Żarówki LED E27/E14 11W 3000/4000K 1200/1080lm 80+/90+
Mam pytanko. Niedawno odebrałem żaróweczki 4000K CRI 90, wszystko fajnie i super ale chciałbym również spróbować czegoś nieco cieplejszego i bardziej zbliżonego do żarówki wolframowej. Co będzie lepszym wyborem 3000K CRI 80 czy może wersja 3000K CRI 90? Brałem też pod uwagę 3500K CRI 95 ale z opisów wynika, że generuje nieco mniej światła. Proszę o poradę
Czyli jeśli dobrze rozumiem to 3000K 80 CRI będzie miała światła więcej (napisane z resztą w pierwszym poście = wartość lumenów) i jednocześnie nieco gorsze odwzorowanie barw od 90 CRI. Teoretycznie najmniej światła ale najlepszej jakości będzie miała 3500K 95 CRI. Niby oczywiste ale ciężko to załapać Dziękuję za odpowiedź.
Ja powiem tylko tyle :
3000K 90+ CRI to i tak mega mocna zarowka. Smialo mozna porownac do conajmniej 100W wolframowej.
Dodatkowo pytanie:
Z racji że jestem naprawdę bardzo zadowolony z zakupu, to do miesiąca czasu będę potrzebować mniej więcej takie ilości żarówek:
- 2 albo 3 3500K 95+ CRI
- 1 albo 2 4000 K 90+ CRI
- 5 3000 K 90+ CRI
Czy takie ilości są dostępne u Ciebie również "od ręki" ?
Wiem że to nie jest jakoś niewiadomo jak wiele, ale przy mało seryjnej "produkcji" ręcznej to już chyba jest ilość
Przy okazji pytanie - czy te 95+ CRI, rzeczywiście mają zauważalnie mniej światła od pozostałych? Pytam ponieważ zawaliłem i w kuchni zrobiłem sobie tylko jedną puszkę pod przełącznik i nie dam rady już zamontować ściemniacza + normalnego przełącznika (do list ledowych nad blatami) a kuchnia już wykafelkowana
Jakby były zauważalnie słabsze to jak dla mnie lepiej, bo by mi oczu nie wypaliło na mocy 100% bez możliwości regulacji
3000K 90+ CRI to i tak mega mocna zarowka. Smialo mozna porownac do conajmniej 100W wolframowej.
Dodatkowo pytanie:
Z racji że jestem naprawdę bardzo zadowolony z zakupu, to do miesiąca czasu będę potrzebować mniej więcej takie ilości żarówek:
- 2 albo 3 3500K 95+ CRI
- 1 albo 2 4000 K 90+ CRI
- 5 3000 K 90+ CRI
Czy takie ilości są dostępne u Ciebie również "od ręki" ?
Wiem że to nie jest jakoś niewiadomo jak wiele, ale przy mało seryjnej "produkcji" ręcznej to już chyba jest ilość
Przy okazji pytanie - czy te 95+ CRI, rzeczywiście mają zauważalnie mniej światła od pozostałych? Pytam ponieważ zawaliłem i w kuchni zrobiłem sobie tylko jedną puszkę pod przełącznik i nie dam rady już zamontować ściemniacza + normalnego przełącznika (do list ledowych nad blatami) a kuchnia już wykafelkowana
Jakby były zauważalnie słabsze to jak dla mnie lepiej, bo by mi oczu nie wypaliło na mocy 100% bez możliwości regulacji