jaka sensowna ładowarka do 18650
fotorondo, no 1 kartka A4 wszystko co najwazniejsze opisane, a jest tego sporo. Wlasnie wypalam 4 x 3400mah NCR18650B, ladowarka zaskakuje cieplem, a raczej jego niewielka emisja, nie to co moja Lii-260 testowalem tez funkcje powerbanku, bardzo fajnie dziala, nawet wrzucajac pojedynczego akusa mozemy "przetransferowac" za pomoca tego urzadzenia energie do telefonu/tabletu.
Ostatnio zmieniony wtorek 18 sie 2015, 21:48 przez dalu, łącznie zmieniany 1 raz.
Załączają, o ile mi wiadomofotorondo pisze:dalu, jakaś instr. po angielsku była
A sporo danych masz tu :
http://budgetlightforum.com/node/40985
Pozdrawiam, Leszek
D4 na alle w dobrych cenach? LOL.LED1234 pisze:Skoro mówisz, że D4 na allegro jest w dobrych cenach to w chinach będzie jeszcze w lepszych
Na allegro można się też naciąć i zamiast D4 jak w ogłoszeniu kupić I4. O ile się nie mylę jest to starszy i gorszy model. Jeśli źle mówię proszę mnie poprawić.
Pozdrawiam.
polecam od sprawdzonego sprzedawcy w znacznie niższych cenach niż na alledrogo:
http://www.hurt.com.pl/ladowarka-do-aku ... 14507#tab5
Odpowiedziałem tylko, że skoro dla kogoś ładowarka na allegro jest tania to zaskoczeniem będzie cena tej samej ładowarki w chinach.itcloud pisze:D4 na alle w dobrych cenach? LOL.LED1234 pisze:Skoro mówisz, że D4 na allegro jest w dobrych cenach to w chinach będzie jeszcze w lepszych
Na allegro można się też naciąć i zamiast D4 jak w ogłoszeniu kupić I4. O ile się nie mylę jest to starszy i gorszy model. Jeśli źle mówię proszę mnie poprawić.
Pozdrawiam.
polecam od sprawdzonego sprzedawcy w znacznie niższych cenach niż na alledrogo:
http://www.hurt.com.pl/ladowarka-do-aku ... 14507#tab5
Pozdrawiam.
-
Testował ktoś tę ładowarkę?
Na stronie piszą: "By looking at 0000mAh, you can identify how much real capacity your batteries have by draining your batteries and recharging your batteries again." Jak dokładnie ma się to odbyć? W jaki sposób rozładować baterię? Ładowarką czy też używając baterii np w latarce?
Pozdrawiam
Kamil
Na stronie piszą: "By looking at 0000mAh, you can identify how much real capacity your batteries have by draining your batteries and recharging your batteries again." Jak dokładnie ma się to odbyć? W jaki sposób rozładować baterię? Ładowarką czy też używając baterii np w latarce?
Pozdrawiam
Kamil
Opus ma taką możliwość, przełącznik niestety jest w obudowie i trzeba ją rozkręcić.
Ciemności rozświetlają mi:
Convoy S2 XM-L2 T6 4C 2,1A, Convoy M1 XM-L2 U2 1A 2,8A, Convoy C8 XM-L2 U2 1A 2,8A,
UltraFire S5 XP-L V4 3D 2,1A, SolarStorm SC01 XM-L2, Tank007 E09 XP-E, Tank007 TK-701 SSC, Mactronic NIGHT HUNTER II, i inne
Convoy S2 XM-L2 T6 4C 2,1A, Convoy M1 XM-L2 U2 1A 2,8A, Convoy C8 XM-L2 U2 1A 2,8A,
UltraFire S5 XP-L V4 3D 2,1A, SolarStorm SC01 XM-L2, Tank007 E09 XP-E, Tank007 TK-701 SSC, Mactronic NIGHT HUNTER II, i inne
Potrzebuję pomocy.
Rozsypała się moja WF-139 i czas kupić coś lepszego:
Wymagania:
- ładowanie Li-ion, Ni-MH
- Wybór prądu ładowania
- możliwość rozładowywania
- trwałość
- ma nie przeładowywać ogniw
- Wolał bym, żeby nie wyła ale jak już musi to tragedii nie będzie
- Jak najtańsza
- możliwość ładowania jednocześnie różnych aku
I pytam się ponieważ jestem bardzo niezdecydowany.
Moje typy:
Opus
Lii-260
Lii-500
Lii-300
Liitolaki rozładowują tylko prądem 500mA, odbiegają jeszcze w czymś od Opusa? W końcu są cichsze...
Z góry dzięki
Rozsypała się moja WF-139 i czas kupić coś lepszego:
Wymagania:
- ładowanie Li-ion, Ni-MH
- Wybór prądu ładowania
- możliwość rozładowywania
- trwałość
- ma nie przeładowywać ogniw
- Wolał bym, żeby nie wyła ale jak już musi to tragedii nie będzie
- Jak najtańsza
- możliwość ładowania jednocześnie różnych aku
I pytam się ponieważ jestem bardzo niezdecydowany.
Moje typy:
Opus
Lii-260
Lii-500
Lii-300
Liitolaki rozładowują tylko prądem 500mA, odbiegają jeszcze w czymś od Opusa? W końcu są cichsze...
Z góry dzięki
Mam Opusa C-3100 - teraz chcę "zarazić" tanimi latarkami z 18650 starszego gościa (~75) i sprezentować mu do używania w domku letniskowym czołówkę. No i do tego ładowarkę. Czy brać zestaw np. taki http://www.aliexpress.com/item/300Lm-Zo ... 3.2.Ko43Dk (tu kwestia czy nie przeładowuje ponad 4.20V ?) czy lepiej jakąś tanią - osobną, np na USB (gość używa intensywnie kompa) ?