajnny układzik do ładowania Li-ion ze złączem micro usb, całość miała jakieś 15x20mm. Wiecie może gdzie to znajdę?
Pozdrawiam.
CMS
Ja do swojej wrzuciłem moduł na TP 4056 z zabezpieczeniem, pryzmatyczny li-ion 103450 (świetnie pasuje, do pozyskania z baterii laptopów), wyprowadziłem diody ładowania w postaci termogluta na zewnątrz, i nieco podniosłem prąd ale nie pamiętam już do ilu. Nie ma co szaleć ze zmianą prądu czy diody (chyba że dla barwy), możliwości chłodzenia są mizerne.
Wziąłem latareczkę na warsztat.
Driver jest zbudowany na jakimś scalaczku, o symbolu 2819 w obudowie SOT457.
Z dostarczonego pakietu baterii, który obecnie ma napięcie 4,25V, w diodę idzie 370mA. Z ogniwa 18650 naładowanego do 3,9V płynie już 0,5A.
Pod diodą coś "pływa, jak się ją naciska.
Chciałem ją podmienić na Cree XP-G, ale nie wiem jak ją wydobyć. Odkręcam soczewkę, i mam biały plastik z otworem na diodę, widzę, że w poprzednich wersjach był czarny. Nie mogę go wyjąć. nie wiem też jak oddzielić część z diodą, od plastikowej części z driverem.
Pozdrawiam.
CMS
Driver jest zbudowany na jakimś scalaczku, o symbolu 2819 w obudowie SOT457.
Z dostarczonego pakietu baterii, który obecnie ma napięcie 4,25V, w diodę idzie 370mA. Z ogniwa 18650 naładowanego do 3,9V płynie już 0,5A.
Pod diodą coś "pływa, jak się ją naciska.
Chciałem ją podmienić na Cree XP-G, ale nie wiem jak ją wydobyć. Odkręcam soczewkę, i mam biały plastik z otworem na diodę, widzę, że w poprzednich wersjach był czarny. Nie mogę go wyjąć. nie wiem też jak oddzielić część z diodą, od plastikowej części z driverem.
Pozdrawiam.
CMS
Witam wszystkich!
Też dzisiaj kupiłem tą czołówkę.
Ma nowy sterownik, na układzie FM2819:
CMS -> ja wypchnąłem przez dziury które są pod sterownikiem, wyszła blaszka, dioda i ten biały pierścień.
Na bateriach alkalicznych z zestawu:
Full power: 450mA, napięcie na bateriach spada do 3.6V czyli jakieś 1.6W
Dim: 120mA.
Przy zasilaniu z zasilacza 4.5V jest już 900mA na pełnej mocy, nie chce sprawdzać ile tak wytrzyma.
Chciałem przerobić na zasilanie z power banku ale 5V nie wytrzyma.
Też dzisiaj kupiłem tą czołówkę.
Ma nowy sterownik, na układzie FM2819:
CMS -> ja wypchnąłem przez dziury które są pod sterownikiem, wyszła blaszka, dioda i ten biały pierścień.
Na bateriach alkalicznych z zestawu:
Full power: 450mA, napięcie na bateriach spada do 3.6V czyli jakieś 1.6W
Dim: 120mA.
Przy zasilaniu z zasilacza 4.5V jest już 900mA na pełnej mocy, nie chce sprawdzać ile tak wytrzyma.
Chciałem przerobić na zasilanie z power banku ale 5V nie wytrzyma.