Sąsiadka walczyła z panem dozorcą by użyczył jej "szlauf" by mogła podlewać swoje roślinki. Od dwóch dni leży za oknem ok 150 m węża więc jako patrol pilnujący wczoraj po 23 zapodałem światłem od Dariusza s2 tak na 50% mocy czy leży i nikomu do rąk się nie przydał a sąsiedzi 2x nie po oczach he he
pier, została obsługa smsów przychodzących- mogę ręcznie sprawdzić czy coś przyszło ale modem tego jeszcze sam nie zgłasza. Tak samo z połączeniami przychodzącymi- dostaję tylko zgłoszenie że mam połączenie, jeszcze tego nie ogarnąłem. Ten modem również obsługuje tryb tekstowy, tak samo jak pdu No i jest wysyp bo goły bez anteny i zasilacza można dorwać na alle za 20 złociszy
Joon prezentacja numeru dzwoniącego to komenda AT+CLIP a sygnalizacja nowego smsa to AT+CNMI.
Oczywiście trzeba wpisać odpowiednie wartości.
Ja za mojego Fastrack-a dałem całe 10zł.
Arekm są moduły SIM900 ale cena wysoka. Teraz widzę na allegro ktoś sprzedaje kompletny takim moduł za 124zł.
Naprawiłem sterownik pieca Aktualnie mam w domu awarię masową (nie, nie na skutek przepięcia), więc cieszy każde urządzenie, które uda się naprawić samemu bez płacenia serwisom lub kupowania nowego. Powoli wychodzę na prostą no bo... ja nie dam rady?
Naprawiłem mikrostyk w myszce microsoftu, właściwie to podmieniłem na inny, praktycznie nie używany. Jeden wydatek mniej
Wylicytowałem podkładkę chłodzącą zalmana ZM-NC1000. Bardzo ładnie dmucha, jest wyraźnie chłodniej, wentylator w laptopie praktycznie nie daje oznak życia.
Pomiędzy etatem regularnym a remontem mieszkania dla poprawy humoru zmontowałem pierwszą swoją latarkę. Convoy S2+, xp-l v6 3c, ref SMO, sterownik 2,8A Kolegi Alienth (pozdrawiam i dziękuję za pomoc!). I teraz "jak mi smutno, jak mi źle - biorę lampkę, świecę se"
Kupiłem od Kolegi z forum. Był bodajże od ultrafire s-cośtam, wymiary się zgadzały. Nie obyło się bez małych przeróbek, trzeba było tu i ówdzie przeszlifować aby się zmieściły przewody przylutowane do diody, ten reflektor nie miał 'kołnierza' jak w reflektorach dedykowanych.