latarka wyłącza się na rowerze na dołkach?

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
Awatar użytkownika
Jacek318

Post autor: Jacek318 »

Tam powinien pasować kwadraciak od Simona z aliexpress (po delikatnej modyfikacji), tyle że na sztuki raczej nie sprzedaje.

Taki jak na zdjęciu mogę wysłać w cenie przesyłki.

Z ciekawości zapytam co było przyczyną zwarcia? sterownik działa poprawnie? Włożyłeś coś pomiędzy sterownik a ogniwo?
piotrwa

Post autor: piotrwa »

Jacek318 pisze:Tam powinien pasować kwadraciak od Simona z aliexpress (po delikatnej modyfikacji), tyle że na sztuki raczej nie sprzedaje.

Taki jak na zdjęciu mogę wysłać w cenie przesyłki.

Z ciekawości zapytam co było przyczyną zwarcia? sterownik działa poprawnie? Włożyłeś coś pomiędzy sterownik a ogniwo?
włożyłem magnes między ogniwo, a sterownik. podejrzewam, że magnes przesunął się i dotykał zarówno + jak i obudowy jakoś na krawędzi.

Zmierzyłem - długość 12mm (bez nóżek), szerokość 8.3mm, wysokość (z przyciskiem) 7.8mm. miałbyś coś takiego pasującego?
Awatar użytkownika
Jacek318

Post autor: Jacek318 »

Tak mam identyczne włączniki, tyle że lepszy byłby kwadraciak.
piotrwa

W czym lepszy? Trwalszy? Ciężej się przyciska?

Szukam na aliexpress czy coś znajdę, może jakiś komplet z mocniejszą sprężynką by mi załatwił oba problemy. Chociaż na razie znajduje same 10pieces/lot, na cholerę mi tyle ;)
michal1

Post autor: michal1 »

Chyba mniejszy opór. Mam kilka szt. włączników, ale bez płytki. :(
piotrwa

Mam 2 convoye, które chciałbym zmodzić, a póki co myślałem sprawdzić czy da się przełożyć płytkę z przyciskiem, ale ni ... :evil: ... nie mogę odkręcić tej nakrętki z 2 wgłębieniami - mocno przykręcone, a próbuje odkręcać pęsetą.
gdzieś widziałem wątek, ale nie mogę znaleźć teraz na forum - czym jeszcze to można odkręcić? jakiś specjalistyczny klucz z lepszym uchwytem/powierzchnią styku?
Ostatnio zmieniony niedziela 13 wrz 2015, 18:52 przez piotrwa, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Post autor: Pyra »

Witam
piotrwa pisze:... czym jeszcze to można odkręcić? ...
Ja akurat stosuję szczypce okrągłe, kupione w sklepie jubilerskim (zawias robiony jak w chirurgicznych). Można też szczypcami do pierścieni osadczych (Segera).

Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
michal1

Post autor: michal1 »

Korzystam z tych drugich, polecam. :)
madkeinam

Post autor: madkeinam »

Też korzystam z tych drugich i polecam. A pierścień mocujący włącznik ma najpewniej lewy gwint, spróbuj w tę stronę ;-)
piotrwa

madkeinam pisze:Też korzystam z tych drugich i polecam. A pierścień mocujący włącznik ma najpewniej lewy gwint, spróbuj w tę stronę ;-)
próbowałem w lewo odkręcać convoye tak samo jak tą BLF A6 mi się udało
próbowałem potem trochę w prawo
nic nie działa - podejrzewam, że trochę przez to iż cążki zapewniają bardzo kiepski uchwyt

albo kleili te convoye. ;)
tre33

Post autor: tre33 »

Podejdź do budowlanego i spróbuj szczypcami Segera. Różnica w chwycie jest znaczna.
ODPOWIEDZ