Sony Z2 / Samsung S5 / LG G3 czy inny

....nie pasujące gdzie indziej...
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Sony Z2 / Samsung S5 / LG G3 czy inny

Post autor: ElSor »

Mam telefon GoClever Insignia 5x (bateria 4Ah + 2Ah; FHD ...) i zaczyna mnie powoli wkurzać jego mułowatość, resety przy np próbie odpisania na PW przez przeglądarkę i "wiecznie" kończąca się pamięć przez co utrudnione jest przeprowadzenie aktualizacji programów w ilości >3-5 na raz. Bateria to najlepsza rzecz w tym telefonie, bo nawet do 2 tygodni może dociągnąć (zazwyczaj co weekend ładuję ją) ale chyba czas na zmianę ...
Powiedzmy, że max 1500zł mogę przeznaczyć na nowy telefon ale musi spełniać wszystkie poniższe wymogi:
- bateria na min 2-3 dni raczej sporadycznego używania (po 15-30 min multimediów dziennie i 15 min rozmów), czyli raczej pojemności >2,5Ah
- ekran min FullHD
- min 4 żwawo pracujące rdzenie procesora z min 2GB RAMu
- możliwość rozbudowy pamięci o kartę µSD
- bardzo mile widziany aparat z przyzwoitą jakością zdjęć (np wspomaganie optyczną stabilizacją obrazu czy też wysokim użytecznym ISO) oraz z dobrymi filmami FHD albo i nawet 4K

Co polecacie?
fxxx

Post autor: fxxx »

Inny :) jakiś chińczyk ze wsparciem cyanogenmoda, ewentualnie S5 z ww modem.
Pykacz .

Post autor: Pykacz . »

Oszalałeś ? 1500 za słuchawkę chcesz dać ? Po co Ci minimum full HD w 5 czy tam 5,5cala ?
aslpg

Post autor: aslpg »

Chcesz nie mulący telefon to wybierz wg uznania dowlną Lumię z Windows 8.1 (za niedługo wszystkie będą miały windows 10). Dla androidowych zabawek to i kilkanaście rdzeni będzie mało.
Awatar użytkownika
maciex93

Post autor: maciex93 »

Mam od niedawna http://www.banggood.com/JIAYU-F2-4G-5-I ... 70281.html
Mój kolega ma też taki sam.
Bardzo żwawy telefon za małe pieniądze, ~450.
Osobiście mam w nim 2 karty, areo do neta i play do dzwonienia, 2 dni na baterii robi lajtowo.
Nie spełnia twoich fillHd, ale przy 5" więcej nie trzeba.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
Awatar użytkownika
skaktus

Post autor: skaktus »

Wysokie użyteczne ISO ? Hi hi, do osiągnięcia, ale w żadnym z wymienionych telefonów, jeśli już to Lumia 1020, Nokia 808 ale nic więcej :P
ILPT
fotorondo

Post autor: fotorondo »

ajfon 5
Awatar użytkownika
skaktus

fotorondo pisze:ajfon 5
W jakfona nie włożysz karty pamięci, niektórym może to przeszkadzać.

Po 2 wstyd chodzić z ajfonem :twisted:
ILPT
Awatar użytkownika
artur_n

Post autor: artur_n »

skaktus pisze:

A niby to dlaczego? Używam iPhonów od ponad 5 lat i nie zamierzam zmienić marki jak narazie. Chcesz bezproblemowe działanie to tylko iPhone. A nie Chińczyk z 12 rdzeniami i mulący podczas pisania wiadomości.
Everybody lies...
Pykacz .

Post autor: Pykacz . »

Czyli co ? Można rozszerzyć pamięć zewnętrzną kartą czy nie bo już nie wiem :roll: ?
Awatar użytkownika
artur_n

Nie, nie można ale po to jest wybór 16, 32 czy 64GB aby wystarczyło miejsca na wszystkie multimedia bez potrzeby dokupienia karty pamięci.
Everybody lies...
Awatar użytkownika
Bocian
Site Admin

Post autor: Bocian »

Nie bardzo można rownież wymienić baterię. Co do różnych wersji, to róźnica w cenie, z tego co pamiętam, średnio ma się porównując cenowo do kosztu karty microSD. Sam mam Galaxy S5, ale czy mogę go z czystym sercem polecić..? Niby większość wymagań spełnia. Po updejcie na Kitty parę spraw się poprawiło ale np. notorycznie zamula program pocztowy
Sometimes darkness can show you the light
Awatar użytkownika
artur_n

Czyli albo stabilność jaką daje iOS lecz z pewnymi ograniczeniami albo zamulonyy Android z bajerami :mrgreen:
Everybody lies...
Awatar użytkownika
pier

Post autor: pier »

A ja bym polecił huawei P8.
Sam mam G620S i muszę pochwalić że telefon jak na androida działa całkiem sprawnie. Poprzednio miałem Samsunga galaxy S Advance no i powiem że to była porażka.

Dodam jeszcze że mój model huawei ma o wiele lepszy zasięg gsm niż moje poprzednie telefony. Mega szybko też łączy z siecią Wi Fi dosłownie wystarczy dotknąć przycisku a on już jest połączony. O P8 w tej kwestii są podobne komentarze.
Awatar użytkownika
skaktus

artur_n pisze:
skaktus pisze:

A niby to dlaczego? Używam iPhonów od ponad 5 lat i nie zamierzam zmienić marki jak narazie. Chcesz bezproblemowe działanie to tylko iPhone. A nie Chińczyk z 12 rdzeniami i mulący podczas pisania wiadomości.
Żartowałem przecież :) Każdy ma to, co jest dla niego najlepsze, choć spotkałem się już z wojnami pomiędzy iPhone a Androidami itd, sami wiecie.

PS-Prócz iPhone Windows również ma tą samą zaletę - telefon może działać przez kilka miesięcy, mieć na pokładzie kilkadziesiąt aplikacji a telefon chodzi wciąż tak samo. Najdłużej jak miałem włączoną 1020 to ponad 3 miesiące i zero zwisów, zamulania itd.
ILPT
ODPOWIEDZ