Mini kamerki gopro, xiaomi, blackview, amkov, keecoo, dazzne

....nie pasujące gdzie indziej...
tisher

Post autor: tisher »

Liniowość charakterystyki właśnie świadczy i marnej jakości akumulatora :)
Jakby się sugerować wykresami to zamiennik wydaje się lepszej jakości.
http://ebike.nexun.pl/ - mój blog o budowie rowerów elektrycznych
Awatar użytkownika
kurdolf

Post autor: kurdolf »

sp5it pisze: Kurdolf: co do ostrości, to ustawienie zajmuje kilka minut. Podłączasz po HDMI do TV i ustawiasz ostrość na około 2m. Po temacie.
M
Wiem już to wcześniej poczyniłem wraz z poprawą mikrofonu, wifi u mnie akurat nie było słychać. Tak jak piszesz dosłownie 5 min mi to wszystko zajęło.
Nitecore Tube
Olight i3E 10440
Acebeam H10
X1 3x XP-L 4.2A by GREG
Astrolux Mf02
Astrolux Mf04
Blf GT
Awatar użytkownika
Manekinen
Kontakt:

Post autor: Manekinen »

tisher pisze:Liniowość charakterystyki właśnie świadczy i marnej jakości akumulatora
Zgadza się, i to już po kilkunastu cyklach, jestem ciekaw czemu tak szybko zaczyna zdychać. Może od nadmiaru ciepełka. Potem zdejmę jeszcze jedną baterię oryginalną, jeszcze nie używaną.
fxxx

Post autor: fxxx »

To ta 22L jest z filtrem czy bez? Jakie teraz wysyłają z chin?
Awatar użytkownika
Manekinen
Kontakt:

No niby L jest bez. A wysyłają jak leci, na pewno nie patrzą na to. Jutro postaram się zrobić jakieś porównanie czy to faktycznie ma aż taki wpływ.
Awatar użytkownika
sp5it

Post autor: sp5it »

Tylko w słońcu je rób żeby było widać te różnicę :)
My flashlight is smaller than yours...
fxxx

No i jak, potwierdził ktoś brak filtra IR w 22L? Ją sie mojej w zasadzie pozbyłem, ale nie jestem pewny czy juz sobie zamówić następną...
Awatar użytkownika
Manekinen
Kontakt:

Musiałbym kupić kartę żeby zrobić porównanie. Każdą pożyczoną kartę kamera chciała formatować, nie wiem po co... może chodzi tylko o zrobienie folderów?
Awatar użytkownika
Manekinen
Kontakt:

Wgrałem ten plik https://github.com/funneld/XiaomiYi/blo ... toexec.ash czyli rozdzielczość 2K 2304x1296 35mbit/s 30fps. W apce widnieje właśnie taka rozdzielczość, jest też w opcjach, lecz na rozwijanej liście już jej brak.

Poniżej dwa 1-minutowe filmy:
http://www.mediafire.com/download/57wig ... 8-15-1.mp4
http://www.mediafire.com/download/hbd2j ... 8-15-2.mp4

Fragmenty zostały wycięte z większego pliku przy pomocy narzędzia Avidemux bez rekompresji. Nie wiem czemu, ale ani te dwa powyższe ani plik źródłowy nie odtwarzają się poprawnie ani na VLC ani na odtwarzaczu windowsowym (brak obrazu), za to chrome otwiera je bez problemu. Nie jest to uszkodzony plik na karcie bo obydwa pliki jakie tam miałem były takie niepełnosprawne. Albo kamerka niepoprawnie je zapisuje, albo mam coś z kodekami, choć przecież VLC ma własne kodeki.

//Ok problemy z odtwarzaniem były po mojej stronie, także wszystko jest ok :)
Ostatnio zmieniony wtorek 11 sie 2015, 19:42 przez Manekinen, łącznie zmieniany 1 raz.
arkus

Post autor: arkus »

Instrukcja obsługi oryginalnego pilota Xiaomi Yi PILOT
Instrukcja Youtube
Awatar użytkownika
Manekinen
Kontakt:

A cóż to jest "sight" jako jeden z trybów wideo? Google absoultnie nic o tym nie wie. A po odpaleniu nagrywany jest kilkusekundowy film w rozdziałce VGA w podłej jakości (zajmuje jakieś 800kB) i nagrywanie samo się zatrzymuje. Na co to komu i po co?
Obrazek
Awatar użytkownika
Volo

Post autor: Volo »

A to nie coś w rodzaju fotopułapki-czujnika ruchu?
Awatar użytkownika
Manekinen
Kontakt:

No właśnie nie, nagrywa pare sekund w kiepskiej jakości a potem samo odtwarza nagranie na telefonie - być może to taki podgląd czy co, ale po co? Już wolałbym ten czujnik ruchu. Przetestowałem właśnie tryb time-lapse dla wideo - hehe działa pięknie, samo montuje film poklatkowy, i to nawet w tej podkręconej rozdziałce 2K :)

//Edit

No dobra wziąłem się za sprawdzenie ostrości, wydawało mi się że jest ok, ale jednak mogło być lepiej. Ostrość podregulowałem tak aby znajdowała się w połowie pomiędzy takim delikatnie rozmazanym obrazem, wiadomo o co chodzi. Na TV różnicy widać prawdę mówiąc nie było. Natomiast zrobiłem zdjęcie przed i zdjęcie po, i teraz w skali 1:1 różnicę widać i to bardzo. Pomiędzy tymi dwoma ustawieniami było może 1mm obrotu optyki, tyle co nic, a różnica spora. Jak by teraz do tego zmniejszyć wygładzanie (albo nawet aktywować tryb RAW), to wyjdą na prawdę porządne zdjęcia.

Obrazek

//Znowu

To powyżej była wersja Z22L. Sprawdziłem jeszcze dwie kamery. Z22 miała ustawioną ostrość na jakieś 2 metry, a Z23 miała ustawioną na ok 1,5 metra. Więc raczej jest to nieprawdą że w nowszych wersjach jest to ustawione lepiej, każda z kamer ma źle ustawioną ostrość, przy czym Z22L miała najlepiej. W dwóch nowszych budynek w oddali był strasznie rozmazany. Wszystko jest do poprawki. No chyba że ktoś chce zawiesić kamerę na kiju i nagrywać swoją gębę, to ostrość będzie w miarę ok.
Awatar użytkownika
kurdolf

Post autor: kurdolf »

Jest nowy firmware dodali 2K
Nitecore Tube
Olight i3E 10440
Acebeam H10
X1 3x XP-L 4.2A by GREG
Astrolux Mf02
Astrolux Mf04
Blf GT
fxxx

oryginalny pilot na gearbest za niecałe 8$. Póki co to chyba nic innego nie udało się podpiąć do samej kamery. Monopod blitzwolf z BT działa przez telefon, tylko przyciski są pomieszane (pewnie da się to zmienić ale mi się zwyczajnie nie chce :) )

http://www.gearbest.com/action-cameras- ... 02842.html

PS jakby ktoś chciał taki monopod to proszę PW :)
ODPOWIEDZ