Gdzie dostanę podłoże DTP do XHP70/MK-R?

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
Awatar użytkownika
marmez
Kontakt:

Post autor: marmez »

Rozumiem. To niestety nie pomogę.

Ale, jeżeli zależy Ci na skupieniu, to XHP50 będzie lepszym wyborem niż 70-tka. A przy takim głębokim reflektorze, to chyba o skupienie właśnie chodzi, zależy tez jaki prąd chcesz w tę latarkę dawać, jeżeli rozważasz też 50-tkę, to chyba nie aż taki duży, a jeżeli da się mniejszą diodę dać to należy mniejsza diodę dać (w konkurencji skupienia oczywiście).
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
Awatar użytkownika
piciex

Post autor: piciex »

Jaki prąd? Taki jak zawsze- możliwie najwyższy! :twisted: Zabraknąć nie powinno bo będą dwa 26650. Sterownik od MT-G2 chyba nie będzie wymagał większych przeróbek oprócz dodania rezystora celem podniesienia prądu. Latarka ma stosunkowo duży reflektor OP- ok. 63mm średnicy i mam plan wydłubać sobie szperacz z prawdziwego zdarzenia. Zarówno ilość światła jak i zasięg ma mnie zadziwić. :mrgreen:
Mam już coś co wyciąga ok. 1000m zasięgu, ale to soczewa więc bardziej zabawka niż poręczność.
Patrzyłem na liczby i "mówiły" do mnie, że XHP70 lepiej da radę, ale sam już nie wiem.
Ostatnio zmieniony poniedziałek 14 wrz 2015, 22:08 przez piciex, łącznie zmieniany 1 raz.
michal1

Post autor: michal1 »

Ja brałbym XH-P70. Zasięg mniejszy, ale światła więcej i świeci szerzej. IMO będzie bardziej użytkowa.
Awatar użytkownika
piciex

A w razie czego zawsze można oskalpować. :mrgreen:
Awatar użytkownika
marmez
Kontakt:

Post autor: marmez »

piciex pisze:Latarka ma stosunkowo duży reflektor OP- ok. 63mm średnicy i mam plan wydłubać sobie szperacz z prawdziwego zdarzenia. Zarówno ilość światła jak i zasięg ma mnie zadziwić.
Jak to mówią: "Albo rybka, albo akwarium". :mrgreen:

Do największego zasięgu skalp obowiązkowy, inaczej największy możliwy prąd niewiele pomoże.

Na zlocie, który był na początku lipca, kompletnie, zdecydowanie, bezkonkurencyjnie, klasa sama dla siebie, największy zacięg miała latarka BTU cośtam, z diodą... XP-G2 @ 4A (z hakiem). Wszystkie inne, nawet duże moce kompletnie nie miały nic do gadania jeżeli chodziło o zasięg. Tak, że inne latarki nawet 20W kompletnie nie miały szans.

A Twój 63mm ref., wcale nie jest taki duży, to i dioda raczej mała powinna zostać :(

Tak, że jeżeli chcesz szperacz z prawdziwego zdarzenia, to sam wiesz :wink: No ale w sumie jeżeli masz już szperacz na soczewce z 1km zasięgiem, to co ja Ci tam będę mówił, sam wiesz :)

Pozdrawiam.

PS. diodę zawsze można wymienić :) Gorzej, jeżeli napięcie diody się zmienia :(

michal1, no właśnie trzeba się zdecydować, czy chce się mieć użytkową, czy szperacz :) Albo rybka, albo... Ja np. użytkową z MT-G2 już mam, w zimę sobie zrobię małego szperacza na XP-G2, a kiedyś w przyszłości coś na XHP, albo najpierw MT-G2 wymienie na XHP, jeżeli mnie taka ochota najdzie :)
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
Awatar użytkownika
piciex

Szperacz na soczewce mam właśnie z XP-G2 R5 @ 4A, więc pogląd masz. Teraz chciałbym coś pomiędzy AceBeam K40M, a Solarforce 1100/2200 zrobić. W sumie użycie Solarforce z jego 80mm refem jako hosta to byłby ogień gdyby nie jego cena i to, że 26650 tam nie wejdą.
Napięcie planuję zdecydowanie 6V, prąd- coś koło 6A może ciut więcej... ale tylko ciut. :mrgreen:
Namieszałeś mi teraz w głowie tą pięćdziesiątką i sam już nie wiem. :neutral:
ODPOWIEDZ