Driver LED

co i jak zrobiłem...
SzymonHK

Post autor: SzymonHK »

Górny włącznik=350mA
Dolny włącznik=700mA
Górny + dolny=1A
rrobsonm

Post autor: rrobsonm »

sam dolny nie będzie tutaj działał bo - diody nie jest nigdzie doprowadzony, ale w tym układzie z mojego ostatniego postu bez editu, mozna ten wylacznik bezposrednio przy baterii usunac bo dioda i tak ma 1 kierunek przewodzenia.
SzymonHK

Zrób coś takiego i będziesz miał trzy tryby na 2 włącznikach. nie mogę dodać obrazka, wkleiłem załącznik, oberzyj zanim mod skasuje.
Załączniki
3xamc.JPG
3xamc.JPG (27.18 KiB) Przejrzano 249 razy
rrobsonm

ok dzieki, pochwale się jak wyszło po świetach

ugotują sie te układy lezac jeden na drugim? A leżac 3 na sobie?
SzymonHK

Powinny być przylutowane do laminatu/miedzi, poczytaj na stronie producenta jaka powinna być powierzchnia rozpraszania ciepła, jeden na drugim to kiepski pomysł.
rrobsonm

eh spaliłem sobie te układziki. Dla testów sobie połączyłem 2 równolegle przy 3 bateriach prąd plynął 0,4A wiec uznałem ze dam 4 baterie bo moze one sa za słabe. Poszedł dymek i po moich układzikach. Troche sie zdenerowoalem ale trudno pierwsza latarka, okupiłem ją blędem. W takim wypadku kupie chyba sterownik z DX, ktory by był najlepszy?

Nigdy nie kupowalem nic nie w polsce jest z tym jakis problem? przelew na paypal nie jest problemem?

Na DX tam jest ubogo to opisane albo ja nie jestem w stanie znalezc dokładnwego opisu jak to popodłączac? Gdzie włacznik, + - itd
Awatar użytkownika
Bocian
Site Admin

Post autor: Bocian »

Zasilanie podłączane jest w sterownikach zazwyczaj tak samo. Środkowe, okrągłe pole to + od ogniwa, zewnętrzna część do okoła to minus ogniwa zazwyczaj przenoszony przez obudowę. Co do podłączenia katody i anody emitera już bywa gorzej ale zazwyczaj miejsca te są oznaczone małymi symbolami +, - Podaj najlepiej konkretny model sterownika/stabilizatora prądowego to na fotkach zaznaczymy się gdzie z czym się dolutować :wink:
Sometimes darkness can show you the light
SzymonHK

Poczytaj na forum o driverze sku15880 z DX, może Cię zainteresować.
rrobsonm

podłącze narazie szeregowo do baterii, mam jakies akumulatorki padaki ze daja max 1,2A, a przez 30min świecą powyzej 750mA. Na nich zrobie latareczke zobacze jak się sprawuje najwyzej potem sterownik dokupie i jakies lepsze akusy
ODPOWIEDZ