Zamawianie w sklepie TME

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
Awatar użytkownika
piciex

Zamawianie w sklepie TME

Post autor: piciex »

Witam mam jedno proste pytanie. Mianowicie jak wrzucić kilka produktów do jednego koszyka i zapłacić katą, payU, albo PayPalem w TME. Zwyczajnie tak jak w milionach innych sklepów internetowych bo w TME to chyba nie jest takie oczywiste! Walczę z tym od dwóch godzin i zaraz wyjdę z siebie. Zainstalowałem już nawet jakąś śmieszną aplikację na iOSa i nadal dzieli mi wszystko na jakieś aktywne i nieaktywne zamówienia, wszystko robi osobno i chce pobierać 10 razy za przesyłkę. Czy to naprawdę musi być taki problem!? :-|
piotrasta

Post autor: piotrasta »

wybrane produkty zawsze dodaje do tego samego "parkingu". Następnie masz zamów i dalej jest już bez problemów
Awatar użytkownika
piciex

Dzięki piotrasta, zarobiłeś właśnie swoje pierwsze "pomógł".
Nie wiem po co robią koszyk skoro nie działa jak koszyk!? Dziwaczna strona. Próbowałem wcześniej tego "parkingu", ale robiłem to przenosząc produkty/zamówienia z koszyka i pytał czy je usunąć... straszna bzdura, ale dzięki. Zamówienie zrobione. :mrgreen:
Awatar użytkownika
Issac

Post autor: Issac »

piciex

Akurat forme zamówienia mają elegancką, kilka razy już zamawiałem.
Parking to fajne rozwiązanie bo można sobie stworzyć różne foldery w zależności od projektu...
Awatar użytkownika
piciex

A jak pierwszy raz u nich zamawiałeś to też było elegancko? :roll:
Teraz jak już wiem jak to działa to OK, ale wczoraj to było tak jakbym sięgnął po instrukcję, czyli potwarz. :mrgreen:
Zapłaciłem im chwilę przed północą kartą z PayPala, dostałem na maila fakturę, ale do teraz nie widzę potwierdzenia, że zapłacono i wysłano. Oczywiście potrzebne mi to na wczoraj, bo rozrysowałem sobie cały projekt, poukładałem puzle i nie mam czym lutować. :cry:
Awatar użytkownika
Issac

piciex,
Dużo czasu zajeło mi kompletowanie 1zamówienia, więc stronę i jej ułomności znałem wystarczająco...
Awatar użytkownika
piciex

Cieszę się, że rozumiesz mój ból.
Awatar użytkownika
pier

Post autor: pier »

Tylko radzę sprawdzać stany magazynowe. Nie wiem czy teraz jest info o braku sztuk na magazynie ale jak kiedyś zamawiałem to normalnie zapłaciłem i tu bach nie przyszła obudowa z powodu braku. A później czekaj w nieskończoność.

Piciex spokojnie byś to polutował transformatorówką.

Ja jak u nich zamawiam nawet koło 22 to następnego dnia już jest kurier. Nie wiem jak oni to robią.
ptja

Post autor: ptja »

Jeśli nie ma czegoś na stanie, to widać datę dostawy.
--
pozdrawiam,
Jarek Andrzejewski
Awatar użytkownika
piciex

pier, na stany zwracałem uwagę- było po klkaset szt. Liczyłem tylko na jakiegoś maila pt. "Towar wysłany", albo chociaż info na stronie, że "wpłata potwierdzona", a tu nic.
A z tym lutowaniem już się wnerwiłem i doszedłem do wniosku, że 45 zl to nie majątek więc pora spróbować zabawy oprówką. PAMa i TP4056 ogarnąłem bez zająknięcia, ale moduł od BT mnie przerósł. Tam są po 3 piny na długości 2 mm. Wyrzeźbiłem najcieńszy grot w historii transformatorówek i przy drugim naciśnięciu spustu się upalił bo był za cienki. :evil: Łapy zaczęły się trząść i podziękowałem. Musiał bym przytykać po trzy kabelki jednocześnie, a to średnio mi wychodzi. Jak mam czekać 2 tygodnie na nowy moduł BT z Banggooda to lepiej poczekać dwa dni na nowego Solomona i kilka grotów.

/EDIT/ Mail dotarł teraz (20:30)- wysłali.
Awatar użytkownika
rafalzaq

Post autor: rafalzaq »

Parking to świetna rzecz. Jest tam też opcja udostępnienia linku i wtedy każdy może zobaczyć listę zakupów. Ostatnio tak robię zakupy, że dodaję sukcesywnie do parkingu kolejne przedmioty i czekam na jakąś promocję. Może się trafić dzień prezentu (wtedy do zamówienia wysłanego tego dnia dodają jakąś rzecz - ostatnio dostałem okulary ochronne), obniżka na część lub całość asortymentu albo niższe koszty przesyłki (np. w dniu liczby pi przesyłka jest za 3.14 zł netto).

Czasami nie wiadomo kiedy będzie dostawa do magazynu. Wtedy podają, że standardowo jest chyba 3 tygodnie i że można do nich zadzwonić po szczegóły. A najlepsze jest to, że jak zamówisz coś czego aktualnie nie ma na magazynie to wysyłają to co aktualnie jest. Resztę wyślą jak już się pojawi na magazynie. Za przesyłkę płacisz tylko raz.
Raz tak zamówiłem jakieś diody UV do testów. Dzień wcześniej jeszcze były na magazynie. Po kilku miesiącach przyszedł kurier z paczką o wartości 5 zł.
Awatar użytkownika
Manekinen
Kontakt:

Post autor: Manekinen »

Taaak, TME, najbardziej nieintuicyjny interfejs do składania zamówień :D I te dziwne wyszukiwanie i filtrowanie produktów, no może jest to ograniczone z powodów technicznych bo mają gigantyczną bazę elementów i pewnie jest mnóstwo zapytań do tej bazy, można wybaczyć :)
Awatar użytkownika
Issac

rafalzaq,

Pottwierdzam też tak robie,

Co miesiąc mają promocję - 10% na CAŁY ASORTYMENT, wystarczy miedzy 17 - 24 zrobić zamówienie i już.
Tak samo miałem z diodami, dostałem 10diodek w wielkim opakowaniu, każda we własnej opisanej folii..
PETARDA - polecam bardzo za profesjonalne podejście.
Tomeqp

Post autor: Tomeqp »

Najlepsze jest to, że najpierw przychodzi zamówienie, a po paru dniach faktura listem na ten sam adres. :mrgreen: Da się to jakoś przestawić, żeby szło jedną paczką?

Co do całego TME... mam wrażenie, że z roku na rok wygląda to coraz gorzej. Obecnie prawie tam nie kupuję. Rok temu złożyłem dwa zamówienia i oba dotarły wybrakowane, wcale nie z powodu braków magazynowych. Po prostu między parkingiem, a złożeniem zamówienia wcięło połowę produktów. Dobrze, że zapłaciłem też odpowiednio mniej. Jakiś czas temu TME pochwaliło się wybudowaniem nowych magazynów, ale ilekroć wchodzę w ich katalog to wszędzie "0 szt.". Kilka lat temu zobaczyć "0" to była rzadkość, a dziś brakuje nawet podstawowych produktów jak wtyki bananowe. Nie jestem uprzedzony, bo bardzo lubiłem TME i nadal czasem coś zamówię, ale jakoś kiedyś lepiej to wszystko funkcjonowało. Jedyne co się poprawiło to możliwości filtrowania i sortowania produktów. O aplikacji na Androida nawet nie wspomnę, bo to w ogóle poniżej krytyki - wcale nie umożliwia filtrowania. To nie sklep z ubraniami żeby oglądać wszystko co mają. :roll:
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
rafalzaq

Post autor: rafalzaq »

Tak, filtrowanie niedawno poprawili. Nie trzeba już zaznaczać wszystkich możliwych wartości. Można wpisać przedział np. > 100.

Czasem niektóre produkty są w innej kategorii niż bym się tego spodziewał, ale jest to uciążliwe tylko wtedy gdy nie wiem jak coś się nazywa.

Z tym pakowaniem jest różnie. Każdy produkt jest pakowany w osobnym woreczku strunowym, na którym jest naklejka z opisem. Delikatniejsze rzeczy (np. diody THT, neonówki itp.) są dodatkowo opakowane takim małym kartonem. Miałem też sytuację, że scalaki SMD (jakieś najtańsze bramki logiczne) były po prostu wrzucone do takiej torebki. Z drugiej strony widziałem droższy wzmacniacz operacyjny, który miał dodatkowo plastikowe pudełko gąbkę. Najwidoczniej jakość opakowania rośnie wraz z ceną przedmiotu.
ODPOWIEDZ