Windows 10, aktualizował już ktoś?

....nie pasujące gdzie indziej...
Awatar użytkownika
Ebola

Windows 10, aktualizował już ktoś?

Post autor: Ebola »

Witam, jak pewnie wie wielu użytkowników windowsa 8 Microsoft daje możliwość wszystkim chętnym aktualizacji systemu do najnowszej wersji 10. Pytanie tylko czy warto? Skorzystał już ktoś z tej opcji? Raczej w tej kwestii jestem zielony, więc wszelkie opinie innych użytkowników którzy zdecydowali się na tą opcję będą mi bardzo pomocne;)
Pozdrawiam
fotorondo

Post autor: fotorondo »

Awatar użytkownika
skaktus

Post autor: skaktus »

Oryginalny win7 i 8 ma darmową aktualizację do 10. Niestety u mnie na 7 autoaktualizacja nie chce ruszyć. Puki nie okaże się, który system jest bardziej energooszczędny osobiście zostaje na 7.
ILPT
cebek

Post autor: cebek »

Ja wczoraj zaktualizowałem. Poszło sprawnie, kilkadziesiąt minut i gotowe. Na początku było parę problemów ze sterownikiem do karty graficznej i drukarki ale po ręcznej aktualizacji wszystko ruszyło i działa bez problemu. Trochę się pobawiłem i mam mieszane uczucia czy używać win10 czy wrócić do win 7. Na razie młody mi zabrał lapka z 10 więc nawet nie mogę się przyzwyczajać do niej. :P
Awatar użytkownika
zedart

Post autor: zedart »

Ja też wczoraj zainstalowałem W10. Z małymi problemami ale w końcu doszedłem co jest grane. Używam angielskiej wersji Windowsa ale miałem ustawiony język i lokalizacje polską i przez to nie mogłem zainstalować W10 z zachowaniem ustawień i programów. Pozmieniałem wszędzie na angielski i poszło.
zed-art.co.uk
Awatar użytkownika
sp5it

Post autor: sp5it »

Przed sp2 nie ma się co napinać :)
Poza tym 7 oferuje wszystko czego potrzebuję.
M
My flashlight is smaller than yours...
ptja

Post autor: ptja »

Ja zainstalowałem 10-tkę RC na starym dellu D620. Całkiem przyjemnie działa (mało używałem, więc opinia niezbyt miarodajna). Zainstalowałem na nim nove Visual Studio i łączyłem się z RasPi II, też z 10-tką "IoT".
--
pozdrawiam,
Jarek Andrzejewski
studzin

Post autor: studzin »

Rozumiem, że po aktualizacji licencja jest nadal bezterminowa?
Awatar użytkownika
Ebola

Post autor: Ebola »

studzin, Z tego co się orientuję to tak.
Awatar użytkownika
robak1989

Post autor: robak1989 »

Windows 10 Pro pobrany z MSDN, działa bez zarzutów. U mnie po uruchomieniu zjada jakieś 1,3 GB RAM-u, ósemka około 0,9 GB. Wkurzają mnie domyślne programy do odtwarzania multimediów, nie da się zmienić przeglądarki zdjęć na starą, a szkoda.
Interfejs bez szału, daleko do linuxów.
Awatar użytkownika
artur_n

Post autor: artur_n »

System całkiem przyjemny, nareszcie jest menu start do wyboru. Ja osobiście miałem problem ze sterownikami te z Win7 nie działały stabilnie. Reasumując chyba warto chwilę poczekać aż wszystko się ustabilizuje. Darmowego upgrade można dokonać przez rok.
Everybody lies...
Awatar użytkownika
Fluxor

Post autor: Fluxor »

Jak wyczytałem w internetach, to że po uruchomieniu zajmuje 1,3GB albo 2GB ramu nie znaczy, że zaraz zabraknie w komputerze ramu. Trzyma te 2 GB, jak potrzeba wolnego to wtedy zwalnia. Tak to ponoć działa.
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
ProLight

Post autor: ProLight »

Jest sens instalować na lapku 2GB ramu 2x1,8GHz?
Główny spammer tego Forum ;)
ODPOWIEDZ