Cześć.
Posiadam standardowe reflektory halogenowe z osobnymi odbłyśnikami mijania/drogowe. Z racji, iż będę w niedługim czasie wykonywał retrofit na bixenon, pomyślałem o zamontowaniu świateł dziennych NSSC 510HP w miejsce odbłyśnika świateł drogowych. Pytanie czy taka przeróbka lampy może być podstawą do zatrzymania dowodu oraz czepialstwa ze strony policji? Pomijam już fakt dołożenia samej soczewki bo to każdy robi na własną odpowiedzialność...
Pozdrawiam.
Montaż świateł dziennych we wnętrzu klosza reflektora.
No tak, już się zreflektowałem jeśli chodzi o ten pomysł... dzienne idą w halogeny, choć i tak będą za szybką ze względu, że mam halogeny pod kątem i nie dałoby się tego zrobić w sposób nieprzypominający druta.
Co do retrofit... z tego co pamiętam chyba sam się nad tym poważnie zastanawiałeś. To już indywidualna kwestia i każdy musi sam podjąć decyzję czy iść tą drogą. Jednakże dzienne w miejsce świateł drogowych mogłoby być już lekkim przegięciem (choć logicznie montaż byłby całkiem zasadny).
Co do retrofit... z tego co pamiętam chyba sam się nad tym poważnie zastanawiałeś. To już indywidualna kwestia i każdy musi sam podjąć decyzję czy iść tą drogą. Jednakże dzienne w miejsce świateł drogowych mogłoby być już lekkim przegięciem (choć logicznie montaż byłby całkiem zasadny).
- pegasus_sis