WF 501B Tactical Flashlight XML T6 LED
WF 501B Tactical Flashlight XML T6 LED
Cześć! poszukuję latarki do ASG. W nocy gdy nie widać przeciwnika, miała by ona za zadania porządnie doświetlić wskazane miejsce odległość 100-150m ( czy to realne?)
Wpadło mi coś takiego w oko, czy jest warta zakupu? 200 lumenów to oczywiście kit?
http://www.aliexpress.com/item/WF-501B- ... .10.0wKkZC
Wpadło mi coś takiego w oko, czy jest warta zakupu? 200 lumenów to oczywiście kit?
http://www.aliexpress.com/item/WF-501B- ... .10.0wKkZC
Re: WF 501B Tactical Flashlight XML T6 LED
Witam
Ta latarka to niby Ultrafire WF501B. Jednak od dłuższego czasu produkty sprzedawane z tym logo są bardzo podłej jakości, aluminium kiepskiego gatunku, gwinty które ledwo trzymają, wszystko cienkie jak papier. Źródłem światła jest dioda zabudowana w moduł D26, który... zresztą zerknij do mojego porównania WF502
Ten zasięg, który podałeś to trochę na wyrost, bo skuteczne strzelanie w ASG na tą odległość to już raczej ekstrema... Zresztą latarkom opartym o moduł D26, raczej ciężko osiągnąć 100m skutecznego światła.
Pozdrawiam
Jak na moje oko, ta latarka może będzie osiągała 1/4 - 1/5 deklarowanej mocy światła, a brak dedykowanego ogniwa o kiepskiej jakości, może szybko wykończyć diodę, bo jak kupisz porządne ogniwo, to dioda będzie miała warunki jak w piekarniku.virus pisze:Wpadło mi coś takiego w oko, czy jest warta zakupu? 200 lumenów to oczywiście kit?
Ta latarka to niby Ultrafire WF501B. Jednak od dłuższego czasu produkty sprzedawane z tym logo są bardzo podłej jakości, aluminium kiepskiego gatunku, gwinty które ledwo trzymają, wszystko cienkie jak papier. Źródłem światła jest dioda zabudowana w moduł D26, który... zresztą zerknij do mojego porównania WF502
Ten zasięg, który podałeś to trochę na wyrost, bo skuteczne strzelanie w ASG na tą odległość to już raczej ekstrema... Zresztą latarkom opartym o moduł D26, raczej ciężko osiągnąć 100m skutecznego światła.
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Witam
Ogólnie, często polecaną, jest Convoy C8.
Pozdrawiam
Nie chcę burzyć Twojej taktyki, ale kiedy Ty będziesz szukał czającego się wroga, On będzie strzelał w kierunku światła...virus pisze:Zasięg skuteczny w ASG to jakieś 50m dla karabinów szturmowych. Te 100-150m chodzi mi, żeby sprawdzić czy wróg gdzieś już się czai.
Ogólnie, często polecaną, jest Convoy C8.
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
501B nie ma zoomu.
Zoom w asg jest bez sensu. Chcesz na raz ogarniać replikę, włącznik latarki i jeszcze zoom? Kompletnie bez sensu.
Latarka i tak zawsze zdradza pozycję, więc rozsądne jest używanie w budynkach na krótkim dystansie... trochę dziwna strategia na strzelanki, pokazywać wszystkim gdzie się jest.
Ściana światła w połączeniu ze ścianą "ognia" w terenie działa dość sensownie, ale podczas malowania w paintball.
Zoom w asg jest bez sensu. Chcesz na raz ogarniać replikę, włącznik latarki i jeszcze zoom? Kompletnie bez sensu.
Latarka i tak zawsze zdradza pozycję, więc rozsądne jest używanie w budynkach na krótkim dystansie... trochę dziwna strategia na strzelanki, pokazywać wszystkim gdzie się jest.
Ściana światła w połączeniu ze ścianą "ognia" w terenie działa dość sensownie, ale podczas malowania w paintball.
Z tym 150m przesadziłem, na ostatnim weekendzie byłem na imprezie airsoftowej 48h bez latarki - nigdy więcej. Chłopaki mają tą Q5 z allegro za ~36zł z zoomem. Zoom przydawał się przy świeceniu z posterunków. Ktoś włączył taką latarkę, że z 5 tych Q5 by trzeba bylo - tak mocny i skupiony strumień światła, że aż w szoku byłem. Chłopakom ta Q5 mówią, że wystarcza. Kusi mnie ta 501B bo ma wszystko w zestawie - przycisk żelowy, montaż na szynę RIS, akumulator i ładowarkę.
Można by rzec, że mam uzdolnienia do majsterkowania więc mógłbym próbować troszkę pomajsterkować przy tej 501B.
Można by rzec, że mam uzdolnienia do majsterkowania więc mógłbym próbować troszkę pomajsterkować przy tej 501B.
- smokuxx1987
- smokuxx1987