Co sobie ostatnio kupiliście?

....nie pasujące gdzie indziej...
Awatar użytkownika
Hahar

Post autor: Hahar »

marmez a czy w tej żarówce widać zatopioną końcówkę tej rurki szklanej w gwincie?
Jeśli tak mogli wypompować powietrze - skoro nie ma powietrza nic (luminofor na ledzie) się nie utleni- więc po co chłodzenie ? :D

Jeśli faktycznie wytrzyma 17 000h to wychodzi 1zł kosztu świecidełka za 1000h -więc chyba warto :)
Awatar użytkownika
tOmki

Post autor: tOmki »

Kompresor 12-sto litrowy bezolejowy.
Obrazek
Awatar użytkownika
Doctore

Post autor: Doctore »

Manekinen pisze:
No i wziąłem to, żeby przy rowerze wozić jedną zamiast zestawu. Okazało się że to jest wielkie i ciężkie. Próbowałem to wczoraj "zepsuć" na różnych śrubach i przedmiotach, no i się nie poddało tak łatwo, a na prawdę próbowałem powyginać w środku te bolce :twisted:
Do mnie też ten cudak dawno temu przyszedł ale nic nie pisałem bo nie odkręcałem za wiele.
Ale zaatakowałem zardzewiałą śrubę, nasadka we wkrętarce 13Nm, która nie dała rady, a ten gator grip bez rysek więc powinno być ok...
Awatar użytkownika
marmez
Kontakt:

Post autor: marmez »

Hahar, nie widzę tam nic na pewno. W samym środku podwyższenia szkła, z którego wychodzą przewody jest rurka, ale czy ona jest czymś zalana/zgrzana to pojęcia nie mam, a rozrywać mi się jeszcze nie chce. Za drogi ten egzemplarz :P

Ja tam wolałbym, żeby tam jakiś gaz był i odbierał trochę ciepła od tych COC ledów. Bo w próżni, to tylko promieniowanie zostaje do chłodzenia.

Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony czwartek 10 wrz 2015, 20:37 przez marmez, łącznie zmieniany 1 raz.
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
Awatar użytkownika
pier

Post autor: pier »

Też zakupiłem tą żarówkę. Żaden szał w ilości światła ale ma urok starej żarówki.
Zakupiłem też bezprzewodowe przełączniki oświetlenia z serii RSL z Conrada. Cena nie mała ale pasował mi design i powiem że jakość wysoka. Wysyłkę mają expresową.
Awatar użytkownika
Fluxor

Post autor: Fluxor »

Zapas kątownika aluminiowego 15x15x2mm do przymocowania na nim pasków ledowych. Okazało się, że po sąsiedzku mam hurtownię/sklep handlujący wszystkim co metalowe i za 12 metrów zapłaciłem 37 zł.
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
ProLight

Post autor: ProLight »

tOmki pisze:Kompresor 12-sto litrowy bezolejowy.
Obrazek
Jak ten kompresor?
Głośne to jest? Da się używać w mieszkaniu?
Jak z czasem pompowania? :D:D
Główny spammer tego Forum ;)
Awatar użytkownika
tOmki

Jeszcze nie doszedł, ale ilość decybeli pozwala sądzić że to nie jest sprzęt na użytek domowy.
Tomeqp

Post autor: Tomeqp »

A taki drobiazg dziś przyszedł. :wink: Po co? Kolekcjonerstwo, mam jeszcze trzy inne lampy górnicze. :smile:

Obrazek Obrazek

Gdyby kogoś interesowało to jest to Faser CL-01P*ZA. Resztę można znaleźć w internecie. Jeszcze nie wiem jaka dioda tam siedzi, może jutro ją rozbiorę.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
tOmki

3x lampy metalohalogen 150W, używki po 30zł za szt. Kupiłem 2szt. dostałem gratis: 1 lampę i zapasowy żarnik. Koszt w wysyłka za wszystko 76 zł.
FreeMagenta

Post autor: FreeMagenta »

Także kupiłem sobie żarówki z Biedronki - Z tego co widzę, muszą być jakimś gazem wypełnione, bo bańka nagrzewa się znacznie mocniej od obudowy (obudowa poniżej 40 stopni, bańka około 50 po godzinie pracy przy 22 stopniach)
Awatar użytkownika
pegasus_sis

Post autor: pegasus_sis »

muszą być jakimś gazem wypełnione
Powietrzem z Pekinu :mrgreen: cała tablica Mendelejewa!
Jacekkg

Post autor: Jacekkg »

A ja sobie wygralem w konkursie golfa 7 :)
Awatar użytkownika
maciex93

Post autor: maciex93 »

:mrgreen: gratki Jacekkg,
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
Awatar użytkownika
Issac

Post autor: Issac »

Jacekkg'

Gratulacje !
Strzel foto ;-) :cool:
Zablokowany