Co sobie ostatnio kupiliście?
FreeMagenta, fakt- to jest problem. Rodzice chcieli sobie postawić klimę na balkonie, spółdzielnia oznajmiła, że muszą mieć zgodę wszystkich mieszkańców z 5 klatek po lewej i 5 po prawej. W sumie ponad 100 mieszkań, które podpiszą, że nie będzie im przeszkadzać- paranoja jakaś!
A w kwesji instalacji na dachu bloku pojawia się inny problem: dopuszczalna długość instalacji to nie to samo co różnica poziomów.
A w kwesji instalacji na dachu bloku pojawia się inny problem: dopuszczalna długość instalacji to nie to samo co różnica poziomów.
W aucie gaz ma niby uciekać przez przewody gumowe (ja zrobiłem przegląd po prawie 10 latach), ale w klimie w domu są przewody miedziane, to po co dobijać, gdzie ucieka?artur_n pisze:Klimatyzatory ścienne aby utrzymać gwarancję mają obowiązkowe przeglądy co 6 miesięcy, koszt od 100-300zł plus do tego ewentualnie dobicie gazu..
artur_n pisze:Wszystko zależy od jakości połączenia jednostki zewnętrznej z wewnętrzną, od jakości kielichowania i dokładności sprawdzenia szczelności połączeń.
Potwierdzam jako użytkownik, pierwsze urządzenie montował partacz, ale nie wiedziałem na co patrzeć. Dobijali czynnika na gwarancji, poprawiali połączenia aż się skończyła gwarancja i wyszło ze sprężarka umarła.
Nowa klima, fachowcy pełną gębą i od 6 lat działa. Tylko czyszczenie.
nie mają prawa zabronić. A jak nakażą zdemontować np. z powodu hałasu niech robią sprawę w sądzie, do każdego urządzenia jest dołączona karta z wszystkimi wymaganymi certyfikatami. Przechodziłem to w moim mieście jak paniusia ze spółdzielni z zazdrości zaczęła robić problemy, hałas, wstrząsy a urządzenie nie pracowałopiciex pisze:Rodzice chcieli sobie postawić klimę na balkonie, spółdzielnia oznajmiła, że muszą mieć zgodę wszystkich mieszkańców z 5 klatek po lewej i 5 po prawej.
fotorondo, Bo są monterzy i monterzy. Ze mnie pare razy śmiano się że nawet na prosty montaż biorę azot, przedmuchuję wszystko, próba pod ciśnieniem nominalnym i jeszcze pianką sprawdzam czy gdzieś nie ma nieszczelności nawet jak manometr stoi w miejscu. A są ekipy które nawet próżni nie zrobią bo wolą przedmuchać czynnikiem z klimy instalacje. I później zdziwienie że sprzęt pada.
Jeśli jest zaakceptowany regulamin bloku mieszkalnego, w którym jest zakaz montażu klimatyzatorów poza balkonem to nie można. Jeśli blok jest nowy i projektant nie przewidział w projekcie klimatyzatora montowanego na zewnątrz to też nie można go tam zamontować bo jest to ingerowanie w wygląd zewnętrzny budynku a na projekcie przez kilka lat są prawa autorskie. Jeśli zarządca powie NIE i ma większość mieszkańców to może się sądzić ale pewnie będzie to trwało kolejne lata i nie wiadomo czy coś wygra. Sam na osiedlu mam taka sytuację i jest zakaz wieszania czegokolwiek wystającego poza balkon albo wiszącego na zewnątrz budynku. Jeśli ktoś chce klimatyzator to może go sobie postawić po wewnętrznej stronie balkonu.
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
BLF A6 CREE XPL 1600LM 7/4modes
http://www.banggood.com/BLF-A6-CREE-XPL ... 92201403NO
25$
To ta z grupowego zakupu BLF. Kod jest jeden (GBLFA6SE), bez limitu zakupów - BG będzie domawiać od producenta w zależności od zapotrzebowania.
http://www.banggood.com/BLF-A6-CREE-XPL ... 92201403NO
25$
To ta z grupowego zakupu BLF. Kod jest jeden (GBLFA6SE), bez limitu zakupów - BG będzie domawiać od producenta w zależności od zapotrzebowania.
Ostatnio zmieniony czwartek 01 paź 2015, 14:50 przez arekm, łącznie zmieniany 2 razy.
A17DD-SO8 zdaje się - http://budgetlightforum.com/node/36667
Sterownik jest chyba tylko jeden, czyli A17DD-SO8 driver +1 7135 driver(FET for direct drive of upper upper and 7135 for regulation of lower modes). A wybrać można tint diody, a są " 3D (5000K), 1A (6500K), 5A(4000K)".
Sam sobie niedawno taką zamówiłem i myślę że niedługo powinna dotrzeć.
Sam sobie niedawno taką zamówiłem i myślę że niedługo powinna dotrzeć.
Korzystając z wyprzedaży w castorama postanowiłem zmienić 3/4 oświetlenia w swoim lokum.
Wszystko kupione w baaardzo atrakcyjnych cenach.
Wszystko kupione w baaardzo atrakcyjnych cenach.
Midilight 3x XM-L(gorgonzola)/JetBeam M1X/ Midilight 5x R5(puszkin)/ Biedrono mag 2D XM-L/ SF Skyline I/ MacTronic Black Eye/ JetBeam Jet III R5(zgubiona)/ Lumintop P2C/ Nitecore EX11/ Zebralight H31/ Xeno Tiger E03/ Eagletac D25LC2mini/ cdn.
Golarka z lidla. Nienawidzę tego silvercresta bo straszny chłam robi, no ale dam mu jeszcze jedną szansę, a golarki potrzebowałem bo poprzednia się "skończyła" i chodzę zarośnięty jak borsuk No i nawet daje radę, zobaczymy ile wytrzyma... Już mnie korci żeby tam zajrzeć i zobaczyć jak jest zrobione ładowanie aku