Pytanie zagwostka?
Pytanie zagwostka?
Witam
Mam nietypowy problem choć myślę że pokrewny rowerzystom.
Poszukuję latarki którą mógłbym doświetlać materiał kręcony GoPro. montowany na sticku niczym na kierownicy rowerowej.
- Potrzebuje światła jak najbardziej rozproszonego, nie liniowo a sferycznie /jakiś dyfuzor, nakładka?/
- Temperatura barwna jak najbliższa światłu słonecznemu /neutralnemu/
- Dwie godziny świecenia bez przegrzania - nie koniecznie na 100 % czy nawet 50 % mocy
Czytając tematy w dziale rowerowym widzę że wszyscy stawiają na Canvoy 2+. Pytanie jaka diodę wybrać, jakie dobre mocowanie z możliwością ustawienia położenia samej latarki. Potrzebuje raczej wersji sklepowej /taniej/ bo niestety dwa ostatnie reflektorki gopro skończyły marnie i teraz szukam taniej alternatywy która jestem bez płaczu zastąpić.
Tak off topic - czy w ładowarkach nitercore UM20 / D2 po podłączeniu np telefonu pod kabel wyjściowy mozna traktować ładowarkę jako powerbank
Mam nietypowy problem choć myślę że pokrewny rowerzystom.
Poszukuję latarki którą mógłbym doświetlać materiał kręcony GoPro. montowany na sticku niczym na kierownicy rowerowej.
- Potrzebuje światła jak najbardziej rozproszonego, nie liniowo a sferycznie /jakiś dyfuzor, nakładka?/
- Temperatura barwna jak najbliższa światłu słonecznemu /neutralnemu/
- Dwie godziny świecenia bez przegrzania - nie koniecznie na 100 % czy nawet 50 % mocy
Czytając tematy w dziale rowerowym widzę że wszyscy stawiają na Canvoy 2+. Pytanie jaka diodę wybrać, jakie dobre mocowanie z możliwością ustawienia położenia samej latarki. Potrzebuje raczej wersji sklepowej /taniej/ bo niestety dwa ostatnie reflektorki gopro skończyły marnie i teraz szukam taniej alternatywy która jestem bez płaczu zastąpić.
Tak off topic - czy w ładowarkach nitercore UM20 / D2 po podłączeniu np telefonu pod kabel wyjściowy mozna traktować ładowarkę jako powerbank
Ostatnio zmieniony poniedziałek 31 sie 2015, 15:59 przez grinsen, łącznie zmieniany 1 raz.
Jaki budżet na to masz przeznaczony?
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
Jak znajdziesz w wersji sklepowej to czołowych producentów - koszt kilka x więcej od tych modowanych.grinsen pisze:Czy latarkę z diodami Nichia dostane gdzieś w wersji sklepowej czy tylko są to wersje modowane?
Wybór należy do Ciebie
W/g mnie to latarka modowana z nichia z kolimatorem szerokokątnym.
Ok Panowie rozumiem że zlecając złożenie latarki np koledze Dariuszowi, dostane w cenie 100 pln sprzęt idealnie pod moje oczekiwania ... natomiast w tym momencie interesuje mnie wersja niskobudżetowa - sklepowa, która będzie najbliżej tego co bym chciał.
Raz ze względu na to że nie wiem czy takie rozwiązanie mi się sprawdzi, dwa jeśli będzie OK a nastąpi jakaś awaria to kupie kolejna latarkę i/lub będę myślał o zakupie pełnowartościowej latarki.
Chyba że nic takiego w sklepie nie znajdę...
Raz ze względu na to że nie wiem czy takie rozwiązanie mi się sprawdzi, dwa jeśli będzie OK a nastąpi jakaś awaria to kupie kolejna latarkę i/lub będę myślał o zakupie pełnowartościowej latarki.
Chyba że nic takiego w sklepie nie znajdę...
Za mniej niż 100 zł kupisz akumulator żelowy i halogen 20-40W. Jeszcze musisz miec czym to ładować ale to tyczy się każdej latarki z zasilaniem akumulatorowym.
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/