Obudowa do Palnika IFK120 z czego zrobić ??? (zdjęcie)
Obudowa do Palnika IFK120 z czego zrobić ??? (zdjęcie)
Witam buduję stroboskop do Paralotni PPG. Elektronika zrobiona i sprawdzona (działa). Mam problem ponieważ nie mam obudowy do Palnika IFK120. Z czego można było by wykorzystać?. Znalazłem na sieci coś takiego tylko nie wiem ska jest ta obudowa? Pomżcie proszę.
http://www.swiatelka.pl/upload_img/obra ... 979736.jpg
http://www.swiatelka.pl/upload_img/obra ... 979736.jpg
Witam
Nie pamiętam dokładnie co było w środku, jakieś ferrero czy coś takiego, opakowanie to pojemnik w kształcie jajka, gdzie "ostra" część jest przezroczysta, a dolna błyszcząca. Dodajesz do tego mocowanie....
Pozdrawiam
Nie pamiętam dokładnie co było w środku, jakieś ferrero czy coś takiego, opakowanie to pojemnik w kształcie jajka, gdzie "ostra" część jest przezroczysta, a dolna błyszcząca. Dodajesz do tego mocowanie....
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Witaj
Mógłbym prosić o więcej danych z tego strobo Jaka częstotliwość migania, czym zasilane i jeśli to nie tajemnica schemat Zastanawiam się nad zamontowaniem takiego czegoś w moim sprzęcie (kiedyś miałem, ale wielkie było i wywaliłem).
B
PS. Nie zastanawiałeś się nad zwykłą starą lampą błyskową Jest idealna na obudowę palnika.
Mógłbym prosić o więcej danych z tego strobo Jaka częstotliwość migania, czym zasilane i jeśli to nie tajemnica schemat Zastanawiam się nad zamontowaniem takiego czegoś w moim sprzęcie (kiedyś miałem, ale wielkie było i wywaliłem).
B
PS. Nie zastanawiałeś się nad zwykłą starą lampą błyskową Jest idealna na obudowę palnika.
Uklad pracuje bardzo ladnie, rowno. Blyski sa mocne, ale te sie zastanawialem co mozna by zmienic w ukladzie by go troche wzmocnic. Macie jakies pomysly
Ostatnio zmieniony piątek 14 sie 2015, 09:25 przez pyzdra00, łącznie zmieniany 1 raz.
Mysle o wstawieniu dziesiec razy wiekszego 220 mikro 400 volt. Ciekawe jak to bedzie blyskac?
Ostatnio zmieniony piątek 14 sie 2015, 20:51 przez pyzdra00, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam
Z tego co pamiętam, to optymalną granicą jest 100µF, zważ tylko, że przetwornica też ma swoje parametry.
Pozdrawiam
Masz samochód, o ładowności 500kg, ciekawe co się stanie, jak załadujesz na niego 5 tonpyzdra00 pisze:Mysle o wstawieniu dziesiec razy wiekszego 220 mikro 400 volt. Ciekawe jak to bedzie blyskac?
Z tego co pamiętam, to optymalną granicą jest 100µF, zważ tylko, że przetwornica też ma swoje parametry.
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Nie chce spalic ulladu. Mysle tylko o troche podkrecic. Faktycznie moze przesadzilem z tym 220 mikro. Zastosuje tak jak mowisz 100 mikro. DDa sie cos jeszcze z niego wycisnac ?
Ostatnio zmieniony piątek 14 sie 2015, 22:33 przez pyzdra00, łącznie zmieniany 1 raz.