Sony Z2 / Samsung S5 / LG G3 czy inny
Sony Z2 / Samsung S5 / LG G3 czy inny
Mam telefon GoClever Insignia 5x (bateria 4Ah + 2Ah; FHD ...) i zaczyna mnie powoli wkurzać jego mułowatość, resety przy np próbie odpisania na PW przez przeglądarkę i "wiecznie" kończąca się pamięć przez co utrudnione jest przeprowadzenie aktualizacji programów w ilości >3-5 na raz. Bateria to najlepsza rzecz w tym telefonie, bo nawet do 2 tygodni może dociągnąć (zazwyczaj co weekend ładuję ją) ale chyba czas na zmianę ...
Powiedzmy, że max 1500zł mogę przeznaczyć na nowy telefon ale musi spełniać wszystkie poniższe wymogi:
- bateria na min 2-3 dni raczej sporadycznego używania (po 15-30 min multimediów dziennie i 15 min rozmów), czyli raczej pojemności >2,5Ah
- ekran min FullHD
- min 4 żwawo pracujące rdzenie procesora z min 2GB RAMu
- możliwość rozbudowy pamięci o kartę µSD
- bardzo mile widziany aparat z przyzwoitą jakością zdjęć (np wspomaganie optyczną stabilizacją obrazu czy też wysokim użytecznym ISO) oraz z dobrymi filmami FHD albo i nawet 4K
Co polecacie?
Powiedzmy, że max 1500zł mogę przeznaczyć na nowy telefon ale musi spełniać wszystkie poniższe wymogi:
- bateria na min 2-3 dni raczej sporadycznego używania (po 15-30 min multimediów dziennie i 15 min rozmów), czyli raczej pojemności >2,5Ah
- ekran min FullHD
- min 4 żwawo pracujące rdzenie procesora z min 2GB RAMu
- możliwość rozbudowy pamięci o kartę µSD
- bardzo mile widziany aparat z przyzwoitą jakością zdjęć (np wspomaganie optyczną stabilizacją obrazu czy też wysokim użytecznym ISO) oraz z dobrymi filmami FHD albo i nawet 4K
Co polecacie?
Mam od niedawna http://www.banggood.com/JIAYU-F2-4G-5-I ... 70281.html
Mój kolega ma też taki sam.
Bardzo żwawy telefon za małe pieniądze, ~450.
Osobiście mam w nim 2 karty, areo do neta i play do dzwonienia, 2 dni na baterii robi lajtowo.
Nie spełnia twoich fillHd, ale przy 5" więcej nie trzeba.
Mój kolega ma też taki sam.
Bardzo żwawy telefon za małe pieniądze, ~450.
Osobiście mam w nim 2 karty, areo do neta i play do dzwonienia, 2 dni na baterii robi lajtowo.
Nie spełnia twoich fillHd, ale przy 5" więcej nie trzeba.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
A niby to dlaczego? Używam iPhonów od ponad 5 lat i nie zamierzam zmienić marki jak narazie. Chcesz bezproblemowe działanie to tylko iPhone. A nie Chińczyk z 12 rdzeniami i mulący podczas pisania wiadomości.skaktus pisze:W jakfona nie włożysz karty pamięci, niektórym może to przeszkadzać.fotorondo pisze:ajfon 5
Po 2 wstyd chodzić z ajfonem
Everybody lies...
Nie bardzo można rownież wymienić baterię. Co do różnych wersji, to róźnica w cenie, z tego co pamiętam, średnio ma się porównując cenowo do kosztu karty microSD. Sam mam Galaxy S5, ale czy mogę go z czystym sercem polecić..? Niby większość wymagań spełnia. Po updejcie na Kitty parę spraw się poprawiło ale np. notorycznie zamula program pocztowy
Sometimes darkness can show you the light
A ja bym polecił huawei P8.
Sam mam G620S i muszę pochwalić że telefon jak na androida działa całkiem sprawnie. Poprzednio miałem Samsunga galaxy S Advance no i powiem że to była porażka.
Dodam jeszcze że mój model huawei ma o wiele lepszy zasięg gsm niż moje poprzednie telefony. Mega szybko też łączy z siecią Wi Fi dosłownie wystarczy dotknąć przycisku a on już jest połączony. O P8 w tej kwestii są podobne komentarze.
Sam mam G620S i muszę pochwalić że telefon jak na androida działa całkiem sprawnie. Poprzednio miałem Samsunga galaxy S Advance no i powiem że to była porażka.
Dodam jeszcze że mój model huawei ma o wiele lepszy zasięg gsm niż moje poprzednie telefony. Mega szybko też łączy z siecią Wi Fi dosłownie wystarczy dotknąć przycisku a on już jest połączony. O P8 w tej kwestii są podobne komentarze.
Żartowałem przecież Każdy ma to, co jest dla niego najlepsze, choć spotkałem się już z wojnami pomiędzy iPhone a Androidami itd, sami wiecie.artur_n pisze:A niby to dlaczego? Używam iPhonów od ponad 5 lat i nie zamierzam zmienić marki jak narazie. Chcesz bezproblemowe działanie to tylko iPhone. A nie Chińczyk z 12 rdzeniami i mulący podczas pisania wiadomości.skaktus pisze:W jakfona nie włożysz karty pamięci, niektórym może to przeszkadzać.fotorondo pisze:ajfon 5
Po 2 wstyd chodzić z ajfonem
PS-Prócz iPhone Windows również ma tą samą zaletę - telefon może działać przez kilka miesięcy, mieć na pokładzie kilkadziesiąt aplikacji a telefon chodzi wciąż tak samo. Najdłużej jak miałem włączoną 1020 to ponad 3 miesiące i zero zwisów, zamulania itd.
ILPT