kingakrupinska, ale światła z niej będzie na nie całe 100m po prostu małe reflektory. Z c8 oskalpowanej otrzymasz ponad 300 promienia głównego i szeroki promień poboczny.
Pozdrawiam
A ja proponuję Convoya c8 z diodą xp-g2 s4 2b lub s3 3c driver 3,15A 2 grupy trybów.
na średnim trybie ma niewiele mniej od standardowego convoya na diodzie xm-l2 u2 1a i 2,8A sterownik ale na trybie 100% i xp-l też przy nich wymiękają jeśli chodzi o odległość.
Xp-g2 daje mniej światła ale lepiej się skupia niż xp-l. (luxomierz to potwierdza)
Zależy jakie przeznaczenie ma mieć ta latarka, czy "uniwersalna" czy "szperacz".
W xp-l trzeba by dużo amc dolutować żeby uzyskać takie natężenie światła co xp-g2 s4 2d czy s3 3c daje przy 3A.
Jak chodzi o skupianie to zamiast Convoya wziąć UF C10 o ciut większym refie i już na xp-lu mamy i więcej światła i lepsze skupienie niż na Convoyu nawet z xp-g2
Witam.
Panowie dzięki Wszystkim za odpowiedzi. Latarka ma być wykorzystywana (najczęściej) jako szperacz. Najwięcej będzie służyła do patrolowania przestrzeni otwartych ale czasami trafiają się także takie sytuacje że będzie używana w budynkach. Zależy mi na dość dalekim zasięgu.
Dzień dobry.
Ultrafire C10 z xp-l i skalp da zdecydowanie lepszy zasięg.
Nadal jest to niewielka latarka, do tego kabura i mamy budżetowy szperacz.
Możesz o takowy zapytać Kolegę Zbychura, bo robił takiego dla mnie.
Witam. Dzięki za pomoc. Prawdopodobnie zdecyduję się na c8 dużo pozytywnych opinii i wielu z Was ją poleca. Proszę powiedzcie mi co sądzicie jeszcze o tej latarce z linku: http://allegro.pl/show_item.php?item=5451491938
latareczka fajna, po modyfikacji, ładowalna i gość z Częstochowy więc mogę umówić się na oględziny i może jeszcze zbić cenkę. Czy warto rozważyć tą ofertę?