Świetlówki

Domowe, energooszczędne instalacje LED, HID, halogenowe etc. Światło w stacjonarnych aplikacjach codziennego użytku.
neutrinus
Kontakt:

Post autor: neutrinus »

michal1 pisze:Czyli konkurencja dla philips graphica, osram color proof itp.
Dzięki za mały teścik :)
To może być złudne i wyimaginowane, ale światło jest bardziej przyjazne niż graphica. Nie wiem dlaczego, nie jest tak laboratoryjnie ale wręcz jak w słońcu o 14...
Awatar użytkownika
marmez
Kontakt:

Post autor: marmez »

neutrinus pisze:
michal1 pisze:Czyli konkurencja dla philips graphica, osram color proof itp.
Dzięki za mały teścik :)
To może być złudne i wyimaginowane, ale światło jest bardziej przyjazne niż graphica. Nie wiem dlaczego, nie jest tak laboratoryjnie ale wręcz jak w słońcu o 14...
A jakie temperatury porównujesz?
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
Awatar użytkownika
pietros

Post autor: pietros »

Czy ktoś z Was testował już może świetlówki Powerlux z allegro? http://allegro.pl/swietlowka-powerlux-5 ... 42549.html
Faktycznie jest to coś warte, czy raczej nadaje się do tematu "kity z allegro..."?

Tutaj pod filmem raczej nic pozytywnego nie piszą:
https://www.youtube.com/watch?v=MXA6LMOyvMg
Awatar użytkownika
pegasus_sis

Post autor: pegasus_sis »

Analogiczny produkt Philips albo Osram kosztuje grubo ponad 100zł ;)
arekm

Post autor: arekm »

Mam 85W ok 4 mce i jestem zadowolony - w pokoju jest bardzo jasno. Miałem też 125W ale padła od razu po włączeniu. Jakościowo więc raczej kiepsko. Kupowane z allegro ale chyba inny sklep (Łódź). Kasę za 125W zwrócili.

Niestety obiektywnego porównania nie mam, nie mierzyłem - w sensie czy faktycznie jest te 85W i zgodnie z tym świeci.

Gabaryty są *gigantyczne*. Po otwarciu paczki nieźle się zdziwiłem z tego powodu. Radzę posprawdzać czy będzie pasowała wymiarami w planowane miejsce.
ODPOWIEDZ