Mini kamerki gopro, xiaomi, blackview, amkov, keecoo, dazzne

....nie pasujące gdzie indziej...
Awatar użytkownika
kurdolf

Post autor: kurdolf »

Polsky pisze:Kurdolf ile Cię kosztował cały zestaw?
490 zł
Nitecore Tube
Olight i3E 10440
Acebeam H10
X1 3x XP-L 4.2A by GREG
Astrolux Mf02
Astrolux Mf04
Blf GT
Awatar użytkownika
kurdolf

Chciałem zaktualizować do 1.2.6 i niestety na najnowszej apce z sklepu play mi nie poszło, sprawdzałem na dwóch telefonach, ściągnąłem z tej strony app.mi.com/download/87320 aplikację V1.10 i zaktualizowałem bez problemu.
Wczoraj napisałem do Gearbest, że ne jestem zadowolony z ostrości filmów i zdjęć i przesłałem filmik, dziś zaproponowali mi nową za 30$ albo zwrot lub wymianę na drugą :grin:
Nitecore Tube
Olight i3E 10440
Acebeam H10
X1 3x XP-L 4.2A by GREG
Astrolux Mf02
Astrolux Mf04
Blf GT
Awatar użytkownika
Manekinen
Kontakt:

Post autor: Manekinen »

A ja zmierzyłem dzisiaj pojemność baterii:

Oryginalna, ok.10 cykli - 877mAh (deklarowane 1010mAh)

Zamiennik, 3 cykle - 781mAh (deklarowane 1010mAh)

Obojętne czy ładowane kamerą czy ładowarką. Rozładowywane do 2.8V. Wydawało mi się że te baterie mają minimum 1000mAh. No nie wiem naładuje obie jeszcze raz przez TP4056 a potem zdejmę charakterystykę rozładowania, to może powie coś więcej.

Po za tym kamera niedoładowuje baterii - zaraz po wyjęciu jest 4,16V a po 12 godzinach spada do 4,13V.

Zamiennik kupiłem z BG - link (afflink) 6$

Zamiennik wygląda niemal identycznie jak oryginał, muszę go jakoś oznaczyć żeby nie pomylić (o ile już nie pomyliłem). Nie ma tego napisu co widać na zdjęciach.
Awatar użytkownika
sp5it

Post autor: sp5it »

kurdolf pisze:Dostałem 23S czyli najnowszą wersję
Jeśli tak samo jak L nie ma filtra IR to współczuję :)
M
My flashlight is smaller than yours...
Awatar użytkownika
kurdolf

sp5it pisze:
kurdolf pisze:Dostałem 23S czyli najnowszą wersję
Jeśli tak samo jak L nie ma filtra IR to współczuję :)
M
Dlaczego, możesz rozwinąć ? Jak mam poznać czy ma ?
Nitecore Tube
Olight i3E 10440
Acebeam H10
X1 3x XP-L 4.2A by GREG
Astrolux Mf02
Astrolux Mf04
Blf GT
Awatar użytkownika
sp5it

Zaświecić pilotem od TV w stronę obiektywu. Jak widać, to filtra brak, jak nie widać to jest.
Jak filtra nie ma to obraz jest "wyszczany" i zdecydowanie gorszej jakości niż w kamerach, które filtr mają.
M
arkus

Post autor: arkus »

sp5it pisze:Zaświecić pilotem od TV w stronę obiektywu. Jak widać, to filtra brak, jak nie widać to jest.
Jak filtra nie ma to obraz jest "wyszczany" i zdecydowanie gorszej jakości niż w kamerach, które filtr mają.
M
Zrobiłem próbę.
Coś tam trochę widać, że świeci.
Filmiki kręcone w pełnym Słońcu wyglądają jak cukierkowe.
Chyba nie jest tak strasznie.
pzdr.
Awatar użytkownika
kurdolf

sp5it pisze:Zaświecić pilotem od TV w stronę obiektywu. Jak widać, to filtra brak, jak nie widać to jest.
M
Świeciłem dwoma pilotami w ciemności i w słońcu i nic nie świeci. Dzięki za poradę :wink:
Nitecore Tube
Olight i3E 10440
Acebeam H10
X1 3x XP-L 4.2A by GREG
Astrolux Mf02
Astrolux Mf04
Blf GT
Awatar użytkownika
sp5it

Znaczy masz filtr :)
Awatar użytkownika
Manekinen
Kontakt:

sp5it, skąd takie informacje o filtrze, bo nie mogę się u wujka doszukać. Mam wersję Z22L, obraz jest ok, choć nie mam porównania do tego "wyszczanego", nie wiem jak to wygląda, masz jakieś porównania albo cokolwiek? Druga kamerka wczoraj dopiero przyszła i jeszcze jej nie włączałem, ta jest w wersji Z22.
Awatar użytkownika
kurdolf

Tutaj chyba coś o tym piszą o ile dobrze rozumiem https://forum.dashcamtalk.com/threads/x ... 383/page-3
Nitecore Tube
Olight i3E 10440
Acebeam H10
X1 3x XP-L 4.2A by GREG
Astrolux Mf02
Astrolux Mf04
Blf GT
Awatar użytkownika
sp5it

Tutaj to ładnie widać. https://forum.dashcamtalk.com/threads/r ... fix.12575/

Mam 2 kamery 22 a zanajomy miał 23L. Różnica w obrazie była spora jak je porównywaliśmy na niekorzyść tej bez filtru IR.
Kurdolf: co do ostrości, to ustawienie zajmuje kilka minut. Podłączasz po HDMI do TV i ustawiasz ostrość na około 2m. Po temacie.
M
Awatar użytkownika
Manekinen
Kontakt:

Ostatni post no i jest jakieś info, ale czy ktoś to potwierdził? Może ta jego kamerka była po prostu wybrakowana? Ja w optyce nie mam zamiaru grzebać, syfu mi się nawali i potem się go nie pozbędę.

Jak skończę sprawdzać baterie to sprawdzę obie kamerki diodą ir czy przepuszczają te fale. Wtedy dodatkowo jakieś zdjęcia dla porównania i się wyjaśni :)
Awatar użytkownika
sp5it

Wybrakowana była o tyle, że po wykręceniu obiektywu filtra było brak, podobnie ja u innych użytkowników ze świata, którzy to raportowali. Na szczęście już jej nie ma i kupił taką, która filtr posiada.
Tak to wygląda jak Chińczycy założą optykę bez filtra: http://postimg.org/image/q041kv9dr/
M
Awatar użytkownika
Manekinen
Kontakt:

Baterie mają w środku elektronikę która przeszkadza w wykonaniu pomiarów. Oryginalna bateria nie daje się naładować powyżej 4,15V, wygląda na to że elektronika to blokuje. Zamiennik naładował się normalnie. Pomierzona rezystancja wyszła koszmarnie duża, również tutaj obwiniałbym elektronikę. Choć widać wyraźnie że oryginalna bateria ma bardziej liniową charakterystykę, a ma za sobą 10 - maks 15 cykli - choć jej pojemność jest wyższa.

Obrazek

Obrazek

//edit

OK zaktualizowałem FW i krótki test pilotem od tv:

Z22L - ledwie widać migoczącą diodę, ale prawie w całym kadrze przy brzegach widać migoczącą fioletową poświatę - zależnie jak się skieruje.

Z22 - bardzo wyraźnie widać migoczącą diodę, ale brak objawów jak wyżej. Także mogę potwierdzić, L prawdopodobnie nie posiada filtra.

Naładuję bateryjki i pójdę zrobić jakieś zdjęcia :)

:/ Nie mam drugiej karty min. 4GB żeby porobić zdjęcia jednocześnie obydwiema sztukami, a po takim przekładaniu i restarcie warunki oświetlenia się mogą za bardzo zmienić żeby ten test był miarodajny...
Ostatnio zmieniony sobota 01 sie 2015, 17:12 przez Manekinen, łącznie zmieniany 2 razy.
ODPOWIEDZ