Są jakieś sensowne gotowce pod dynama w piaście (w moim przypadku - Shimano DH-3N80)?
Budżet nie do końca określony, na razie zakładam, że zmieszczę się w 200, ale to nie jest sztywny limit.
Z początku zakładałem, że złożę coś samemu, ale czas leci, a ja ciągle jeżdżę z lampką bateryjną za 8zł, bo nie mam kiedy bawić się w samoróbkę
A jeśli nie ma sensownych gotowców - gdzie szukać jakichś sterowników do LED pod dynamo? Stronę piloma znam, ale zanim sobie złożę układ miną pewnie kolejne dwa lata
Z kolei ledimowy HDD1 jest aktualnie niedostępny
Potrzeby - bezstresowa jazda 25~30km/h w zupełnych ciemnościach (po asfalcie, ale np przez las). Idealne byłoby, jakby można było zmieniać tryby oraz okazyjnie zjechać z prędkością 40~45km/h (ale to ostatnie zdarza się z rzadka, więc to tylko chciejstwo).
Lampka pod dynamo w piaście - gotowce i sterowniki.
michal1 a widziałeś lampkę zasilaną z dynamo-piasty zbudowaną na powiedzmy 3 lub wiecej ledach, przy tej prędkości?
W lesie może być mało światła (światła nigdy nie za dużo) ,ale na normalnej drodze to niektóre skutery wymiekają...
Niestety fabryczne rozwiązania -te które widziałem świecą jak świeczki.
W lesie może być mało światła (światła nigdy nie za dużo) ,ale na normalnej drodze to niektóre skutery wymiekają...
Niestety fabryczne rozwiązania -te które widziałem świecą jak świeczki.
Układ Pilom nr 7 - tani i wydajny przy zastosowaniu kondensatorów LOW ESR.
Dioda MK-R 4500K - cztery pola , 12V - każde z pól zasilane 0,55A (układ pilom nr 7 i prędkość powyżej 25km/h) .
Dioda zainstalowana w latarce. Układ nr 7 Pilom raczej się nie zmieści w miejsce ogniwa 18650 - instalacja zewnętrzna, zasilanie na kablach.
Zrobiłem coś takiego : Latarka zasilana z dynama w piaście - HUB dynamo driver HDD1 się pałętał.
Dioda MK-R 4500K - cztery pola , 12V - każde z pól zasilane 0,55A (układ pilom nr 7 i prędkość powyżej 25km/h) .
Dioda zainstalowana w latarce. Układ nr 7 Pilom raczej się nie zmieści w miejsce ogniwa 18650 - instalacja zewnętrzna, zasilanie na kablach.
Zrobiłem coś takiego : Latarka zasilana z dynama w piaście - HUB dynamo driver HDD1 się pałętał.
Dariusz70
darek.l(małpa)interia.pl
darek.l(małpa)interia.pl