Aparat Canon i Windows 7

....nie pasujące gdzie indziej...
Awatar użytkownika
bulwa11

Aparat Canon i Windows 7

Post autor: bulwa11 »

Proszę państwa mam problem :)

Kupiłem dysk SSD i postawiłem na nim system: Windows 7 Professional N 64bit. Oprócz dysku oraz nowego systemu nic się w komputerze nie zmieniło. System nie chcę zainstalować sterownika do aparatu Canon. W menadżerze urządzeń widnieje jako "Canon Digital Camera" w zakładce "Inne urządzenia". Problem występuje dla dwóch różnych aparatów Canona (5D oraz 450D), a także dla trzech różnych kabli, podłączanych do różnych portów USB. Ponadto każdy kabel i każdy aparat działa na dwóch innych komputerach bez zarzutu. Zresztą przed zainstalowaniem nowego systemu wszystko śmigało i na omawianym komputerze.

Myślę więc, że wina leży w systemie. Aktualizowałem sterownik chipsetu i nic nie pomogło. Internet jakoś tym razem niewiele pomógł.
Strona Canona nie oferuje żadnego sterownika dla Windowsa 7, gdyż twierdzi, że system instaluje go sobie sam, co jest prawdą ale nie w przypadku mojego komputera :)

Może ktoś tutaj będzie wiedział o co chodzi?
Obrazek

Solarforce L2 XM-L T5 4B mod Grega || X1 XM-L2 T6 3C mod Grega || 3x MH 150W @CDM-T 942 || MH HQI-BT 400W/D
Awatar użytkownika
sp5it

Post autor: sp5it »

Trzeba postawić XP na VM :)
My flashlight is smaller than yours...
Awatar użytkownika
bulwa11

Post autor: bulwa11 »

Niby tak, ale wcześniej też miałem Win 7 64b i wszystko śmigało łącznie z Eos Utility. Więc dobrze by było znów to odpalić na siódemce ;)
Obrazek

Solarforce L2 XM-L T5 4B mod Grega || X1 XM-L2 T6 3C mod Grega || 3x MH 150W @CDM-T 942 || MH HQI-BT 400W/D
madkeinam

Post autor: madkeinam »

Poinstaluj wszystkie aktualizacje, mi Win 7 64b też nie ogarniał Canona i wielu pamięci masowych, ostatnio po wszystkich aktualizacjach problem zniknął.
ODPOWIEDZ